19 Şubat 2015 Perşembe

Iç anadolu bölgesi tarım ürünleri

Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri takip eder. Anadolu’nun merkezinde bulunur. Tarım alanları geniş yer kaplar.


Bölge orta kesimde kalmaktadır coğrafi bölgelerin bütününe sınırları temas etmekte denize kıyı olmamaktadır. Aynı zamanda Ankara, Yozgat ve Kayseri illeri de tahıl üretiminde önemli bir. Bölge dağlık alanlardan oluştuğundan dolayı sanayinin pek gelişmediği görülmüştür.


Yarı kurak iklim görülen bu bölgede nadasa ihtiyaç duyulmaktadur. Türkiye topraklarının 21′ini kaplar. Bölgede tarım yapılan alanlar oldukça geniştir.


Tahıllardan da en çok buğday üretilir buğday yanında arpa Elma Patates şeker pancarı üretilir. Bölge tarımsal alan bakımından oldukça zengindir. Sulanan toprak oranının azlığı alanları arttırmıştır. Bu yönüyle endüstri bitkisidir. Bu nedenle yetişen ürünler bu iklime uygun ürünlerdir.


Bu sorunun tam cevabını vermeden evvel iç anadolu bölgesindeki tarım ürünlerini bilmemiz gerekir o nedenle öncelikle tarım ürünlerini yazacağım. Afyonkarahisar çevresinde ekimi yoğunlaşır. Sınıf Sosyal Bilgiler 4. Evet sevgili arkadaşlar benim adım aleyna bu yazımı özellikle öğrenciler için açtım. Bende araştırma yaptım ve bulduğum bilgileri sizlere sundum. ANADOLU BÖLGESİ COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ.


Iç anadolu bölgesi tarım ürünleri

Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, pirinç ve şekerpancarıdır. Yapağı, tiftik ve deri önemli gelir getiren hayvansal ürünlerdir. Yeni gönderiler Forumda ara. Aslında iç anadolu bölgesi toprakları oldukça verimlidir, ancak 2. Son yıllarda Akdeniz ve Ege Bölgelerinde tarımı hızla gelişme göstermektedir.


Bölgeden yapılan tarım, iklim şartlarına bağlı olsa da yarı kurak iklime rağmen tarımla. Karasal İklim etkilidir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı geçer. Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf) Şeker Pancarı, Elma, Armut, baklagiller (fasulye, nohut, mercimek, Ayçiçeği, Badem, Patates) İç anadolu bölgesindeki tarım ürünlerinin iklimle ilişkisi. Sebebi pamuk bitkisine göre daha az masraflı.


Bu özelliğinden dolayı ağırlıklı olarak tahıl üretimi yapılır. TAHILLAR (HUBUBATLAR) BUĞDAY. Marmara Bölgesi (Ergene Bölümü). Yer şekilleri ve iklim koşulları tahıl tarımını öne çıkarır.


Düzlüklerin geniş yer kapla­ması makineli tarımı. Her bölgenin fiziksel özelliklerine. Buğday yetişme döneminde yağış , olgunlaşma döneminde ise sıcaklık ve kuraklık isteyen bir tarım ürünüdür.


Iç anadolu bölgesi tarım ürünleri

Niğde ve Nevşehir’de üretilir. Arpa : Buğdaydan sonra en çok yetiştirilen tahıldır. Bölgedeki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından çok elverişlidir. Filiz Kılıç başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Bu günkü konumuz İç anadolu bölgesinde yapılan hayvancılık faaliyetleridir.


Selüloz oranı çok yüksek olan, uzun boylu otlar büyükbaş hayvanların beslenmesini kolaylaştıran besinlerdir. Bozulmayan bir tarım ürünü olduğu için her bölgede işlenebilir. Ancak potansiyel tam olarak değerlendirilmiyor.


Eğer tarıma uygun bir araziniz varsa veya bu işe girmek istiyorsanız, sizler için en karlı – para kazandıran tarım ürünleri ve bitkileri araştırdık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar