27 Temmuz 2016 Çarşamba

Urla barbaros köyü kaç km

Yolu Caddesinden yalnızca bir kaç km içeridedir. Köye yerleşimine yalnızca 5metre mesafededir. Urla barbaros köyünde 2. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak dakika sürecektir.


Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, Km olan yolculuğu yaklaşık olarak dakika sürede tamamlayabilirsiniz. Dizel bir araç bu mesafede ortalama 2. Lt, benzinli bir araç ise Lt yakıt tüketir. Konumu, fiyatı ve arazinin özellikleri ile yatırım için son derece idealdir.


Osmanlı döneminde Özbekistan’dan göç eden Özbekler’den ismini alan Özbek Köyü, aslında zamanında Rumların ve Türklerin bir dönem huzurla birlikte yaşadığı bir köy. Aracınız varsa zaten mesafe sorun değil. Seyahat ettiğiniz araç benzinli ise ortalama olarak 139. Lt benzin tüketeceksiniz. Tek tek neler olduğunu anlatmak zor, hepsinin ayrı bir hikayesi var aslında.


Buraların hepsi bazen sözlerini hatırlamasanız da, melodisi dilinize dolanan şarkılar gibi. Doğa Okulu, Sığacık’a yarım saat – km uzaklıkta bulunan Orhanlı Köyü‘ndeki altı dönümlük zeytinlik ve makiliğin içinde, eski Orhanlı İlkokulu’nun restorasyonu ile oluşturulmuş, Nesin Matematik Köyü, Bademler Tiyatrosu, Tiyatro Medresesi gibi imece usulü kendini çeviren, el emeği göz nuru bir oluşum. Yağcilar Köyü -İZMİR URLA KÖYLER, Yağcilar Köyü haritasında Mesafe ölcümü, Alan hesaplama ve Yöresel Bilgiler. Seferihisar Yolu üzerinden devam edip. Bir kaç köy isminde ben vereyim.


SEFERİHİSAR- 7YAĞCILAR- 7ÖZBEK- 7BARBAROS -7ÇEŞMEALTI- 7ÇEŞME- 7KARABURUN-URLA hatlarıdır. Hemen yan tarafında bir işletme bulunuyor. Barbaros Köyü’ne giderken yanından geçtiğimiz bir göl. Dileyen göl manzarası eşliğinde birşeyler atıştırabilir. Sularında bir miktar COve sodyum klorür bulunmaktadır.


Acı müshil suları grubuna girmektedir. Demircili Köyü -İZMİR URLA KÖYLER, Demircili Köyü haritasında Mesafe ölcümü, Alan hesaplama ve Yöresel Bilgiler. Sanatsal bir köy diyoruz, zira köy içerisinde bir tiyatro salonu, kütüphane ve minik bir oyuncak müzesi bulunuyor.


Köyü “Bademler” —– yıllık hala faal durumda ilk köy tiyatrosu. Her yıl mutlaka köylülerin rol aldığı bir tiyatro oyunu çıkarıyorlar. Oyuncak müzesi olan ilk köy. Birçok atölyede dünyaca ünlü şefler yorumlar dikenden gelen lezzeti sizin için. TL’ye satılık köy evleri: İşte o liste Türkiye genelinde satılık 1köy evi var.


Hepsi bahçeli ve çoğu yeşillikler içinde bulunan bu evlerin fiyatı bin 5TL’den başlayıp 9bin TL’ye kadar çıkıyor. Latince ve Rumca sazlık anlamına gelen Vurla kelimesinden almıştır. Türkmen Köyü olan Germiyan Köyüne kısa zamanda varıyorum. Bir güzel turun daha sonuna. Köy, yoga eğitim kamplarından, Bülent Ortaçgil konserlerine, burada sürekli yaşayan veya konuk olarak gelen sanatçılar ile resim, heykel, dokuma, ahşap, yeme-içme atölyelerinden, Eylül’de gerçekleşen Nexus Jam Days müzik festivaline, deniz veya.


Orta Asya ‘dan göçle gelen yörükler iki köy kurmuşlardır, bunların biri Kılıçköy , diğeri ise Başköy’dür. Nevruz’un en coşkulu halleri bu köyde kutlanıyor. Kadını erkeği her anlamda eşit. Köyde ne yapılıyorsa kaç göç olmadan hep beraber yapılıyor.


Samandere Şelalesi, Beyköy Beldesine bağlı Samandere Köyü’nde bulunmaktadır. Abant’a 1 Düzce’ye Km. Bulunduğu köye adını veren, içinde anıt ağaçları da bulunan, 5M.


Adet şelale ve cadı kazanı adı verilen derin bölümleri bulunan Samandere şelalesi doğal olarak meydana gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar