27 Mart 2017 Pazartesi

Evlilik için dua edilir mi

Evlenmek istiyorum ama hep bir sorun çıkıyor. Dua etsem evleneceğim insan değişir mi veya dua etsem istediğim insanla evlenir miyim? Eğer evlilik kaderse neden dua ediyoruz? Evlilik için dua etmek gerekir mi? Bazı kişiler evleneceğimiz kişiyi hiçbir şekilde seçemediğimizi, Allah’ın bu konuya bütünüyle müdahale ettiğini ve irademizin bu konuda hiçbir öneminin olmadığını söylüyor.


Yani daha biz doğmadan Allah bize birini yazmış ve. Kul, Allah’a hemen her konuda dua ederek bir yakarışta bulunabilmektedir. Doğru zamanlarda ve doğru şekilde edilen duaların kabul olduğu da bir gerçektir. Tabi biz, abdest almanın duanın faziletini arttıracağını ifade etmekle mükellefiz.


Duanın niyetine çok dikkat etmeliyiz, zira her dua niyeti ile birlikte Allah’a takdim edilir ve her duaya niyeti ve samimiyeti ile muamele edilir. Dua ile hayırlısını isteyerek beklemeli miyiz yoksa kısmet dünya ya gelmeden var olmuş mudur? Değerli ziyaretçimiz, bilindiği üzere kader mevzusu hem geniş hemde bazen anlaması zor bir kavramdır. Hayırlı evlilik yapmak isteyenler bu dua usulünü yapabilirler.


Evlilik için dua edilir mi

Allah rızası için bu işlemi yatsı namazından sonra yapsanız daha iyi olur. Allaha hamd edilir ve salavat okunur. Aç olan bir kişinin yiyecek istemesi gibi bir şeydir.


Allah isteyenlere en kısa zamanda hayırlı evlilikler nasip etsin. Daha sonra namaz kılınıp dua edildikten sonra kişi sağ tarafına yatar ve derki Allahım eğer bu kişi benim için hayırlı ise bana yeşil ve beyaz. Eşin düzelmesi için dua edilir. Zira evlilik, hayırlı bir kısmet söz konusu olduğunda güzel bir nimet olarak değerlendirilebilir. Bu nimet yeni bir yaşama kavuşma, hayatın kimi güzelliklerini keşfetme ve hayırlı nesiller yetiştirmedir.


Sevdiği kişiyle evlenmek isteyenlerin okuyacağı dua Cuma günü sabah namazından sonra. YA MUCİB ism-i şerifi zikreder ve her yüz kerede 1defa ALLAHUMME YA CAMİ ANNASİ Lİ YEVMİN LA RAYBE FİHİ İNNALLAHA LA YUHLİFUL MİAD İCMA BEYNİ VE BEYNE FÜLAN OGLU VEYA KIZI FÜLAN. Uzunca bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikteyim. Bu verdiğim arayı telafi etmek için, siz sevgili dostlarıma çok mühim bir dua öğreteceğim.


Allah’ın izniyle bu duayı eksiksiz ve ihlasla okuyan doslarımın anne ve babaları. Cuma günü abdest alınıp rekât tövbe namazı kılıp defa Cuma suresi okunması hayırlı evlilik için tavsiye edilir. Sevdiğinle evlenmek için dua etmek hayırlı bir iş olduğu için kabul görmesi muhtemel bir duadır. Yine de dua etmeden önce nedenlerini bilmek gerekir.


Neden evlenmek istiyorsunuz? Ayrıca evlenilmek istenen kişi güzel ahlaklı mı? Bazen dua istediğimiz gibi gerçekleşmeyebilir burada da gene “hayrımıza olan şeyin” nasibimize düşmesi devreye girer. Biz her halukarda dua etmeli, isteyeceğimizi Allah’tan istemeliyiz. Kaderimde varsa zaten olur veya olmaz” diyerek duadan geri duramayız.


Bende bazen ümitsizlik oluyor, dua edesim gelmiyor. Nasıl olsa değişen bir şey olmayacak, duam kabul edilmeyecek gibi geliyor. Sanırım Rabbim vermek istemiyor diyorum. Kafirlere dua edilir mi ? Peygamber (a.s.m), hasta olan Hz.


Sabır Ver Diye Dua Edilir mi? Ali (ra)’i sormaya gitmiş ve hangi dualar ettiğini sormuş, o da Allah’tan sabır. DUA KADERİ DEĞİŞTİRİR Mİ ? Onların kalpleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar, anlamak istemezler.


Gözleri vardır, fakat onunla görmezler. Etiketler: evlenmek için dua nihat hatipoğlu, evlenmek için en etkili dua, hayırlı evlilik için dua, kısmet açma duas. Bu dua ile yüzü nurlanıp güzelleşen kadın ve erkeklere dair çok sayıda anlatım bulunmaktadır. Burada sözlerini aktaracağımız yüz güzelliği için dua kısa bir yakarıştır. Ancak duanın tam olarak tesirini göstermesi için dua öncesinde Allah’ın esması niyaz edilir.


Dua bitiminde ise adet sure okunur. Bu dua öyle bir duadır ki her ne için okunursa o şey elde edilir. Tecrübe edilmiş bir dua.


Hangimiz sevmedik cilginlar gibi degil mi ama bazen bir sorun ortaya cikar ve aramaz olur sormaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar