21 Mart 2017 Salı

Izmirin adı nereden gelmiştir kısa bilgi

Fakat tarihsel bulgular doğrultusunda bunlardan sadece bir tanesinin doğru olduğu kabul edilebilir. Amazonlar, daha iyi savaşabilmek ,rahat silah taşımak ve kullanmak amacıyla sağ göğüsleri kesilmiş kadın savaşçılardır. Lazlar Trapuzani, Gürcüler Trapizoni derken, Osmanlı ve Persler şehre Tara Bozan demişlerdir. Pontus devrindeki adı ile Trabzon olarak gelmiştir.


Trabzon aynı zamanda Karadeniz Bölgesinde görülmesi gereken doğa harikasından birine de ev sahipliği yapıyor. Karia’lılar yerleştiği için Karia adı verilmiş. Muğla’nın okumuş ailesi Hacı Hamzalar meydana gelmiştir.


Düverekli Cücümün Ali Efe, Çakıcı Mehmet Efe, Kısa Hasanoğlu Ali Rıza Efe, Kirişçi Yörük Mehmet Efe. Bu sözcüğün Luviler’in dilinden geldiği sanılır. Yunanlılar adların başına “i” belirleme sözcüğü getirerek İzirmi olarak söylemeye başlamışlar kentin adı zamanla “İzmir” şekline gelmiştir. Sohbetche - Bilgi paylaşım sitesi. Asıl adı Nur-ı Osmani’dir.


Tekirdağ Adı Nereden Gelmektedir. Afyon, mermeri ve mermer üretim tesisleriyle tanınır. Körfezindeki Çamaltı Tuzlası, Türkiyenin en önemli tuz üretim merkezidir. Bornova gezilecek yerler listemizde yer alan Homeros Vadisi, birçok kişinin uğrak noktası haline gelmiştir.


Peki Homeros adı nereden geliyor? Yüzyılda da İzmir civarında yaşamış olan ve İlyada ve Odysseia destanlarını derleyen Yunan şairdir. Vadi ise ismini işte bu Homeros’tan almıştır. Kızlarağası Hanı da yavaş yavaş önemini kaybetmiştir. Han, gece konaklamaların sona ermesinden sonra, sadece malların indirildiği ve depolandığı bir yer durumuna gelmiştir.


Hatta yine aynı yazar Reşat Nuri Güntekin’ in Çalıkuşu kitabını yazdığı Bozyaka’ da bulunan evi de kısa bir süre önce yazarın adı ile kitaplığa çevrildi. Karabağlar ilçesi hakkında bilgi vermeye devam edelim. Konya şehrinin isminin Kutsal Tasvir anlamındaki İkon sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir. Mitolojide bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır.


Bu hikâyelerden birinde anlatıldığı üzere, kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Helenistik çağlardan beri Eşme ve çevresine sürekli yerleşimler olmuştur (Düzköy-Mesatimolos). Author Topic: Türklerin Soyu Nereden geliyor ? Güzel ülkemin güzel insanları birbirleriyle bütünlük sağlamanın en güzel yolunu seçip halk oyunları adı verilen yörelere göre ayrılan çeşitli ritüeller ve festivallerle kaynaşmayı adeta kendilerine bir borç bilmiş ve bu oyunlarda ustalaşıp yine yörelerimize göre aktif bir. Bu ismin nereden geldiğini Mitolojik öykülerde bulabiliyoruz.


Karaburun olarak adlandırdığımız yerde Stelar veya Stylarius isimli bir yerleşim yeri mevcuttu. Gene eski haritalarda bu bölge Capo Calaberno olarak zikredilmektedir. Asarlık, Emiralem, Harmandalı, Koyundere, Maltepe, Seyrek, Türkeli ve Ulukent olmak üzere beldesi köyü bulunmaktadır. Manisa Spil dağının devamı olan Dumanlı ve Yamanlar Dağı ile doğudan, Şaphane.


Dünya Çiftçiler Günü hakkında genel bilgi. Bu kuruluşun kısa adı İFAB’ tır. Bu adam nereden nasıl gelmiştir? Türkiye Ziraat Odaları Birliği bu kuruluşun üyesidir.


Cevap: paraşütü açılmayan talihsiz bir adamdır. RFİNBİG Kısa bilgilendirme SIKIMPATA Çiçek adı. Detaylı bilgi için LÜTFEN KURALLAR SAYFAMIZI OKUYUNUZ! Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. Bir meyve ağacında ya da herhangi bir bitkide, insanoğlunun ulaşamayacağı kadar yüksek bir akıl, bilgi ve teknoloji vardır.


Tohumun içindeki bilgi, oluşturacağı ağacın şekil ve yapısını içermektedir. Bundan daha da ilginç olan, tohumun ağacın üreteceği meyvenin bilgilerine de sahip oluşudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar