16 Ocak 2015 Cuma

Ankara kedisi tüy döker mi

Kediniz bu günlerde tüy dökmeye mi. Hem hayvan rahatsız olur hem de görüntü ve hijyen acisindan da hoş değil. Meraba kedim ankara kedisi geçenlerde aşı yaptırmadığımız için aşırı tüğ döküyor ciğerimizde kitle oluşacak diye korkuyoruz 5-aylık var.


Köpekler renkleri görebilirler mi? Kediler çok sevilseler de nedense döktükleri tüyler bazı kedi sahiplerini çok rahatsız ediyor, oysaki bizce gülü seven dikenine nasıl katlanıyorsa kediyi seven de tüyüne katlanmalı #128578;. Ama tabi bazı durumlarda kedilerin tüy dökmesi gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor ve bunu dikkate almak gerekiyor zira normalin dışında tüy dökülmesi durumunun altında. Tüylerinin güzelliği, uzunluğu ile dikkat çekmektedir.


Adından anlayacağınız üzere. Bu konuda bişey diyemiycem. Sen yemeklerinden mi vericeksin yoksa yemekmi alıaksın ona göre. Tüy dökme tüyden tüye değişir. Ama bazı tüylü olupta az tüy döken türlerde var.


Dolayısıyla, dökülenlerin yerini kısa sürede yenileri alır. Ve kediniz sürekli olarak tüy dökmeye devam eder. Kedi Nasıl Taranır Scotish Fold Tüy Döker Mi ? Meraklı ve araştırmacı yapısı ona oyuncu özelliği de katmıştır.


Bir sabah uyandınız ve her taraf kedi tüyüyle dolu: Yerler, masalar, koltuk ve kıyafetleriniz… Oldukça tatsız bir manzara, değil mi? Her ne kadar kedilerde tüy dökme normal bir olay olsa da bazen aşırı tüy dökme can sıkıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir kırmızı alarm işareti olabilir. Kedilerin başlıca tüy dökme sebepleri ise değişkenlik gösterebiliyor. Siyam Kedisi Olanların Anlayabileceği Şey.


Yavruyken pek mi pek çirkindirler. Yavru halleri ile erişkin tipleri arasında dağlar vardır. O bebeğim deyip bayıldığınız kediniz aslında bir çirkin ördek yavrusu olabilir. Siyam kedisi özellikleri nelerdir, bakımı nasıl olur, nasıl eğitilir, tüy döker mi gibi sorularınıza bu yazımızda cevap bulacaksınız. Yetişkin kedim neden tüy döküyor, yavru kedilerin tüyleri neden dökülür gibi sorular sizi endişelendirmesin.


KEDİ PROFİLİ İsim Birman Diğer İsimleri Kutsal Birman Kökeni Fransa Vücut Tipi Orta Kedi Irkları Tüy Uzunluğu Uzun Tüy Kuyruk Uzunluğu Orta Gözleri Yuvarlak Yaşam Ömrü - yıl Karakteri Nazik, kibar, akıllı Ağırlığı - kg. Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla tepki) 0. Siz kullandığınız için mi öneriyorsunuz? Ben kedilerimi bildim bileli çok tüy döker ama şu an kış geldi diye biraz daha az dökülüyo sanırım. Benim kedi ankara kedisi.


Bunun dışında fazla tüy bakımı gerektirmez. Bu bakımın haftada bir kez yapılması genellikle yeterli olur. Diğer dönemlerde belirgin tüy dökülmesi yoktur. Ankara Kedisi (Angora) 5. Kediler hakkında her konuda bilgi sahibi olabileceğiniz, soru sorup cevaplar bulabileceğiniz, kedime eş arıyorum, kedi sahiplendirme ve kayıp ilanı gibi çeşitli konuların bulunduğu bölüm.


Kuşlar tüy değişim dönemlerinde mutlaka iyi bakılmalı ve sağlıklı olmalıdırlar. Rusya’nın yerli ve doğal kedileridir. Ve tüy dökme süresi tam emin değilim ama aya yakın oldu.


Kendisi az tüy döker ayrıca bu sayede tüy bakımına da çok ihtiyacı yoktur. Bombay kedisi her ortama uyum sağlar. Iran kedisi taranmasin bir gün tüyleri topak topak olur:) tüy dokmeyen kedi yoktur. Az da olsa hepsi döker doğasında var.


Yeni tüy yerine gelmesi için eskiyi dökmesi gerekir. Saç dokmeyen insan var mi? Kedi anatomisi hakkında bilgi edinmek için ve Kedi ve köpek severlere faydalı bilgiler sağlamak amacıyla faaliyete başlamış bir platformdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar