16 Mart 2017 Perşembe

Mısır en çok hangi ilde yetişir

Diğer tahılların aksine yazları yağışlı geçen ya da bol nemli olan yerlerde yetişir. Tarımı en çok Akdeniz Bölgesi’nde yapılır (Genelde ikinci ürün olarak yetiştirilir). Bölgede mısır temel besin mad­desi olarak kullanıldığı için ekonomik değeri azdır. Buğdayın yerine tarımı yapılmaktadır.


Bölge halkının temel besin maddesi olduğundan ticarette değeri yoktur. Konu etiketleri: mısır hangi ilde yetişir, mısır hangi illerde yetişir, mısır hangi şehirde yetişir, mısır en çok hangi ilde yetişir , mısır hangi ilimizde yetişir, mısır hangi bölgede yetişir, mısır nerede yetişir, mısır en çok hangi ilimizde. Mısırın yetiştiği iller. Mynet Anasayfa Email Oyun.


Genellikle çok nemli iklim bölgelerinde yetiştirilebilen tek yıllık özellikle yağı doymamış yağ grubunda olan bir tarım bitkisidir. Diğer isimleri Zea mays Corn Mais olarak bilinir. Bu özelliklere sahip Türkiye bölgeleri de Trakya ve Marmara bölgeleridir. Karadeniz Bölgesinde her mevsim yağışlı olduğu için sulamadan doğal yetişir.


Unutmayın her bitkinin kendine has yetişme özellikleri vardır. Karasal iklimi tercih eder. Bunları pirinç takip eder. Kimyon nedir, nerde yetişir?


Latincesi Cuminum cyminum olan kimyon, bir yıllık otsu bitkidir, meyvaları için yetiştirilir. Meyvaları baharat olarak kullanılır. Hangi ilde mısır yetişir ? Frenk kimyonu denen, Carum carvi diye bir türü de vardır.


Mısır en çok hangi ilde yetişir

Kars bölgesinde bu bitkinin genç dalları çorbalara ve yemeklere koku vermesi için katılır. Zeytin nerede yetişir ve meşhurdur? Türkiye’de hangi tahıl ürünleri, nerede yetişir? Birçok sanayi ürünü de (glikoz, yağ, alkol vb.) tahıllardan elde edilir.


Bunun yanında mısır unundan yiyecekler yapılır. Kıyı kesimde tahılın yerini mısır almıştır. Tekirdağ=8bin ton ve Edirne=7bin tonla üretimde başta gelir). Bilindiği gibi, buğday, kurak yerlerde halkın geçim kaynağıdır. Pirinç nerede yetişir, pirinç dünyada kıyaslama yapılırsa buğday ve mısırla beraber en fazla yetiştirilen tarım ürünüdür.


Mısır en çok hangi ilde yetişir

Pir,inç yetiştiren ülkeler dünyada dört bir yana ihracat yaparak, pirincin her tarafa ulaşmasını sağlar. Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Yaşadığınız bölgede yetişen hangi tarım ürünlerinin ülke eko. Dünyada atom bombası ne zaman hangi ülkelere hangi gerekçeyle atılmıştır?


Elektrik devrelerinde bağlantı kablolarının işlevi nedir? Kırmızı Mercimek Nerede Yetişir? Anavatanı Asya olan kırmızı mercimek, dünyada çoğu bölgede yetiştirilir. HANGİ AYDA HANGİ SEBZE-MEYVE YETİŞİR BİLİYOR MUSUNUZ? Meyveler: Mürdüm eriği, fındık, kavun.


Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği bin hydroxy-2-decanoic acid İlde Bin Kadına. Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı 1. Bu sistem halen broiler yetiştiriciliğinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Karpuz ve buğday gibi bazı ürünler ise neredeyse yurdumuzun bir çok yerinde rahatlıkla yetişebilmektedir. TÜRKİYEDE HANGİ BÖLGEDE NE YETİŞTİRİLİR,HANGİ İLDE NE YETİRŞTİRİLİR. Bundan dolayı buğdayın yetişebildiği her yerde yetişir.


Yağ elde edilmeye başlandıktan sonra tarımı Akdeniz Bölgesinde hızla gelişmiştir. Bugün mısır üretimimizin yarısına yakını Akdeniz Bölgesinden elde edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar