23 Eylül 2014 Salı

Çeşme nüfusu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Adrese Dayalı Kayıt Sistemine göre, İl ve ilçelerin nüfusu açıklandı. Artış bir önceki yıla göre 9bin 6kişi oldu. Plajlarda, kumsalda, sokaklarda adım atmak zorlaştı.


Çeşme nüfusu

Türkiye’nin her yerinden ilçeye yerli turist geldi. Balkan savaşı sırasında bölgeye çok sayıda Müslüman göçmen gelir ve bir çok Rum bölgeden kaçar. Diğer birçok Batı Anadolu liman şehrinde olduğu gibi Çeşme de, Rum nüfusu, Türk nüfusundan fazlaydı. Rumlar burada bağcılığı ve şarapçılığı geliştirmişler, çekirdeksiz siyah üzüm başta olmak üzere buğday ve diğer hububat ziraatı da yapmışlardır.


Anason ve kök boya üretimi başlamıştır. En ucuz İzmir Çeşme otel fiyatları etstur. Bayram tatili için geri sayıma geçildi. Gurbetçilerin sayısının da çok olması dikkat çekti.


Gündüz kumsalı gece sokakları dolduran turistler, turizmcinin, esnafın yüzünü güldürdü. Alaçatı adlı bir bucağı daha vardır. Ancak yatak kapasitesinin arttırılması, uluslararası yatırımcıyı çağırmak yeni bir Bodrum örneği yaratabilir.


Her taraf beton yığınına dönüşebilir. Kendine özgü mimarisi, balık ve ot kültürü, bağcılığı, şaraplarıyla gastronomik bir değer olma şansı henüz var. Belediyesi personel, eleman, işçi, memur alımı ilanları ile insan kaynakları iş ilanları, iş başvuru formu gibi iş başvurusu detayları. Gözde tatil merkezi Çeşme, rekor sayıda turist ağırladı.


TOKİ’ye de ihtiyaç var dedi. Urla, kuzeyde Karaburun, batı ve güneyde Ege Denizi ile çevrili. Yaklaşık bin nüfusu bulunan Çeşme’de yaz aylarında Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen ziyaretçilerin etkisiyle nüfus 5’e katlanıyor. Merkez bucağına bağlı, Alçatı bucağına bağlı köyü vardır. Yüzölçümü 2kmolup, nüfus yoğunluğu, 113’tür.


Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Yakup Demir, bayram tatili süresince ilçelerinde milyon kişiyi ağırladıklarını ve hedefledikleri. Ege ve Akdeniz’e yoğun seyahatler başlıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği metredir.


Çeşme nüfusu

Yaz aylarında nüfusu milyona ulaşan ve her yaz ortalama 1bin yabancı turiste de ev sahipliği yapan İzmir’in Çeşme ilçesinde tek bir kalp doktoru bile olmadığı bildirildi. Böylece İzmir nüfus sonuçları belli olmuş oldu. Denizi,şehir merkezi ve gezilecek yerleri ile dikkatleri üzerine çeken Çeşme tatiliniz için her bütçeye uygun konaklama imkanları sunmaktadır.


Toplam yüzölçümü 2kilometrekare, rakımı metredir. Bu nüfusun yüzde 431’si kadın ve yüzde 568’i erkektir. Ege kıyı bölgesinin tipik bir örneği gibidir. Günler öncesinden hedeflerini “Çeşme’de milyon kişi ağırlamak” olarak belirlediklerini belirten Demir, “Çeşme’nin nüfusu bu bayram milyona yaklaştı.


Doğusunda Urla, Kuzeyinde Karaburun, Batı ve güneyinde ise Ege Denizi vardır. Küçük liman denilen bu yer, deniz kum güneş üçlüsünün birbiriyle. Buca olurken, Bucayı 4bin 2ile Karabağlar, 4bin 5ile Bornova izledi.


Yazın bu rakam bini buluyor. Nüfusu en yüksek ilçe Buca oldu. Usta gazeteci Uğur Dündar, bayramda nüfusu 1. Durup dinlenmeden operasyon yapan emniyet güçlerine teşekkür eden Dündar, topluma da Bu sorun tek başına polisiye önlemlerle.


Günübirlik gelenlerle bu sayı milyona ulaşacak diye düşünüyoruz. EŞME ADI NEREDEN GELİYOR? Kurbanlık hayvan yüklü tır kaza yaptı: kişi yaralandı, çok sayıda hayvan telef oldu Didim’de denizde ve karada 1göçmen yakalandı Aşırı kiloları yüzünden kendine küsen.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz. Tarihteki on iki İyon kolonisinden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar