18 Mayıs 2016 Çarşamba

Çoban arayan köyler

Bulgaristan sınırında zamanın durduğu. Türkiye’nin en fazla çoban arayan adamıydım’. Merhaba Sayın Okurlarımız. Son haber ise Muş ilimizden geldi. Aylık bin lira, kilo peynir ve kilo yün alarak çobanlık yaptığını ifade eden Erhan Erboğa, Bazı köyler var hala çoban tutmamışlar.


Yetenekli ve ve bir okadarda yetenekli insanları keşfedebilme yeteneğe sahip olan muhteşem bir antrenor olan Kevin Costner’ın bu yeteneğini nasıl kullandığını beyazperde ye aktran bu film senaryosu itibari ile sizleri müthiş sürükleyici sahnelerine tutsak edecek. Arayışım odur ki, milyarlık insanın milyonluk kültürlerine açım ben! Bulunduğum yeri sürekli eşeleyip bataklık yapmak yerine, ilerlediğim yerleri patikaya çevirip, insanlığıa doğru küçük adımlar atmanın heyecanını arayan bir gezginim ben. MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.


Elazığ’da sosyal sorunların toplum huzurunu bozacak düzeye çıkacağını belirterek, “Bir önceki yıl İş-Kur İl Müdürlüğüne başvurarak iş arayan kişi sayısı ilimizde bin dir. Ancak İş-Kur’dan umudunu kesmiş ya. Dev Kangal Arayan Arkadaşlara Büyük Fırsat. Taşlıçay ilçesine kilometre uzaklıkta bulunan haneli Aşağı Toklu köyünde geçimini çiftçilikle sağlayan besiciler, kış mevsiminin önceki yıllara göre sıcak geçmesini fırsat bilip aylar öncesinden bölgede bulunan köyler ve ilçelerde çoban aramaya başladı.


Hayvanlarını otlatmak için çoban bulamayan köylüler, mart ayından bu yana büyükbaş hayvanlarını. Evler yakılır köyler basılır. Benim dağlarımda Yorgun turnalar eğleşir.


Derdine dermanı arayan bulur. Allahın sevdiği, garip kuludur, Hızırlara yoldaş pir Ali Emmi. Susuz kalanlara suyu dağıtır,. Sokaklara dökülen çöplerde yiyecek arayan köpekler, çarşı esnafı ile çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor.


Amasya’da okullarda eğitim veren 1Acil sağlık çalışanları, duyarsız çoban ve öğrencilerin asılsız ihbarlarıyla karşılaştıklarını anlattılar. Köyler arasında trekking yapabilirsiniz Beş köy arasında trekking yolları bulunuyor ise de bu yollar gitmis oldugunuz mevsime ve yıla göre kapalı olabiliyor. Tabi ki köyler arasında ulasım icin tren yolu da var ve tren ile köyler arasında yolculuk en fazla dakika sürüyor, yani köyler birbirine çok yakın.


Kitabın adı “Suyu arayan adam” ,yazarı Şevket Süreyya Aydemir. Yazar aslında bu kitapta kendi hayat izlenimlerini okuyucuyla paylaşıyor. Yazar dili oldukça güzel kullanmış,okunaklı ve akıcı bir dil. Bu sayede yaklaşık 5sayfalık kitap kısa sürede bitiveriyor. Hamsiköy ve Civar Köyler Sütlaç Festivali Hamsiköy ve Civarı Maçka-Trabzon Ağustos.


Sümer’in Kitabı Kendini Arayan Adam Satışa Çıkdı. Amasya İl Sağlık Müdürlüğünün 1Acil sağlık hattına gelen gereksiz aramaların. Sevgiyi arayan erkek, görüp beğendikten kısa bir süre sonra bağlanır ve evlenmek ister.


Balık burcu erkeği romantiktir. O hayalindeki kadını aramaktadır. Her seferinde sevdiği ve aradığı kadını bulduğunu zanneder ve bir süre sonra da hayal kırıklığına uğrayıp yeni bir maceraya atılır.


KARADAĞDA ÖLÜME ÇARE ARAYAN HİTİT KRALI. Biz dönem için Allah nasip ederse bu göreve geldik. Gebze’yi İstanbul’un turizm koridoruna almayı hedefliyoruz. Partimiz, partimizin yetkili kurulları uygun görür tekrar aday yaparlarsa seçim kampanyamıza başlayıp yine.


Olimpik yüzme havuzu, Tatlıkuyu kapalı pazar yeri, Çarşı Hamamı meydan düzenlemesi inşası devam eden projelerimiz. BAKAN ÇOBAN’DAN ‘BELDEMZ’E ÖZEL SÖYLE Beldemiz Dergisinin ksa bir süre sonra yaynlanacak 74. Belediye Bakan Burhanettin Çoban, Belediye hizmetleri ve özel hayatna ilikin çok özel açklamalarda bulundu. Geçen hafta söylemiştim ya Pazar günleri bu köşede söyleşeceğiz. Olsun alacağımız olsun karşılaşınca.


KONUTUN TARİH YOLCULUĞUNDA KÜLTÜRÜN KLAVUZLUĞU: İLK ÖRNEKLER (Bölüm-2) 2. EŞİTLİKÇİ TOPLUM VE SİHİRSEL DÜŞÜNÜŞ”: Gerek üst paleolitik dönemin uzman. Minibüsün durdurulduğu yerin yakınlarında koyunlarını otlatıyordu çoban. Bugün Karükan köyü boşaltılmış köyler arasındaki yerini alıyor, köylülerin büyük bir kısmı İstanbul başta olmak üzere, batı metropollerine göç ettiler. Akit haber güncel son dakika gündem haberleri ve haber arşivi. Biz her vakit, hakikati haykırdık ve gerçeğin izinde olduk.


Her devrin gazetesi olmadık, milletin gazetesi olduk. Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık. Bu Andorra gezi rehberi seyahatiniz süresince ihtiyacınız olabilecek tüm bilgiler düşünülerek hazırlandı. Gezip görülebilecek yerlere, yapılabilecek aktivitelere ve hatta Andorra gezi rehberi içinde Andorra’nın kültür ve bilmeniz gereken yerel yasaları ve zor bir durumda kalmanız halinde konsolosluk iletişim bilgilerini içerir. Bunlar, Adır, Ahtamar, Çarpanak ve Kuş adalarıdır.


Atlas Dergisi bile aynı hataya düşmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar