4 Şubat 2015 Çarşamba

Elma hangi bölgede yetişir

Elma hangi bölgede yetişir

Bu yazımızda elma hangi bölgelerde yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız. Bununla beraber üç farklı iklim türünün görüldüğü ülkemizde, bitki örtüsü de çeşitlidir. Soğuğa karşı dayanıklı olduğundan ülkemizde her bölgede yetişebilmektedir.


Daha çok İç anadoluda sonra da Akdenizde elma bulunur. Yumruktan küçük, yuvarlak meyvelari vardır. Ilık, nemli yerlerde yetişebildiği gibi yaylalarda da kolayca yetişir. Nerede hangi meyve yetişir ? Hangi Meyve Hangi Bölgede Yetişir? Her bir anacın özellikleri farklı olduğundan toprak yapısı, üzerine aşılanacak çeşit, ekonomik.


Sponsor Reklamlar : Bakimliyiz. Kremali Aşk Çok Pratik Kalp şeklindeki çemberin alt tabanına pandispanya yerleştiri. Budulgan Genel Kültür ve Eğitim Sitesi.


Elma hangi bölgede yetişir

Ağaç Özellikleri: Orta kuvvette ve yayvan büyür. Verimli ve düzenli meyve verir. Meyve Özellikleri: Orta-iri, konik yapılı, yoğun kırmızı, sulu, mayhoş ve az aramalıdır. TÜRKİYEDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ, ÖZELLİKLERİ VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIŞI TAHILLAR Buğday: İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister.


Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekir. Bu özelliğinden dolayı Ka. Bundan dolayı meyveler içinde yetişme alanı en geniş olanıdır. Ege Bölgesi (Manisa, İzmir, Denizli) gelir.


Doğu Anadolu Bölgesidir. Dünya kuru üzüm üretimde birinciyiz ve ihracat yapmaktayız. Bölge kendine özgü meyve üretimi ile diğer bölgelerden ayrılır. Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?


Yararlı olmasını dilerim. Konu ile ilgili sorularınızı ve düşüncelerinizi de aşağıda yorum olarak bırakabilirsiniz. Aşağıda hangi bölgede hangi tarım ürünü yetişir kısaca olarak ele alacağız. Okul Veli Bilgilendirme Sistemi MEB Giriş. Kışın 40ºC ye kadar dayanabilir.


Hasada Hazır Pamuk PAMUK: Tekstil ve dokuma sanayinin hammaddesidir. Pamuk bitkisi genellikle alüvyal özellikli toprakları severler. Yetişmek için yüksek sıcaklığa gerek duymaktadırlar. Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçtiği sulama imkanlarının bulunduğu bölgelerde yetişir. Muz en çok hangi ilde yetişir kısaca Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada yer alır.


Ayrıca üç iklim türü ve dört mevsim yaşanan bir. Armut, Erik, Dut, Kuşburnu, Ceviz gibi meyvelerin ağaçları deniz seviyesinden oldukça yüksekte yer alan kırsal kesimdeki yüksek rakımlı alanlarda yetişir. Karadeniz dışındaki alanlarda sulama ile yetişir.


Bodur elma yetiştiriciliğinde en önemli aşamalardan birisi anaç seçimidir. Yazılar Ülkemizde Şeker pancarı en çok. Sıcaklık Bölgeleri Aşağıdaki resimde , hangi ağacın hangi bölgelerde yetişebileceğini gösteren bir harita ve bu değerlere karşılık gelen sıcaklık değerlerini bulabilirsiniz. Bu haritayı ve sıcaklık değerlerini inceledikten sonra yazımın devamı olabilecek Bahçenizde yetiştirebile.


HANGİ BİTKİ HANGİ TOPRAKTA YAŞAR? Genellikle bataklık ve sazlık alanlarda rasladığımız bölgede bulunmaktadır. Killi toprakta genellikle nemi seven ağır toprakları seven bitkiler yetişir. Türkiyede ekonomik değeri olduğundan en yaygın yetişen meyveler turunçgiller, üzüm, elma, fındık, incir, muz, kayısı, şeftali, antep fıstığı, kivi gibi ürünler.


Oysa Türkiyede yetişen çeşitmeyvemiz var. Bunlarıda kendi aralarında ayırmak gerekirse Sert Çekirdekli Meyveler , Yumuşak Çekirdekli Meyveler ,Sert Kabuklu Meyveler, Üzümsü Meyveler ,Subtropik Meyveler. Görsel Kaynak: wonderfuldiy.


ELMA EN ÇOK NEREDE YETİŞİR. Toprak pH derecesinin 5-arasında olduğu hafif asitli topraklarda rahatlıkla yetişir. Yeşil mercimek bitkisinin kökleri çok yavaş büyüdüğü için zararlı otlar karşısında zarar görebilir. Bu yüzden zararlı otların sürekli gözlenmesi gerekir. Tarçın ağacı nerde yetişir yerine hangi ortamlarda yetişirilemez demek daha doğru olur.


Elma hangi bölgede yetişir

Kendi kabuklarının içinde bulunan antiseptikler sayesinde hastalıklara karşı oldukça dayanıklı olan bu ağaçlar iklim şartları uygun olan iklimlerde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar