12 Mayıs 2016 Perşembe

Yenimahalle nüfusu

Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. ANKARA - YENİMAHALLE NÜFUSU. Kaymakamımız Selda DURAL Temmuz Ayı Güvenlik Toplantısında Vatandaşlarla Biraraya Geldi. Yenimahalle’nin yıllara göre nüfus dağılımı.


Ev satın almadan önce semt, şehir, bölge hakkında bilgi sahibi olmak isteriz. Doğu gps koordinatlarıdır. Mahallesi Nerede ve Hangi İlçeye Bağlı? Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre mahalle nüfusları hakkında bilgiler ışığında Eryaman olarak geçen bölgenin nüfusuna ait bilgileri paylaşıyoruz. Bu sayım sırasında toplam kişi sayısı olarak 632.


Son dönemde ticaretle uğraşan kişi sayısı artmış ve hızlı bir gelişim göstermiştir. Bu sebeple nüfus yoğunluğu son sene içerisinde kattan fazla artmıştır. Termal ilçesine bağlı, Üvezpınar köyünden gelenlerin kurduğu köyün gelişmesi ise Gökçedere Barajı ile başlamıştır. NCİ SIRADA YENİMAHALLE VAR? Kısmen engebeli bir arazinin üzerinde yükselen ilçenin sınırlarında ayrı mahalle yer alıyor.


Yüz ölçümü itibariyle orta büyüklükte olan ilçenin nüfus oranı bir hayli kalabalık olmaktadır. Uzman Pınar Eroğlu’nun 100’e yakın kursiyerin. Turgut Özal, Ata, Serhat ve Kaletepe.


Sadece bu mahallede bin vatandaş yaşıyor. Kent nüfusu bugün dört milyon civarında olmakla birlikte her geçen gün büyümektedir. Kent, ülkenin en çok göç alan kentlerindendir. Demetevler, metro ulaşımına sahip bir semt olmasıyla ve bir de hakkında “her apartmanda bir köy oturur” denecek kadar göç almasıyla dikkat çeker.


Yenimahalle nüfusu

Ancak her geçen gün göç almakta ve nüfusu da hızla artmaktadır. Genelde ovalık olan ilçe topraklarının batısında Ayaş dağları yer alır. Merkez bucağa bağlı köyü vardır. Ankara bugün dünyanın en kalabalık 38.


Fethi Yaşar tarafından yönetilmektedir. Etimesgut, bu nüfusuyla başkentin 5. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hizmetleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır. Bu şansı, buna bağlıyorum. BİNLERCE LİRLIKA KUPONLAR.


Bununla birlikte milyon civarında nüfusa sahip olan bir ülkeyiz. Türkiye’de il statüsünde olan merkez bulunmaktadır. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine ne göre başkentin kadın nüfusu erkek nüfusundan fazla. Bölgenin son zamanlarda artan nüfusu, doğrudan çeşitli imkanların da gelişmesini sağlamıştır.


Kafe, restoran, sinema, spor tesisi ve tiyatro gibi çeşitli noktalara yakın olmak isteyenlere mükemmel seçenekler sunan ilçe. Bu nüfusun önemli bölümü orta-alt gelir durumuna sahip başta işçi, emekli ve esnaflardan oluşmaktadır. Son yıllarda Bağcılar genelinde görülen nüfus artışından bu mahalle de oldukça etkilenmiştir. Bundan dolayı eğitim imkânları yetersiz kalmaktadır.


Yenimahalle nüfusu

Bu insanlara beceri kazandırmanın ancak enstitü modeliyle olabileceğini düşünüyoruz. Bunu bir fikir olmaktan çıkarıp proje haline getirmeye çalışıyoruz. Nüfusu 7bini aşmış illeri, daha da geliştirmek için bu son yasa, bu illerimize kalkınma için büyük bir fırsat da verecektir ve şehirlerimiz her yönden daha da gelişecektir. Yine 7bini bundan sonra aşacak iller için de bir hedef belirlenmiş oldu. Büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde ayrılma yoluyla yeni bir belde kurulmasında, yeni kurulacak belde için aranan binlik nüfus kriteri bine düşecek.


Kasım genel seçimlerine katılmış olup seçime katılma oranı 8olarak gerçekleşmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar