27 Mart 2017 Pazartesi

Türkmenistan yüzölçümü

Türkmenistan’da eğitime, nüfusa oranla çok önem verilmektedir. Okuma-yazma oranı 99’dur. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı. Türkmen Yomut dili edebi dil olarak kullanılmaktadır.


Nüfus dağılımı Türkmen, 2. Başta gelen yer altı zenginlikleri petrol, doğal gaz, kükürt, kurşun, kalyum, tuz, iyot ve bromdur. Dünyadaki en küçük ve en büyük ülke hangisidir, dünyanın en küçük ve en büyük ülkesinin yüzölçümü ne kadardır, dünyadaki en küçük ve en büyük ülkenin ismi nedir, dünyadaki en küçük ve en büyük ülkelerin isimleri nedir ve yüzölçümleri ne kadardır, yüzölçümlerine göre en küçük ve en büyük ülkeler hangi kıtadadırlar. Ancak yüzölçümünün beşte dördü çöl karakterlidir.


Toplam sınır uzunluğu 5. Ayrıca yıllık meslek okulları ve bunlara bağlı yıllık yüksek eğitim okulları vardır. Türkmenler dillerinin korunmasına yüzde bağlıdırlar. Resmi dil olan Türkmence, Ural-Altay Dil Grubu’na giren Türkçe’nin bir dalıdır.


Büyük Aşkabad depremi olmuş ve 100. Verilerine göre) Başkenti :Aşgabat. Bu dumm onları Orta Asya Türk halklarından ayırır. Para Birimi Türk Lirası (TL).


Oğuz, Kırgız, Tatar, Özbek, Kazak ve Yakut yok, yalnız Türk vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları. Konseyinin faaliyetlerini ülkemiz adına DEİK koordine etmektedir. Kuzeyinde Kazakistan, doğusunda Özbekistan, güneyinde İran ve Afganistan, batısında Hazar Gölü yer alır. Sitemiz yapım aşamasındadır.


Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz. Kazakistan gibi Orta Asya’da bulunan Türk-i devletlerden birisidir. Hazar Denizine kıyısı bulunan iki devletten birisidir ve diğeri Kazakistan. Başkent: Aşkabat Kısaca Türkmenis­tan adıyla tanınan ülke kuzeyde Kazakistan, kuzey ve doğuda Özbekistan, güneyde ise İran ve Afganistan ile çevrilidir. Yüzölçümü Ülkenin toplam yüzölçümü 491.


Tarafsızlık statüsü Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından onaylanmıştır. Halk Maslahatı milli iradenin en yüksek temsilcisi niteliğindedir. Türkmence konuşulan ülkede, bir çok alanda devlet tekeli vardır. Cumhuriyetin başkenti Aşkabat’tır.


Türkmenistan yüzölçümü

Gelir seviyesi olarak Alt Orta Gelirli ülkeler grubuna dahildir. Müslüman ülkelerin ve Türk devletlerinin yüzölçümü bakımından en büyüğü, doğal kaynaklar bakımından da en zenginidir. Ayrıca yüzölçümü en büyük ve en küçük ülkenin bilgisine ulaşabilirsiniz. Kıtalara göre ülkeler ve yüzölçümleri tablo olarak listelenmiştir. Yönetim şekli cumhuriyettir.


Devlet Televizyon Kuruluşu vardır. BDT) en büyük dördüncü devletidir. Merv ülkenin önemli yerleşim merkezlerindendir. Bu ülkeden deri ve pamuk alınırken, bu ülkeye tarımsal ilaçlar ve tekstil ürünleri satmaktayız. Yunan öteki Hint olmak üzere iki farklı medeniyetin etkisinde kaldı.


Türkmenistan yüzölçümü

TüRKMENiSTAN HAKKINDA BİLGİ NEDİR, TüRKMENiSTAN HAKKINDA BİLGİ ANLAMI, TüRKMENiSTAN HAKKINDA BİLGİ HAKKINDA BİLGİ, TüRKMENiSTAN HAKKINDA BİLGİ DERS NOTU, TüRKMENiSTAN HAKKINDA BİLGİ ÖDEVİ sayfanın konularıdır. Ayrıca, manat (yakla şık cent) şehir güzelle ştirme vergisi de tahsil edilmektedir. TÜRKMENİSTAN CUMHURİYETİ. Ortalama derinliği 1metredir.


Aynı zamanda hem göl hem de deniz olma özelliği taşımaktadır. Dünyanın en büyük tuzlu su gölüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar