4 Mayıs 2016 Çarşamba

Çikolata müzesi pelit

Günümüze gelinceye kadar mutluluklarınıza, kutlamalarınıza konuk olduk. Yıllarca çikolatanın vazgeçilmez lezzetini zarafete dönüştürmek için çalıştık. Bu yazımızda sizlere sıra dışı bir müze hakkında bilgi vermek istiyoruz.


Çikolata müzesi pelit

Bundan önceki yazılarımızda bir çok müze hakkında bilgi vermiştik ancak şimdi anlatacağımız müzenin, özellikle çocuklar için görülmeye değer olduğunu söyleyebiliriz. Burada brunch veriliyor. Giris parasi müzeye brunch alinirsa bedzvaya geliyor.


Pastalarpara ile satiliyor. Okul gruplarında ise kişi başı TL ödeyerek indirimli giriş yapma imkânı bulunuyor. Bu fiyatlar, yaşın üzerindeki bütün ziyaretçiler için geçerlidir. Yazar : Börte Büşra Yavuz.


Hayatın her anı kutlanmaya değer! Belki de hayatınızda gideceğiniz en tatlı gezi olarak aklınızda kalacak bir yer. Aynı zamanda müzede ikramlar da var. Haftanın tüm günleri müze, ziyarete açık. Ayrıca metrobüs üzerinden.


Pelit’in tasarlamış olduğu bu dünyanın nerede olduğu, çikolata müzesi eserleri ve pelit çikolata müzesi giriş ücreti hakkında tüm merak ettiklerinizi burada bulabilirsiniz. Diğer ürünleri de hakeza pastaları, kurabiyeleri. Pelit’in çikolatasını yiyenler ben daha önce ne yemişim acaba diye düşünmekten kendini alamıyor açıkçası.


Ayşegül Tan hanım, gezi boyunca bize eşlik etti. Mekanın her noktası hakkında bize bilgiler verdi. Bu salonda: Çikolatanın en şımarık görüntüsü çikolata şelalesi, gerçek boyutlu çikolata ev, Nuh’un Gemisi, çikolatanın tarihini anlatan tablolar ve daha fazlası ile çikolata masalı başlıyor.


Aralık ayında ziyaret ettiğim mekan, Esenyurt ilçe sınırlarında yer alıyor. Biraz İstanbul’un Avrupa yakası çıkışına yakın olsa da Bahçeşehir mevkiindeki bu müze büyük. Yeliz Gediman Tagler pastane, pelit çikolata müzesi. Yer olarak, İstanbul Esenyurt ilçesinde. Tüm şubelerinin yönetimi genel müdürlükte ve bayilik vermiyorlar.


Çikolata müzesi pelit

Müze haftanın her günü 10. Türkiye ve dünyadan önemli eserleri, baş yapıtları, masal kahramanlarını ve daha bir çok şeyi çikolatadan heykeller şeklinde bizlerin beğenisine sunuyor. Büyük, küçük herkesin sevdiği bu tadın geçmiş hikayesini hepimiz merak ediyoruz. Türkiye’nin ilk ve prestijli çikolata markalarından biri olan Pelit aynı zamanda dünyanında ilk çikolata müzesini Esenyurt’da açmıştır. PELİT ÇİKOLATA MÜZESİ VE PASTA FABRİKASI ESENYURT.


Mesaj Gönder Şikayet Et. Mayıs Üniversitesi İktisadi İşletmesi. Yurdu kullanan öğrencilerimiz herhangi bir konudaki şikayet ve isteklerini bu form aracılığı ile yönetime ulaştırabilirler. Hastalarımızın sosyoekonomik durumları oldukça kötü. Girişte bir tablet çikolata ve tadımlık sıcak çikolata veriyorlar #128578; yaş ve altı çocuklar ücretsiz.


Bu tatlı dünyayı burada anlatmak zor olur. Sevgililer Gününü Kutlarız ️. Kocaman bir binada bulunan müzede aynı zamanda fabrika, satış mağazası, restorant, kafe ve idari kısım da yer alıyor. Gitmeden önce fiyat bilgisine ulaşabilmeli insanlar. Madem pelit yapmamış benden gelsin. Dedim forum içinden yada dışından internette arayan kişilere yardımcı olmak adına konuyu açıyorum.


Her şeyin çikolatadan yapıldığı harika bir müze kendisi. Girişte çikolata şelalesinden ikram yapılan müzede Mevlana, Atatürk, Aşık Veysel gibi ünlü kişilerin ve Nuh’un gemisinin dahi çikolata heykelleri bulunmakta. Hamileliğe Hazırlık Doğurganlık (Fertilite) Ovülasyon (Yumurtlama Dönemi) Hamilelik Belirtileri Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisi.


Tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecek. Anlatılanlardan biraz farklı, düşündüğümden daha güzeldi. Orada ki görevli çikolatadan yapılmış bardaklara çeşmeden akan çikolatayı doldurup size ikram ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar