29 Ocak 2015 Perşembe

Soyadında oğlu olanlar

Bizdeki bir haftalık gündemle Norveç bir yıl idare eder. Sanki birileri duymuş olacak ki Norveç. Soyadında oğlu olanlar neden zengin?


Bunu hep merak ediyorum soyadında oğlu olanlar hep zengin oluyor bu işin sırrı nerde oğlundamı soyadındamı? Güncellemeler: Takip Et. Yabancılarda soyadı -son(oğlu) olanlar da mı yahudi?


GAZETELERDE üzücü, moral bozucu bir haber. AŞMAZ soyadında olanlar-Tatvanın Tokaçlı (kurtikan) köyünden Tatvana göç etmişlerdir. Kutikan köyünde Şemskanlı aile yaşamamaktadır.


Tatvandan İstanbula göç ederek halen orada yaşamaktadırlar. Aynı şekilde Yetkin soyadında olanlarında bir kısmı Tatvan dan istanbula göç etmişlerdir. Türkçe olan soyadında, Türkçe ‘-oğlu’ ekini kullananlar da var: Ürgüplü-oğlu. Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan.


Mahkeme kararına gerek kalmadan nüfus müdürlüklerinden “soyadı” değiştirme ve düzelttirme dönemi başladı. Bakanı Süleyman Soylu tarafından ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre, “Yalak, Kalas, Sıçan, Deli, Koyun” gibi ilginç ve gülünç soyadların değiştirilmesi ile yazım hatası nedeniyle mağdur olan kişilerin soyadlarının. Bizde de isim bakımından Avrupalılaşma böyle olmalıdır, Halbuki böylemidir? Dikkat ederseniz böyle olanlar, yalnız “. Saraçoğlu, Menemencioğlu. Türkçe, tabi munis isimler (mesela İnönü, Çakmak, Çakır…ilh) dir.


Yunanlar Soyadları FrmSinsi Ansiklopedisi. Bir de Tarım Bakanı Reşat Muhlis Erkmen gibi az kalsın kazaya uğrayacak olanlar var. Her zamanki adaletsizlik soyadında da oldu.


Ai Weiwei, çağımızın en siyasi sanatçısı. Ahlaki tercihler diyor kendi bu işe. ILICA KÖYÜ (cinal) savsat ARTViN. Oğlu vb gibi soyadlarındaki rakamların kaldırılarak yazı ile.


Paylaş Paylaş Çok Okunanlar. Hâlid Ziyâ, “Uşşâkizadeler” adlı, halı ticaretiyle uğraşan bir aileye mensuptu, ama kendisi İstanbul’da doğdu. Zaten romanlarını okuyanlar bilir, hep İstanbul’u anlatır. Haberler, son dakika haberler, gazeteler.


Türkiye ve dünyanın gündemini ekonomi, siyaset, spor ve birçok kategoride, tüm güncel haberlerle sizlere iletiyoruz. Kimlik kartı, pasaport ve ehliyete online randevu nasıl alınır? Pasaport ve ehliyet alacaklar dikkat!


Irkçılığın yayıldığı günler olduğundan, özellikle Türklüğü karışık olanlar ırkçılığı anlatan soyadlarını kapışıyorlardı. Her türlü yağmada hep sona kaldığım için güzel soyadların yağmasında da sona kaldım. Bundan böyle ad ve soyadlarında imla hatası, anlam bozukluğu bulunanlar mahkemeye gitmeden nüfus müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak düzeltme yaptırabilecekler.


Birinci grup ekleri olan soyadları eril bir sözcükten, ikinci grup ekleri olanlar dişil bir sözcükten ileri gelmektedir. Gramer bir biçimi olarak soyadı tamlama demektir, sonundaki ekler türkçedeki tamlama ekine (“-nın”) benzer. Deniz Harb Akademisi Mezunu olan Fahri Sabit 1Bey bir akşam Karpiç 1’te yemek yerken maiyetiyle Karpiç’e gelen Atatürk’le karşılaşır sivil giyimli olan Fahri Bey’i Atatürk’ün yanında olanlar yabancı birisi zannederler. Fakat Atatürk onun bir Türk genci olduğundan şüphe etmez.


En son samsun haberleri anında burada. Kına gecesinde tüfekle vurulan kişi hastanelik oldu. Van’da ölmüştür Yerine oğlu İBRAHİM PAŞA Geçmiştir. O da hicri 6yılında VAN’DA Ölmüştür Yerine oğlu İSMAİL GEÇMİŞTİR. Akrabadan okuyup ULEMA olanlar arasında Muhammet Efendi,.


Kadı-Mercan-Balcıoğlu soyadında birçok aile ferdi oturmaktadır. Eskişehir 2EYLÜL Gazetesi Haber Sitesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar