9 Mart 2017 Perşembe

Festivale giderken neler alınmalı

Festivale ne götürmeli… uyku tulumu. Pekâlâ, bu öneri çok basit gibi görünse de, sadece kamp yapılabilen bir festivale gidilirken, uyku tulumunun daha büyük ve gösterişli kuzeni olan çadırın büyüsüne yenik düşüp, bu büyük gereksinimi yanında getirmeyi unutan kaç kişi olduğunu duysan inan çok şaşırırdın! Her sene dünya çapında milyonlarca insanın katılımıyla irili ufaklı yüzlerce festival yapılıyor. Bunların büyük bir çoğunluğu birkaç gün süren festivaller.


Peki bu etkinliği ilk kez yapacaklar için bulundurulması gereken malzeme listesinde neler var. Bunun için zaten kısıtlı olan bütçenizi idareli kullanmak için yanınızda powerbank bulundurmanız şart. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu konuda çalışmalar başladı. Peki festivale giderken ne giyilmeli ? Olmazsa olmaz parçaları senin için kombinledik.


Rahat Tulumlar: Sezonun en popüler parçalarından olan tulumlar şüphesiz festivaller için biçilmiş kaftan. Tek parça olduğu için kombin konusunda saatlerinizi harcamanıza gerek kalmadan şıklığı ve stili bir arada yakalayabilirsiniz. Ama sanma ki bu çekimi şımarıklığımdan kendim için yaptım. Gazetecilik mesleğinde baki kalan yazılan kitaplar, çekilen fotoğraf ve belgesellerdir.


Kurucuları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğum Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen festival belgeselciliği sevdirmekte yeni belgeselciler yetişmesine vesile oluyor. Tatile giderken alınması gerekenler listesi oluşturmak zor. Ama seyahat bavulu hazırlama, bavula konulması gerekenler ve çok daha fazlası için yardım yazımızda. Türkiye bir referanduma daha gidiyor.


Seçimler, halk oylamalar ve referandumlar demokrasinin en güzel tarafı ve yönü. Halkın sandık başına gitmesi, kendisini idare edeceklerin yine kendisi tarafından seçilmiş olması demokrasinin en büyük nimeti. Nisan’da yeniden anayasa. Selçuk – Seferihisar arası km ve yol yaklaşık bir saat sürüyor. Sağı solu izleyip giderken bu iki bölge arasına kurulmuş bir savaş tatbikatına denk geldik.


Sahra çadırları, tanklar, çadırlar gerçek bir savaş bölgesi gibi kurulmuş bir. Japonya, gezilecek yerleri kadar, kültürü ile aklımı başımdan alan bir ülke oldu. Hatta bir saniye bile düşünmem. Japonya’da gezilecek yerleri, Japon kültürünü, Japon yemeklerini, Japon sanatını, Japonya gece hayatını satır satır. Herhangi bir amaçla Polonya’ya geleceksiniz.


Geliş amacınız gezi olabilir, eğitim olabilir, iş olabilir. Ne için gelirseniz gelin ya da herhangi bir ülkeye ne amaçla giderseniz gidin mutlaka alışveriş de yaparsınız. Sadece giyisi de alabilirsiniz, teknolojik aletlere de yönelebilirsiniz.


Bu yazımda sizlerle Teknoloji reyonlarına kısa bir yolculuk. Erol Kızılelma Meryem Koray Tanju Tosun Yusuf Can Gökmen Deniz Tansi Aydın Cıngı Ayşen Candaş Başar Yaltı Can Büyükbay Cem Okan Tuncel Cem Erciyes Ercan. Bhutan’ın resmi sporu okçuluk.


Mutlaka bir yerlerde göreceksiniz, deneme fırsatınız olursa da kaçırmayın derim. Bürokrasinin bildiği, üst düzey yöneticilerin bildiği, amma tabanın bilmediği, hiç ilgilenmediği bir konu vardı geçen hafta. Doğa harikası ilçemizin bir çok güzellikleri var. Hafta sonunu gerçekten çok moralsiz, üzüntülü ve acılı bir şekilde geçirdik.


Kayseri’de yaşanan alçak saldırıda şehit olan askerlerimizin ikisinin ilimizde ikamet etmesi ve cenazelerinin ilimizde. Fazlasını almayın, ya bozulur ya da yemezsiniz. Otobüsteyken dinlemek adına müzik listeniz mutlaka olsun.


Sen festivale odaklan şimdi :). Bu kez arayı çok açmadan geldim. Sonunda da kitap bitirebilme mutluluğuna yeniden kavuştum. Sen giderken bir ömür de geçti benden seninle,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar