23 Ocak 2015 Cuma

Kocaeliyöresel kıyafetleri nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar Kocaelinin Yöresel Kıyafetleri Nelerdir İlin nüfus yapısındaki çeşitlilik, giyim-kuşamına da yansımıştır. Geleneksel yapının sürdüğü 1960’lara kadar ildeki giysiler oldukça çeşitlilik göstermektedir. Abaza ve Gürcülerin giyiminde Kafkas etkisi görülmektedir. Günün her saati tatlı ve tuzlu lezzetlerle bir arada yemeğe alışık olduğumuz krep ya da akıtmalar söz konusu Kocaeli olduğunda yine başka bir nefis oluyor.


Bu, göçmen kesimlerde daha belirgindir. Brezilya Kıyafetleri, Brezilya Giyim Tarzı. Ekvatora yakınlığı ve denize kıyı olmasından dolayı tatil mekanı olarak görülüyor. Kozmetik ürünlerinin yurtdışından girişinde 1vergi uygulaması yapılarak satışların iç pazarda kalması sağlanılıyor.


Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kıyafetleri Karadeniz Bölgesi, kuzey sınırlarımızda yer almaktadır. Geçmişten günümüze bir çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklar olması kültürel anlamda gelişmişlik göstermiştir. Kocaeli yöresel giyim, kocaeli yöresel kıyafetleri,kocaeli giysileri,kocaeli yöresi kıyafetleri,kocaeli kıyafetleri KOCAELİ YÖRESEL GİYİM İlin nüfus yapısındaki çeşitlilik, giyim-kuşamına da yansımıştır. Kocaeli halk oyunları ve folklor, kocaeli oyunları,kocaeli halk oyunları,kocaeli halk oyunları nelerdir,kocaelinin halk oyunu KOCAELİ HALK OYUNLARI VE FOLKLOR Yörede değişik bölgelerden gelen toplulukların getirdikleri oyunlar görülür.


Her topluluk geldiği yerin oyunlarını yaşatmaya çalışmıştır. Yörelere ve ebatlarına göre bu çalgıya, Bağlama, Divan sazı, Bozuk, Çöğür, Kopuz Irızva, Cura, Tambura vb. Bağlama ailesinin en küçük ve en ince ses veren çalgısı Curadır.


Kocaeli Yöresel Giyim Kuşam Kocaeli Yöresel Yemekleri Gaziantep Ağzı Gaziantep Arkeoloji Müzesi Tunceli - Dersim İlçeleri Ve Köyleri Tunceli Yöresel Yemekleri Tunceli Yöresel Kıyafetleri Konya kaplıcalarında şifa bulun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar