10 Mart 2017 Cuma

Bulgaristan cebelin köyleri

Sayfamıza yeni göçmen yazarlar alınacaktır ilgilenen arkadaşlarım mail adresimden bana ulaşabilir. Unutmayın ki sayfamızı büyük bir platform haline getirebilmek için desteğe ihtiyacımız var. Sayfa yeterince çoğunluğa ulaştığı taktirde domain alarak daha büyük ve herkesin aklında kolaylıkla yer edebilecek bir sayfa olacaktır.


Türk göçünün en çok olduğu kasabalardan biridir. Gümülcine sancağına bağlı, Şehir, Çelgene, Mestanlı. Kırcaali, Cebel ve Köyler. Kutlamalara Cebel’in köylerinden halk adeta akın ediyor.


Genci yaşlısı, kadını erkeği ile halk tek bir yürekten şehitlerin ruhlarını şad etmekte ve bu toprakların kendilerine ait olduklarını, kültürleriyle ve inançlarıyla birlikte burada. Ekibin liderliğini, Bursa Kültür A. Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Tülin Erkal Kara yaptı. BURFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yolu, BAL-GÖÇ Osmangazi Başkan Vekili Naime Kaşmer, Osmangazi Gösteri Sanatları Yöneticisi Ayhan Yılmaz, BAL-GÖÇ YK Üyesi Şenol Ahçıoğlu, Servinaz Altınöz, BAL-GÖÇ Üyesi Ali Sökmen, organizasyonun. Bulgaristan’a vize almak için birkaç gün sıkı uğraş vermemiz gerekti. O kadar ki, daha sonra devam eden göçlerle birlikte nüfus, yaklaşık bin 500’e geriler.


Ancak geçmişten günümüze nüfusun seyrine geçmeden önce Cebel’in köylerine bir bakalım. Sonrasında ise nüfuslarına ayrıntılı olarak göz atalım. CEBELİN KÖYLERİ: Doğu Rodoplarda yer alan Cebel’de bağlı köy bulunmaktadır. CEBEL- ŞEYHCUMA Cebel Doğu Rodoplarda yer alan şirin bir kasabadır. Avrupa Birliği’nin (AB) birliğe karşı olan popülist sağ partileri, birleşmeleri halinde gelecek ay yapılacak seçimlerinden ardından, Avrupa Parlamentosu’nun en büyük grubu olabilir.


Son kez yaşlı kadın Cebel’in Mişevsko köyünde görülüyor. Kadının yakınları yaşına göre sağlık durumunun çok iyi olduğunu söylediler. Bulunduğu hareketlerin bilinci içindedir. Boyu yaklaşık 1santimetre ve sadece Anadili olan Türkçeyi biliyor.


Eski hatları tamamen açtık ve yeniden hortumlar aldık, ay içinde Himmet Hocalar- Küçükveren- Mişova köylerinin su sorunu çözüldü, depolara taşıdık. Sirkvitsa ve Sofiyci köyleri de benzer durumda iken sorun yine bireysel olarak çözülmüş. Kıyı köyleri ve Ulaşlı nahiyesi de Uzeyr idaresi altındadır. Ulaşlı Nahiyesi, dağın yüksek ve sarp yerlerindedir ancak buradan daha yüksek ve sarp yerler de vardır.


Köylerinde akşamları simokin giyen İngiliz Yahudisi muhtarlık eder. Kırmızı yanaklı Alman Yahudi kızları dilijanslar üstünde şarkı söyleyerek bağdan köye döner. Durum değerlendirmesi yapılıp, ordu süratle Priştina’ ya doğru harekete geçti. Yollarda yerli ahalinin mal, mülk, can ve ırzına karşı hiçbir tecavüz yapılmadan Kosova’ ya gelindi. Search the history of over 3billion web pages on the Internet.


TARİHİ SOKAKLARI VE EVLERİYLE MEKANSAL ÖRÜNTÜNÜN. YARATTIĞI DÜŞLERİN TAŞLARA YAZILDIĞI KENT: DİYARBAKIR. Miktar ba- zında ihracat, ka- sımda yüzde ar- tarak milyon ton oldu. Yalnız rütbeye, ni şana ve sırmaya fazla itibar eden bir memleket olduğu için, Anadolu köyleri gibi sessiz ve kimsesiz değil, başkumandan, mareşal ve nazır. Osmanlı toprak düzeninin kalıntıları sorunlar yaratmaktadır.


Magnus) imele geçiren yerel dükler ve krallar yargı, idare ve maliye alanında imparatorun otoritesini siliyorlar, köyleri ve şehirleri ağır vergilere. Onların, gittikleri yerlerde görüşülüp, konuşularak, çektikleri, mevcut durumları tespit edilmemiştir. Kabe Ve Kabe’nin Tarihçesi: Kabe: Müslümanların kıblesi olan Beytullâh’ın ismidir. Bu isim, ona, ya Mik’ab, Murabba (dört köşeli) olduğu, yahu Mekke’de ilk kurulan bina olması itibarı ile, çevresinden tepe gibi yüksekçe bulunduğu için, verilmiştir.


Lev enzelnâ hâzel kur’âne alâ cebelin le reeytehu hâşian mutesaddian min haşyetillâh, ve tilkel emsâlu nadribuhâ lin nâsi leallehum. Most used tags Total likes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar