20 Temmuz 2016 Çarşamba

Sql veritabanı nedir

Sql veritabanı nedir

Neden Kullanmak Gerekir ? Bilgisayar ortamına aktarılan, işlenmemiş (ham) bilgiler veri olarak adlandırılır. Bilgisayara girilen, bilgisayar tarafından saklanabilen ve işlenebilen her şeye veri denir. Veri saklamaktaki ana amaç, daha ileri bir tarihte saklanan verilere yeniden ulaşabilmek ve kullanabilmektir. Fakat hangi veride, hangi işlemin yapılmak istediğini kullanıcının programa bildirmesi gerekir.


Açılımı Structured Query Language olan SQL, veritabanı yönetim sistemlerinin standart programlama dili olarak tanınır. Yani kısacası veritabanı tasarımı yaparsınız. Mssql server bir veritabanı sunucu yazılımıdır. Veritabanı Nedir, Veritabanı Çeşitleri Nelerdir?


Bu dersimizde genel anlamda veri tabanından, nasıl gelişti, neden gelişti, ilk örnekleri, şimdiki hali bunlardan bahsetmeye çalışacağım. Tuğba Ayvaz SQL, verileri yönetmek ve tasarlamak için kullanılan yönetim sistemidir ki buna veritabanı denir. SQL, kendisi bir programlama dili olmamasına rağmen birçok kişi tarafından programlama dili olarak bilinir. Peki, bu sistemde sql veritabanı rolü nedir? Bilgisayar başında bir işle uğraşan kişilerin veri ile ilgilenmesi kaçınılmazdır.


SQL, bütün veritabanları tarafından desteklenen ortak bir standarttır. Bu sebeple veritabanı bileşenlerini de bilmemiz gerekir. Bir veri tabanında birden fazla tablo olabilir.


Tablolar verilerin saklandığı yerdir. Bir tablo satır ve sütunlardan oluşur. Farklı şekillerde telaffuz edildiğini de duymuş olabilirsiniz ancak en azından artık doğru şekilde telaffuz etmeyi biliyorsunuz. PL SQL, Oracle tarafından Oracle veri tabanlarına özgü geliştirilmiş bir sistemdir. Dolayısıyla sadece bu yönde.


Size ikisini de göstereceğim, sonrasında nasıl oluşturmak isterseniz karar sizin. Aslında yapacağınızı işleme göre değişeceği için karardan biraz daha fazlası olabiliyor. Ve bizi bu ekran karşılıyor. Uzun bir aradan sonra yeni bir konuyla karşınızdayım. SQL Yorum yap 8Views.


Veri tabanı yönetim sistemi nedir, ne işe yararlar ? Henüz işlenmemiş kayıtlara veri denir. Veri gözlenen ve kaydedilebilen her şeydir. Android platformu da diğer mobil platformlar gibi veritabanı olarak SQLite kullanımını tercih etmektedir. S-Q-L” (Structured Query language) olarak veya bazen “ES-KÜ-EL” olarak telaffuz edilen Yapılandırılmış Sorgulama Dili (SQL) aslında ilişkisel veritabanları ile uğraşmak için kullanılan standart bir dildir. Ve ilk sorumuzla yazılara başlayalım.


Sql veritabanı nedir

Veri, dağınık bilgi kümesidir. Herhangi bir filtreden geçmeden ve düzenlenmeden bilgiye dönüşemez. Hangi veritabanları var?


Konu sonunda İlişkili ve ilişkisiz veritabanları nedir ve arasındaki farklar nelerdir? Sınıflandırılan bu bilgileri sorgulama, çağırma, bulma işlemi için de bir sistem gereklidir. Sql trigger, Türkçe’ye tetikleyici olarak geçmiştir.


DTS veya bcp yardımcı programını kullanarak verileri aktarmak. Bu program sayesinde kendi bilgisayarınızda bir veritabanı yaratarak buna erişim. Yapısal sorgulama dili olan SQL, ilişkisel veritabanlarındaki bilgileri sorgulamak için standart kullanımı olan dildir. Stored procedure ne işe yarar?


Sql Stored Procedure Nedir? Bu sabit sorgunun karşısına. Eğer veritabanları hakkında ayrıntılı bilgi istiyorsanız veritabanı nedir başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederim. Her veritabanı için sadece bir dosya vardır.


Bu da veritabanının yedeklenmesini ve kopyalanmasını kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar