5 Şubat 2015 Perşembe

Barbaros köyü korkuluk festivali 2018

Bu yıl üçüncüsü gerçekleş ecek olan festivalimizin amacı köyümüzün sessizliğine, sakinliğ ine zarar vermeden, doğ al dokusunu bozmadan unutulmuş geleneklerimizi canlandırmak, üretim gücümüzü ortaya çıkarmak ve kırsal yaş amın bize sunduğ u nimetlerden ödün vermeden sürdürülebilir kalkınmamızı sağ lamaktır. BARBAROS KÖYÜ VE OYUK FESTİVALİ URLA - İZMİR. Haziran ayındaki festivale kadar kütüphanede saklanıyor. Küratörlüğünü ünlü Sanatçı Gülfem Kessler’in yaptığı ve Dr.


Skip navigation Sign in. Kına Lokumu Kesimi, Sabun Yapımı, Kopanisti Peyniri Yapımı, Ekmek Yapımı, Ev Şarapçılığı gibi atölyeleri ziyaret ederek yöresel ürünlerin yapımı hakkında bilgi alacağız. Korkuluklara:) Birbirinden güzel korkuluklar vardı. Festivalin adı da bu nedenle Oyuk Festivali olmuş.


Cadılar bayramı olarak bildiğimiz bugün, aslında milattan önce Demir. Gezitta, online gezi ve fotoğraf gazetesidir. Tarlalardaki ürünleri korumak için kullanılan tarla korkulukları festivalin simgesi. Vizyonlarını, topraktan, imeceden gelen geleneklerine sahip çıkmayı amaçlayan bir korkuluk festivali ile kutluyorlar.


Barbaros köyü korkuluk festivali 2018

Köylü yaptıkları korkuluklarını yarıştırıyor, yiyor içiyor. Sonra o korkulukları köyün sokaklarında sergiliyorlar. Urla ilçesindeki Barbaros köyü sakinlerinin tasarladığı ve yörede oyuk olarak adlandırılan yaklaşık 4tarla korkuluğu, bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalde sergilenmeye hazırlanılıyor. Kadınlar yapmış oldukları lezzetleri ise jüri üyelerine sundu. Bu vizyonlarını, topraktan, imeceden gelen geleneklerine sahip çıkmayı amaçlayan bir korkuluk festivali ile kutluyorlar.


Yemyeşil ağaçlar, dev çamlar, tarihi zeytinler, bereketli ovalar arasında karşınıza birer cevher olarak çıkan Urla köyleri, bir yandan bozulmamış köy hayatını ve geleneklerini deneyimleyebildiğiniz, yerel lezzetleri tadabildiğiniz, hem de köylülerin beldelerine sahip çıkarak özgün bir şekilde farklılaşmayı başarma hikayelerine şahit olduğunuz keşif durakları. Hayvanların ekinlere zarar vermemesi için koyulan oyuklar bu yıl ikincisi yapılacak festivalin çıkış noktası. Barbaros Köyü Kendine has bir köy olan Barbaros Köyü sıradaki durağımız.


Denize uzak olmasından dolayı pek adı sanı bilinmese de birçok özelliğiyle klasik köy tanımından oldukça uzak. Yaz aylarında düzenlenen festival toplam. En güzel korkuluğun seçileceği yarışmaya son başvuru tarihinin Nisan olduğu belirtildi. Evin yakınında yer alan Yorgo Seferisin doğduğu evi panoramik görüp, fotoğraf molası veriyoruz. Urla ilçesine bağlı olan köy, doğa harikası olmasının yanı sıra bir o kadar kendi halinde.


Aydın’ın Efeler ilçesinde, oynamak için gittiği arkadaşının evine balkondan girip çıkmayı tercih eden çocuk,. Acı içinde kalan çocuğu, itfaiye ekipleri yaralı olarak kurtardı. Siz değerli misafirlerimizle Cumhuriyet Meydan’ında 01.


Gece boyunca otobüs içi ikramlar eşliğinde yolculuk. Barbaros sessizliği, dinginliği, misafirperverliği ve sıcaklığı ile size eğlenceli ve dinlendirici bir mekan alternatifi sunuyor. Aralarındaki mesafe yaklaşık kilometre. Bu yıl da katılım rekoru kırılması beklenen festivalde Urla’nın sakız enginarı. Devlet Tiyatrosu perdeyi “Nereye” ile açtı.


Köyün sokaklarında dolaşırken evlerin ve sokakların çiçek motiflerle boyanmış olduğunu göreceksiniz. Germiyan Köyü’nü gezeceğiz. Geçtiğimiz günlerde DSP 21. Dönem Milletvekili arkadaşım Ayşe Gürocak’la Urla’nın Çeşme’ye giderken son köyü olan Barbaros’a gittik. Bu sene eylülde festivalin dördüncüsü düzenlenecekmiş.


Barbaros köyü korkuluk festivali 2018

Türkiye’nin ilk korkuluk oyuk festivali. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek. Ben, Yücel Tanyeri Duydum ki merak ediyormuşsunuz, Hususi hayatımı, AnlatayıEvvela hekimim, yani Büyücü falan değilim.


Burnum var, kulağım var, Pek biçimli olmamakla beraber. Lojmanda otururum, Üniversitede çalışırım. Ne başımda bulut gezdiririm, Ne sırtımda mühr-ü nübüvvet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar