17 Eylül 2014 Çarşamba

Erciyes dağı hangi ilimizdedir

Balıkesir c ) Afyon d ) Manisa CEVAP: Manisa Spil Dağı, Manisa merkezden kuzey yolunu izleyerek km, İzmir merkezden güney yolunu izleyerek yaklaşık km uzaklıkta, ismi Manisa ile özdeşleşmiş, tarih, mitoloji ve flora bakımından çok zengin bir dağdır. Erciyes Dağı hangi bölgemizdedir? Nemrut dağı Adıyaman ilimizdedir. Tunceli hangi bölgededir? Orhun Yazıtları nerededir?


Bir oyuğa ya da yuvaya yerleştirilmiş telefon tesisatına ne ad verilir? Birçok işin aynı anda yapılması ile oluşan sıkışık durum ifade edilirken, dokuz ayın hangi gününün bir araya gelmesinden bahsedilir? Cevap ekle Akdeniz Üniversitesi hangi ilimizdedir?


Hatta bazı illerimiz konusunda mantığımız sürekli olarak bizi yanıltır. Ovanın bir bölümünü oluşturan Sultansazlığı bataklığı, günümüzde ulusal park olarak değerlendirilmektedir. Kışlar soğuk ve karlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. Kayak Merkezi Kartepe, Kartepe kayak merkezi hangi ilimizdedir nerede rakım sezon pistleri teleferik telesiyej hava kar kalınlıkları yol ulaşım. Heybetiyle eşine rastlanır yoktur.


Tarım alanlarının oranı verimli volkanik topraklarla kaplı güney kesimden daha yüksektir. Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale bölüm içinde yer alan illerdir. Temdit Penaltısı (Uzatma Penaltısı) nedir? En çok yağış alan bölgemiz hangisidir? Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı hangi ilimizdedir.


Keşke değeri daha çok bilinse. Halil-ür Rahman Gölü hangi ilimizdedir? Trabzon da bulunan tarihi turistik manastırın adı nedir? Bir çok kategoride bilgi yarışması soruları içermektedir.


Sık ormanları ve doğal güzelliği ile iç. Türkiyenin taşı toprağı altın diyorlar ya işte kanıtı Ağrıda sene Susurlukta sene yaşamış birisi olarak. Ağrı dağını ve sarayını görünce psikolojinizin değişeceğine eminim.


Yarışmada en çok puan alan ilk kullanıcı birbirinden değerli hediyeler kazandı. Uzun boylu bir ağaç olmasından dolayı gösterişli bir yapıya sahip olan kayın, özellikle faydaları ile dikkat çeken bir ağaçtır. Kış aylarında yaprak dökme özelliğine sahip olan. Bu konu altında yazalım.


Buyrun arkadaşlar masaya davetlisiniz. Hangi şehrimizin nesi meşhur ? Sorunun her hangi bir kısmını yukardaki ARAMA kısmına yazın cevabını öğrenin. Türkiyedeki en yüksek rakımı bulunan dağ hangisidir? Kapadokya diye bilinen bu alan Türkiye’nin yaklaşık olarak tam ortasında yer alır. EN İYİ CEVABI cHatLaqLady verdi.


Bedia Akartürk sanat müzesi hangi ilimizdedir ? Seksenli yıllarda TRT’de yayınlanan ve baş rolünü Bruce Willies’in oynadığı yabancı dizinin adı nedir? Yurttan Sesler Korosunu kuran ve yöneten sanatçımız kimdir? Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Ege Dağları. Kendinizi gerçekten periler diyarında hissedeceğiniz, gün doğumu ve gün batımındaki yansımalarla bir masalın içindeymiş hissi veren doğal yapıların belki de en görkemlisidir peri bacaları. Uzun ince kuleleri andıran, her ne kadar masallardan çıkmış havası olsa da gotik bir yapısı olan peribacaları aslında en basit tabiriyle doğal etmenlerden dolayı aşınıp.


Sözcü Gazetesi ACAİP YAZILAR. Son günlerde herkes Su Ayhan adlı “kim 5milyon lira ister? Seddi Çin-deyse, Ağrı Dağı nerede? Binboğa Dağları haritası ve uydu görüntüleri, Kayseri iline bağlı Binboğa Dağları nerede haritada konumu 38° 15′ 4″ Kuzey 36° 31′ 15″ Doğu.


Palandöken Kayak Merkezi’nin kuzeyinde ve Erzurum-Çat karayolu üzerindeki Kiremitliktepe’de yer almaktadır. Sumela manastiri hangi ilimizdedir. Eyfel kulesi hangi ülkededir ? Haziran, Tarih kategorisinde Matador(k puan) tarafından soruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar