4 Eylül 2014 Perşembe

Türk mucitlerin ilginç icatları

Türk mucitlerin ilginç icatları

Hasan Kum, tarafından icat edilen fındık toplama makinesi, işçinin topladığı fındığı, büyük bir kolaylıkla toplayabilme özelliğine sahip. Türk Mucitler ve İcatları. Filozof ve bir bilim adamıdır. Fatih Sultan Mehmet’in hocasıydı.


Birbirinden ilginç türk icadları dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Mayonun orta kısmındaki kumaşın arasına, sıkıştırılmış köpük blokları yerleştirilmiş. Köpük suya karşı mukavemet gösterdiğinden mayoyu giyen çocuk bel kısmından sürekli yukarı doğru itiliyor. Kevlar Kevlar aşırı çekme gerilimine dayanma gücüne sahip ipeksi bir yapıdır.


Günümüzde halat,zırh ve yanmayan koruyucu giysi yapımında kullanılmaktadır. Stephanie Kwolek tarafından bulundu. Geçmişten bugüne dünyanın en ilginç ve en garip icatları. Oha dedirten en ilginç icatlar hakkında yorum yapmayı unutmayın. Mucitlerin yapmış olduğu en ilginç icatları sizler için derledim.


Türk mucitlerin ilginç icatları

Fleming bir deney üzerinde çalışırken, muhtemelen laboratuvarın karşısındaki bardan uçup gelen. CATLAR VE MUCİTLER gününde, yaş grubu öğrencilerin birbirinden ilginç icatları sergilendi. TÜRK-İŞ eylem kararı ald. Bizden beklenir yaparız böyle şeyler xD. Topuğu basık ayakkabı 4. Köpüklü su musluğu ve şampuan konulan şofben 5. Elektrik sayacı durduracağı 6. Döner pişiren mikrodalga 7. Havası boşaltılmış bir ortamda ışık yayan ve düşük akımla çalışan ampul yapmayı başarmış bir bilim adamıdır.


Müslümanların En Önemli İcatları-İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Independent Müslüman mucitlerin Avrupa’yı ve dünyayı nasıl değiştirdiğini anlatan bir liste hazırladı. Haberde, Müslümanların dünyayı değiştiren icadına yer verildi. Haberde İslam dünyasında yaşanan kahvenin bulunması, ilk uçma deneyi, cerrahi aletlerin dizaynı, dolmalakemin.


Etiket: mucitlerin isimleri. Kesici, ilginç icat ve buluşlara yöre insanının. El yapımı 76cc gücünde vnitro motoru. Biz de Çinli mucitler ve icatları arasından beğendiklerimizi seçip sizler için listeledik.


ARŞİMED BURGUSU – ARŞIMED. Cenevre kentinde geçtiğimiz gün 43. Uluslararası İcatlar Fuarı başladı.


Bugün adını sıklıkla duyduğumuz isimlerin çok ilginç icatları olduğunu biliyor muydunuz? Hayatımıza şöyle bir baktığımızda, bir gün içerisinde ne kadar çok sayıda nesneyi kullandığımızı görürüz. Evde, işte, sokakta, insanlığa hizmet eden eşyaların kim tarafından icat olduğunu sorduklarında ise, olumsuz yönde bir cevap vermekle yetiniriz. Bu yazımızda bilinmeyen mucitleri sizlerle beraber tanıyacağız.


Anti-tank köpekleri, sandalyeden uzay mekiği, paraşüt ceket, uçan arabalar İngiltere’de yayınlanan bir kitap tüm zamanların en başarısız icatlarını bir araya topladı. Kitapta yer alan başarısız icatlardan bazıları amatör mucitlerin eseri, bazıları ise büyük şirketleri milyonlarca dolarlık zarara sokan yenilikler. Rizeli mucidin 1ilginç icadı ve buluşu kitap oluyor. Fikir ve İcatları ile Dünyayı Değiştiren Çocuk.


En zor olanı ise henüz hiç bilinmeyen birşeyi bulmak ve anlamak. Bunu yapabilen ve tarihi buluşlarıyla değiştiren bilim adamı. Hayatımızı Kolaylaştıran Buluş Alternatif Akım (AC) Mucit: Nikola Tesla Tesla AC akımı dünyaya tanıtmadan önce Thomas Edison’un. Mucitler İcatları modelleri, Mucitler İcatları çeşitleri ve markalarını uygun fiyatları ile satın alın.


Bilim ve Teknolojinin sıradışı dünyasını videolarla izleyerek takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar