9 Şubat 2015 Pazartesi

Akdeniz iklimi

Buralarda görülmeme sebebi yer şekillerinin t olmasıdır. Her iki yarım kürenin 30° ile 40° enlemleri arasında görülür. Akdeniz İkliminin Özellikleri Nelerdir? Kıyı boyunca kuzeye gidildikçe karakterinde değişiklikler görülmekle birlikte kıyılar ve içeriye doğru uzanan grabenler boyunca görülür. Kışları ılık ve yağışlıdır.


Akdeniz iklimi

Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen iklim türüdür. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Kar yağışı ve don olayı çok ender görülür. Konu etiketleri: akdeniz ikliminin özellikleri, akdeniz iklimi özellikleri maddeler halinde, akdeniz iklimi özellikleri, akdeniz ikliminin genel özellikleri, akdeniz ikliminin özellikleri maddeler halinde, akdeniz iklimi.


Yağış rejimi düzensizdir. Yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Etiketler: akdeniz bölgesinin iklimi, akdeniz iklimi, coğrafya, hakkında bilgi, iklim, nedir.


Bitki örtüsü makilerdir. Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa. Kategoriler: Coğrafya, İklim Bilgisi. Yıllık sıcaklık ortalaması °C dir.


Zeytin, defne, kekik ve keçiboynuzu bu iklimde yaygın bitkilerdir. NOT: Ülkemizde üç iklim tipinin birlikte görüldüğü tek bölgemiz Marmara Bölgesi’dir. En geniş şekil de Akdentz çevresindeki ülkelerde görülen, yer yer dünyanın başka böl gelerinde de ( Kalifornia, Orta Şili, Kap, Güneybatı Avustralya) bulunan kışları yağışI yazları kurak bir iklim. Bunlardan kış yağmurları iklimi, yağışın yıl içindeki. Bu iklim tipine Etezyen iklimi de denir.


Akdeniz iklimi

KARADENİZ İKLİMİ Karadeniz İklimi: Yazlar serin, kışlar ılık, her mevsim yağışlı geçen bir iklimdir. En fazla yağış kışın, en az. Afrika ülkesindeki Kap bölgesi, Şili’ nin orta kesimleri ve Kuzey Amerika’ da Kaliforniya bölgesinde etkilidir.


Subtropikal yüksek basıncın etkisi nedeniyle yaz kuraklığı şiddetlidir. Türkiye de genel olarak bu iklim kuşağının etkisi altındadır. Afrika Cumhuriyetinde Kap bölgesi, Şili’nin orta kesimleri ve Kuzey Amerika’da Kaliforniya çevresinde etkilidir. Yaz ayları fazlasıyla sıcak ve kurak geçer.


Akdeniz iklimi

Kış aylarında ise sert ve soğuk günler görülmez. Genel olarak ılık ve hafif yağışlı bir iklim tipidir. Makiler, sürekli yeşil kalabilen, kısa boylu, sert yapraklı, kuraklığa dayanabilen, çalımsı bodur bitkilerdir. Yaz sıcaklığı güneş ışınlarının düşme açısına, kuraklık ise alçalıcı hava hareketlerine bağlıdır. Karasal iklim kadar kışı soğuk, yazı da kurak geçmemektedir.


Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın. Etki alanı oldukça geniştir. Yaz mevsimleri sıcak ve kurak, kış mevsimi ise ılık ve yağışlıdır. Dünya’da her yerde farklı iklim tipi görülmektedir. Kıyılarda yaz ve kış arasındaki ısı farkı azdır.


En çok yağışı kışın alır. Anadolu Tipi Karasallık. Acıpayam Ovası ve Yetiştirilen Ürünler. Sıcaklık farkı fazladır.


Mardin ilinin iklimi üzerinde kuzeydeki yüksek dağlar etkili olmaktadır. Bölgede kış döneminde oluşan yüksek basınç alanı, kış aylarının soğuk geçmesine yol açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar