10 Mayıs 2016 Salı

Izmir saat kulesi ne amaçla yapılmıştır

Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılan kule metre boyunda olup, dairesel esas etrafında dört çeşmesi. Binayı yapan mimar, Alman Konsolosluk binasını yapan mimardır.


ZMİR SAAT KULESİ gerçekten çok güzel. Burası gerçekten de çok güzell. Birkaç yıl daha buradayımmm ve çok mutluyum. Merhaba, bloğuma hoş geldiniz #128578; Aralık ayının ilk günleri birkaç senedir gezmek demek benim için… Bu kısa tatillerde hem motive oluyorum hem de deniz hasretimi az da olsa gideriyorum.


Küçüklüğümden beri İzmir’i görmeyi çok istiyordum fakat gitmek bir türlü kısmet olmamıştı. BÜYÜK SAAT KULESİ NE AMAÇLA YAPILMIŞTIR. Konak meydanında yer alır.


Izmir saat kulesi ne amaçla yapılmıştır

Ayrıca bu yapı sekizgen kaidelidir. Saat kulesi kattan oluşur. Sekizgen kaidenin dar bir alanının olduğu ve bu alanda da sebillerin. Binanın mimarisinde kullanılan yeşil renkli ve kırmızı renkli taşların Efes’ten getirildiği söylenir.


Bazı saat kuleleri bulunduğu bölgenin simgesi haline geliyor saatin yayın olmadığı dönemlerde pek çok işlevsel özelliğin yanı sıra saat kulesi olarak planlanmayan ama sonradan saat eklenerek saat kulesi haline dönüştürülen kuleler de mevcut. Büyükşehir Belediyesi, İzmir ilinin büyükşehir belediyesidir. Platformu beyaz mermerden ve diğer yapıları ise kesme taşlardan yapılmıştır.


Kolonlar Kuzey Afrika temasını taşır. Kulenin saati Alman imparatoru 2. Wilhelm tarafından hediye edilmiştir. Mesaj: Görüntüleme: 5. Kule üç pencereli, üzeri kurşun kaplı, sacaklı bir çatı ile son bulur. Dolmabahçe Saray kompleksine dahil ünitelerden bir tanesi de saat kulesi.


Sarayın Saltanat kapısı ile Camii arasında kalan girişe konulmuş. Ankara Kalesi nerededir? Efes Antik Kenti, farklı dönemlerde Roma, Yunan ve Türklere ait bir antik kent olmuştur. Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi ve Ashab-ı Kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser İzmir’in Selçuk ilçesinde yer almakta ve Türkiye’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.


Tarihi Asansör Hakkında Bilgiler. Asansör, o dönemde bu iki cadde arasındaki ulaşımı sağlamak için yapılmıştır. Osmanlı Padişahı Sultan II.


Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa, oğlu Bahriye Mirlivası Said Paşa ve Belediye Reisi Eşref. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, ılıman iklimi, güzel doğası ve çevresin de bulunan tarihi merkezlerle her dönem önemini koruyan bir kent. Kültürel özelliklerine bakıldığında oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Foça gibi önemli turistik merkezlerin yanı sıra, antik çağların. San Marco Meydanı ve şehir manzarası izlenebilir.


Kulesi sonrasında birkaç kez baştan yapılmıştır. Yunanlarda bu nedenle sahile Damalis sahili, kuleye de Damalis kulesi demişler. Hatta eğer doğruysa bir de heykeli varmış Kraliçe Damalis’in kayalıklarda.


Aşağıda değinmeyeceğim, Kız Kulesi’nin kendisine ithaf edilen bir aşk efsanesi var. Kuzeyinde Ege Denizi, güneyinde Düden Körfezi ve Seferihisar ilçesi, batısında Çeşme ilçesi, doğusunda ise Güzelbahçe ilçesi yer almaktadır. Bu şehirler arasında bazıları vardır ki bulunduğu coğrafi konum ile önem kazanmış gelişmiş ve Ticaret Merkezi olmuştur.


Bazı kentlerde orijinal yapılar vardır. Günümüzde Dünya Miras Listesi’nde. Babil Kulesi metre genişliğinde bir temele oturmaktaydı. Kule toplam katlı ve metre yüksekliğinde idi.


Not: İzlemek istediğiniz Mobese Kameraları açılmadığı zaman lütfen sayfayı tekrar yenilemek için bilgisayar klavyenizin üstünde bulunan Ftuşuna bir kez basmanız ve 2-sn. Cep Telefonunuzdan Mobese Kameralarını izlerken bazen sistem hata verebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar