12 Temmuz 2016 Salı

Eslem isminin anlamı

Kuran’da bir çok ayette geçer. Bakara 13 Nisa 12 Saffat 1ve Enam 14. Ziyaretçilerimiz bu isim için 2adet yorum yaparak fikirlerini beyan etmişlerdir. Dini açıdan incelenmesi, caiz mi?


Diğer güvenilir isim kaynaklarında Arapça kökenli ve üniseks bir isim olarak geçen Eslem’in manası aşağıdaki maddelerle ifade edilmiştir. Bu isim çok fazla kullanılmamaktadır ama son zamanlarda çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Bu isim daha çok kızlara konulsa da her iki cinsiyet için tercih edilen bir addır. Sonuç olarak Eslem’in isim olarak kullanıldığını bir yerde görmedik. Eğer bulunduğunuz yerde isim olarak kullanılıyorsa çocuğunuza isim verebilirsiniz.


Genel anlam itibari ile bu güzel isim Teslimiyet kökeninden gelmektedir. Dolayısı ile İslam kelimesi ile bağlantılıdır. Toggle navigation Toggle navigation. Eşlem isminin anlamı, Eşlem ne demektir, Eşlem ne anlama gelir?


En selamatli, en emin, en doğru yol. Sonuc olarak erkek ismi ve sahabe efendilerimizden birinin baba ismi. Anlam olarak da selim isminin pekistirmeli hali. Eslem adinda bir kizim var benim de.


Kız için mi erkek için mi kullanılması gerekir, yoksa iki cins için de kullanılabilir mi? Silm-Selam-Islam-Müslim-Müslüman-Eslem-Selami-Teslim-Süleyman ve daha bir çok kelime aynı semantiği işleyen aynı kökenin türemişleridirler. Siz bunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçiniz. Yarışmanın en genç isimlerinden biri olan Eslem, yaşında.


Eslem isminin anlamı

Asıl mesleği asçılık olan genç kız daha büyük gösterdiği doğru. Mina ismini koymak kız için uygundur ama ESLEM erkek ismidir. ESLEM ismi caiz olmayan isimler listesinde yok. Anlamı EN SELAMETLİ EN GÜVENDE OLAN demektir.


Yani bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz. SİMLİ ÜNLÜLER ESLEM İSİMLİ TEK ÜNLÜ SİZSİNİZ! Basit İsim Arama Detaylı İsim Arama Anlamına Göre İsim Arama.


Eslem isminin anlamı

Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an. Burada geçen bukra Arapça’da sabah demektir. Duru isminin sözlük anlamı sf.


E harfi ile başlayan isimler listemize göz atabilirsiniz. Unutmayalım ki isimler biz yaşadıkça bizimle beraber yaşar. Buğlem isminin anlamı nedir? Kız çocuğumuza Helen ismini takabilir miyiz? Farzlardan önce ve sonra kılınan sünnet namazların ayetten delili var mı?


Eslem isminin anlamı

Ecrin isminin anlamı nedir? Kur’an’da geçen “kur’an” kavramı ne anlama geliyor? Eşlem adının Arapçası (Osmanlıca yazılışı) : اسلم.


Türkiye’de idol olarak gördüğü ünlü isimlerden bazıları, Uğur Yücel, Çetin Tekindor, Nurgül Yeşilçay ve Demet Evgar’dır. Yeni bebek sahibi olacaklar için de en güzel erkek isimleri ve en güzel kız isimlerine sitemiz üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Melisa İsminin Anlamı, Melisa isminin analizi, Melisa isminin kökeni, manası, dini açıdan incelenmesi, özel olarak hazırlanmış analizler ve daha birçok bilgiyi bulabilirsiniz.


Bebek isimleri Bizlerin ya da bir yakınımızın bir bebek beklemesi çok tatlı ve güzel bir telaştır. Allah cc sağlık versin yeter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar