22 Ocak 2015 Perşembe

Doğu anadolu bölgesi kıyafetleri

Doğu Anadolu Bölgesi Kadın Giysileri. Mardin kadın giysilerinin, genç kız giysisi, evli kadın giysisi ve dul kadın giysisi olarak üç farklı kategoride ele alınabileceğine daha önce değinmiştik. Genç kız giysileri canlı renklerden meydana gelmekte olup huçuk ve kaftan’dan müteşekkildir. Güneydoğu Anadolu bölgesi yöresel kıyafetleri (Hakkari) Başa giyilenler.


KOFİ ( PÜSKÜLLÜ ) : Kadınların başına giydikleri, yan tarafları örgülü siyah saçaklı, saçaklar yanlardan sarkık ve serbest biçimdeki kadın başlığı, kadın boynuna olduğundan biraz daha uzun göstermesi bakımından önemlidir. Köklü kültürümüz farklı halk oyunlarına ev sahipliği yapmaktadır. Mutlaka incele: Folklor Kıyafetleri Örnekleri, Halk Oyunları Kostümleri. BAŞA GİYİLENLER : Kofi, Temezzi ve tülbent 2. SIRTA GİYİLENLER : Fistan, şalvar, ( İç donu ) Kuşak ve yelek 3. AYAĞA GİYİLENLER : Yün çorap ve. Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir.


Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Erkek kostümü: 1) Şal, şepik, yelek, gömlek, kuşak. Güneydoğu anadolu bölgesinin yöresel kıyafetleri güneydoğu anadolu bölgesinin yöresel kıyafetleri nelerdir İle İlgili Yazılar Güneydoğu.


Doğu anadolu bölgesinin yöresel kıyafetleri;. Toplakişi Gaziantep yöresel. Aynı zamanda mevsim şartlarının da fazla elverişli olmaması nedeniyle yoğun bir şekilde tarım yapılmamaktadır. Dicle Bölümü Bu bölüm, yer şekilleri bakımından sade bir özellik gösterir. Ordu bölgesi geleneksel giyim.


Bunun başlıca nedeni, bölgenin ortalama yükseltisinin fazlalığı ve dağların geniş yer tutmasıdır. Erzincan, kültürel zenginliği kadar doğal güzellikleri, coğrafyası, mutfağı ve alışveriş olanakları ile tam bir turizm cenneti. E1Pcbh Coğrafi Bölgemiz Vardır. Bunda bölgenin yüz ölçümünün büyük olması başlıca etkilerindendir. Soğuk hava nedeniyle merkeze bağlı.


Doğu anadolu bölgesi kıyafetleri

Her folklor oyununun farklı bir kıyafeti vardır. Anadolu Bölgesi farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı için diğer bölgeler kadar olmasa da turistik yerler açısından fakir bir bölgedir de denilemez. Fakat bu bölgemizin denize kıyısı olmadığı için kıyı turizmi gelişmemiş daha çok kültür , kış ve tarihi turizmi gelişmiştir.


Bu nedenle çeşitlilik gösterir. Ayrıca Trabzon’da Pontus Rum etkisi ve Laz’ların etkileri görülmektedir. Anadolu Bölgesi her Anadolu bölgesi gibi gelenek ve göreneklerine, örf ve adetlerine, sosyal ve kültürel değerlerine, dini ve milli manevi değerlerine bağlıdır. Anadolu Bölgesi Müzik Yemek Giyim Halk Oyunları Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.


Doğu anadolu bölgesi kıyafetleri

Anadolu bölgesinin yemekleri nelerdir, doğu Anadolu bölgesinin yemeklerinin isimleri, doğu Anadolu bölgesi yemekler doğu anadolu bölgesi yemek tarifleri Herle Asi: Bir arz un tereyaginda ayrıntılarıyla kavrulur, üzerine bir miktar su konur ve devamli karistirilir. Sponsorlu Bağlantılar kuzey batısında karadeniz bölgesi ile batısında İç anadolu bölgesi ile güney batısında akdeniz bölgesi ile güneyinde güney doğu anadolu bölgesi ile komşudur. Bu konumu sebe­biyle Orta Anadolu da denir. Medeniyetlere ev sahipliği yapan bölgemizde bir çok su kaynağı bulunmuştur.


Tarihteki önemli uygarlıklardan olan Urartu krallığından baraj, gölet, sulama kanalları kalmıştır. Su kaynakları bölge için önemli olarak yararlanılmıştır. Geçmişten günümüze bir çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklar olması kültürel anlamda gelişmişlik göstermiştir. Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kıyafetleri. Karsın Yöresel Kıyafetleri.


Her ülkenin kültürü, örfü, adeti bambaşka. Tabii yıllarca süregelmiş alışkanlıklar ve milli kimlikler yalnızca dile, davranışa değil, kıyafetlere de oldukça fazla yansımış. Batı Anadolu kıyafetleri daha hafiftir.


Mintan, cepken, geniş kuşak, bu kuşakta kuburluk, bıçak sokma yerleri, apış araları bol kısa dizlik (külot), hareket çevikliği sağlar. Yaşadığınız yerde hangi halk oyunları oynanıyor? Halk oyunu oynayanların kıyafetleri nelerdir? Erzurumun Yöresel Kıyafetleri.


Dağ ve kır güzelliklerinin bilinçli bir şekilde giysilerde motiflendiği görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar