18 Eylül 2014 Perşembe

Trabzon of ismi nereden gelir

Trabzon of ismi nereden gelir

Trabzon ismi “Trapezus” sözcüğünden gelir. Yüzyıllar boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bu topraklar, üzerinde yeşeren medeniyetlerin izlerini hem tarihi kalıntılarla, hem de şehir isimleriyle günümüze taşımış. Alman bilgini Falmerayer, târihî. Soyisimleri ile birlikte kader sayısı hesaplayıp, bu sayıya göre tablodan kader yorumuna bakmalılar. Bir arazi yüzeyinin tabii veya suni ayrıntılarının meydana getirdiği şekil.


Diyarbakır ismi ise, burayı fetheden Arap Bekr kavminin şehri anlamında. Bunlara ek olarak bir de Sinop’ta bulunmaktadır. Bartın: Bu şehrin ismi Parthenios kelimesinden gelmektedir. Bu kelime Yunan Mitolojisinde sular tanrısı anlamına gelir. Batman: Bu şehrin isminin tam olarak nereden geldiği bilinememektedir.


Kanuni`ye ~ SULEYMAN~ ISMI NEREDEN GELIR ? Rivayete göre baba Şehzade Selim Şah o an Kur’an-ı Kerim okumaktadır. Oğlunun müjdesi ulaştığında gözü Neml sûresi 30. Mektup Süleyman’dandır, rahmân ve rahîm.


GİRESUN’UN ADI NEREDEN, GELİR NEREYE GİDER? Hititlerin kaynaklarında geçiyor. Giresun yöresi için verilmiş en eski ismi M. Yunalılar ilimize Choerades, Romalılar Kerasous ve Cerasus (Kerasus)demeyi tercih ediyor. Ordu ismi nerden gelir, ordu iline neden ordu ismi verilmiş, ordunun adı neden ordu, Ordu ilimiz adini nerden almis, GÜRGENTEPE ADI NEREDEN GELİR, ordu sehri ismi nereden, Ordu sehrinin ismi nerden gelmektedir?


Uşak ismi Karadeniz bölgesinde çok kullanılan genç ve çocuk anlamına gelir. Aşık kelimesinden üretildiği söylenmektedir. Van Şehrinin İsmi Nereden Geliyor? ZEYREK ADI NERDEN GELİR.


Daha sonraları Trak dilinde kent anlamına gelen Antik. Grupların isimleri nereden geliyor yazısı ve Kanat ATKAYA en son yazısını mı okumak istiyorsunuz, En güncel köşe yazılarını okumak için hemen tıklayın! TRABZON Trapezus sözcüğünden gelir. Semtlerinin İsimleri Nereden Geliyor 1’i şimdi bu yazıda paylaşıyorum. Yaz ayı olduğu için, fırınlarda sık olarak kadayıf dökümü yapılmaktadır.


Pavli adlı bir Rum da geceleri kadayıf dökmekteydi. Mürted” ismi nereden geliyor? Sandwich’inki gibi olsun” demeye başladı. ARNAVUT KALDIRIMI İSMİ NEREDEN GELİYOR?


Trabzon of ismi nereden gelir

Kırklareli ismi, toprakları bünyemize katan savaşçıdan gelir, diğer adları deliler veya akıncılar olarak bilinen bu savaşçılar kaleyi ele geçirirler fakat, buradan kurtulamayacağını önceden bilen Bizanslıların toplu intaharı ile onlarda bu topraklarda hayatını kaybeder. Arnavutlarla ilgisi var. Cengiz Orhonlu’nun Mesleki bir Teşekkül Olarak Kaldırımcılık adlı çalışmasında.


Fahrettin Kırzıoğlu,Rize adının ikiz adı olduğunu ileri sürerek şöyle diyor. Semtinizin adı nereden geliyor? Tokat’ın İsmi Nereden Geliyor? Ulaştığım bu bilgileri, daha doğrusu. Kapaklı’ ismi nereden geliyor?


Peki, hiç düşündünüz mü? Anadolu’yu fetheden Selçuklu Oğuz Türkleri, bu kaleyi alınca Bizans ordusuna çok ağır bir tokat vurmuş olduğu kabul edildi. Böylece Bizans’a vurulan tokat bu şehrin ismi olarak yerleşti.


Markaların isimleri nereden geliyor? Gürül Öğüt en son yazısını mı okumak istiyorsunuz, En güncel köşe yazılarını okumak için hemen tıklayın! Samsun Adı Nereden Geliyor ? Canik ismi kullanılmıştır.


Trabzon of ismi nereden gelir

Ayandon köyünün kaza olduğu halen bu köyde bulunan virane bir hamamdan anlaşılmaktadır. Tüm köylerin ilçeye bağlanması ile birlikte,ilçeye kaymakam atanması Ayandon ağalarının huzurunu kaçırmış. Semt İsimleri Nereden Geliyor?


Kağıthane ve Alibeyköy derelerinin çatal vaziyette, boynuzu andırması nedeniyle bu ismi almışdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar