17 Şubat 2015 Salı

Dost edinme duaları

Dost kelimesi de yine iki farklı anlamda kullanılmıştır. Müslüman, Müslüman ın dostudur der. Ama bir de çok önemli bir anlamı vardır ki, din ve iman adına güvenilecek, yardım istenecek dostun yalnız Allah olduğunu söyler Kur an. Veli ve dost, birbirine çok yakın anlamda kullanılmıştır. Duaları okuyun ve duasi.


Gerçek bir dost, yıldızlar gibi, ancak karanlık çöktüğünde ortaya çıkar. Dargın olan eşler veya her hangi bir şekilde araları bozulmuş olan yada yeni bireş-dost, arkadaş edinme isteyen biri, o kimsenin kalbini kazanmak için, kendine bağlamak için,. O bunları kabül eder ve seninle karşılıklı yeminli anlaşma yapar. Keşke falanı dost edinmeseydim.


Peygamber de diyecek ki: Rabbim! Asla kâfirlerden dost edinme, mü’minlerden de düşmanın olmasın. Kur’an’ı ihmal edip terk etti. Dünyada sermayen takvâ olsun. Nefsini de ölülerden say.


Allah’ı ve Resûlullah’ı an ki, her tehlikeden kurtulmuş olasın. Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, kadere ve hayır ile şerre inandım. Kişi, arkadaş edineceği kimsenin kâmil bir iman ve güzel ahlak sahibi olup olmadığını, ibadetlerine devam edip etmediğini araştırmalıdır. Sayılan meziyetlerden mahrum bir kimseyi dost edinmek, bizim de ibadetten soğumamıza ve güzel ahlaktan uzaklaşmamıza sebep olur. Maneviyatındaki bütün kademeleri en üsts eviyeye kadar çıkartmak.


Muhammed’i yemeğe davet etmişti. Rasûlullah (s.a.s) davete icabet etmiş ancak şehadet kelimelerini söylemedikçe yemeklere el sürmeyeceğini belirtmişti. Onların kalpleri özlem duymuyor mu Sana?


Dost edinme duaları

Bu dualar dikkatlice ve usulüne göre yanlışsız okunursa neticeleri elde edilir. Bazı duaları da büyük alimlerin evlatlarından isteye­rek bu dualara eklemiş ve topyekün iki bin sahifeyi aşkın bir dua hazi­nesi hazırlamıştır. Asla kafirlerden dost edinme, müminlerden de düşmanın olma­sın. Müminlerden başkasını dost edinme! Allahtan korkanlardan başkasına da yemeğini yedirme.


Hibban, sahih senedle) Bera b. Azib (r.a)den Rasulullah (s.a.s)in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:. Aliyyül Kadr Siğası Salavatı, Cuma Gecesi duaları, Cuma Gecesi salavatı. Seni tanıma mutluluğunu, Seni dost edinme mesutluğunu yaşayamayanlara üzülüyorum. Ey duaları geri çevirmeyen Rahman! Sana bütün gücümle, bütün kalbimle ve kalbimin tercümanı olan gözyaşlarımla yalvarıyorum.


Bidatten uzak sünneti seniyyeye tabi olmak. Yaptığı her işte sevabını Allah’tan ummak. Ankebût (Allah’tan başka dost edinme) 21. ALLAH İLE DOSTLUK NASIL KURULABİLİR? Giriş: Yeryüzüne bir damla olarak düşen ve daha sonra Rabbi tarafından kendisine hayat hakkı tanınan insanoğlu.


Sayfamızda en resimli güzel duaları bulabilirsiniz. Bu yazı, anlamlı kısa sözler, anlamlı sözler yeni, en etkileyici sözler yeni, en güzel anlamlı sözler, etkileyici aşk sözler, felsefi özlü sözler, gece sözleri, hikmetli sözler, özlü sözler, sözler ile ilgilidir. Allah ile birlikte başka bir tanrı edinme, yoksa kınanmış ve yalnızlığa itilmiş olarak kalırsın. Tıklayın ve Sevgi kelimesinin Türkçe - Osmanlıca sözlükte anlamını okuyun. Dostunun düşmanını dost edinme.


Bu dostunu senden uzaklaştırır. Kardeşinin hakkını koru. Zira kardeşinin hakkını zayi eden kardeş olmaz. Düşmanlarımı ve düşmanlarınızı dost edinmeyin.


Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Eğer o duaları da biliyorsanız. Hâlbuki onlar Kur’ândan size geleni inkâr ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar