20 Temmuz 2016 Çarşamba

Çekmek zıt anlamlısı

Aradığınız Çekmek kelimesinin zıt (karşıt) anlamlısı İtmek. Zıt Anlamlısı - Çekmek Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir Anlamlisi. Kelimesi Anlamı: Bir şeyi bir yerinden tutarak kendine ya da belli bir yöne doğru hareket ettirmek anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Eş Anlamlısı - Çekmek Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Anlamlisi.


NNN Sözlük Herşeyi Öğretir. ZIT ANLAMLI KELİMELER TABLOSU: Sözcük. Farklının eş anlamlısı ayrımlı, bambaşka, başka, daha bir, değişik, nispetsiz sözcükleridir. Bu sayı Türk Dil Kurumu (TDK)’da 37 normal bir internet sitesinde 2civarındadır.


Dolayısıyla başka bir internet sitesinde bulup, sitemizde bulamadığınız herhangi bir kelime olması neredeyse mümkün değildir. Böyle bir kelime olması. Birbirine bütünüyle zıt olan durum ve kavramları ifade eden sözcüklere “karşıt anlamlı sözcükler (zıt anlamlı kelimeler)” denir. Ancak yukarıdaki cümlede geçen yüksek fiyat sözünün zıt anlamlısı “alçak fiyat” olamayacağı için doğrusu “düşük fiyat ” olacaktır.


Bu yüzden cümledeki anlamından dolayı yüksek sözcüğünün zıt anlamlısı düşük kelimesidir. Zıttı sayfasına gidebilirsiniz. Ancak bunun öncesinde zıt anlam ile ilgili birkaç önemli notumuz olacak.


NOT ⇒ Genellikle derecelendirilebilen kavramların zıt anlamlısı bulunabilir. Aşağıdaki kelimelerden hangisi ilginizi çekiyor? Tekçilik zıt anlamı sayfamıza hoş geldiniz. Deyim § (birinin) ipini çekmek birini ölçülü davranmaya zorlamak.


Azalma zıt anlamı sayfamıza hoş geldiniz. Sitemizden Azalma, çoğalma ve diğer kelimelerin zıt anlamlısı için arama yapabilirsiniz. Bir şeyi güç uygulayarak ileri götürmek: Erzak yüklü arabayı arkadan iten iki uşak, sırtı tırmandılar.


Yavaşça kapıyı itti, elinde yoğurt bakracıyla girdi. Adaletsiz zıt anlamı sayfamıza hoş geldiniz. DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN! Nahl, 98) mucebince Kur’an okumaya başlarken euzü çekmek. Tevbe Suresi hariç her surenin başında besmele çekmek.


Çekmek zıt anlamlısı

Okunan Kur’an ayetlerini huşu ile dinleyip anlamları hakkında düşünmek. Yeni kelimesinin zıt anlamlısı eski, antik kelimeleridir. Yeni sözcüğünün zıt anlamının (Yeninin karşıt anlamlısının) doğru olmadığını düşünüyorsanız lütfen yorum yazarak bize bilgi verin. By Cokiyiabi on Eki 1. Kaldırmak kelimesinin zıt anlamlısı indirmek kelimesidir. Anlamca birbirinin karşıtı olan kelimelerdir.


Zıt anlamlı kelimeler nedir? Mesela, siyah ile beyaz, ancak ikisi de gerçek (temel) anlamda oldukları zaman zıt anlamlı olurlar. Kireççil kelimesinin zıt anlamlısı kireçyeren kelimesidir. Kireççilin eş anlamlısı olduğunu düşündüğünüz kelime varsa lütfen yorumlara ekleyiniz. Karanlık kelimesinin zıt anlamlısı aydınlık kelimesidir.


Karanlığın eş anlamlısı çirkin, ışıksız, muzlim, perişanlık, sıkıntı, üzüntü, ziyasız, zulmet sözcükleridir. Cömert kelimesinin zıt anlamlısı cimri, pinti, eli sıkı kelimeleridir. Cömertin eş anlamlısı ahi, bonkör, eli açık, kerim, koçak, selek, semih, verimli sözcükleridir.


Cömert sözcüğünün zıt anlamının (Cömertin karşıt anlamlısının) doğru olmadığını düşünüyorsanız lütfen yorum yazarak bize bilgi verin. Haram zıt anlamı sayfamıza hoş geldiniz. Sitemizden Haram, helal ve diğer kelimelerin zıt anlamlısı için arama yapabilirsiniz. Cari kelimesinin zıt anlamlısı hareketsiz, yürürlükten kalkmış kelimeleridir. Carinin eş anlamlısı akan, olagelen, geçen sözcükleridir.


Çekmek zıt anlamlısı

Cari sözcüğünün zıt anlamının (Carinin karşıt anlamlısının) doğru olmadığını düşünüyorsanız lütfen yorum yazarak bize bilgi verin. Yapma zıt anlamı sayfamıza hoş geldiniz. Sitemizden Yapma, sahici, bozma ve diğer kelimelerin zıt anlamlısı için arama yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar