30 Ocak 2015 Cuma

Kayısı hangi bölgede yetişir

Kayısı hangi bölgede yetişir

Aşağıda kayısı en çok hangi bölgede ve nerede yetişir kısaca olarak ele alacağız. Türkiye toplam kayısı ağacı varlığının 49’u Malatya ilinde bulunmaktadır. Malatya sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli kayısı üretim merkezidir.


Kayısı hangi bölgede yetişir

Seçkin Well-Known Member. Anadolu Bölgesi nde Malatya-Elazığ çevresinde gelişmiştir. Kayısının Kullanışı Nasıldır? TÜRKİYEDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ, ÖZELLİKLERİ VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIŞI TAHILLAR Buğday: İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister. Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekir.


Bu özelliğinden dolayı Ka. Konu etiketleri: kayısı nerelerde yetişir, kayısı hangi bölgede yetişir , türkiyede kaysi nerelerde yetitirilir, hangi bölgede ne yetişir, türkiye de kayısı nerede yetişir, kayısı en çok nerede yetişir, kayisi nerede yetisir. Sponsor Reklam ‘’Bölgelere göre en çok yetişen tarım ürünleri, hangi bölgede en çok ne yetişir, hangi bölge tarım ürünlerinde ilk sırada, Bölgelerin ilk sırada, birinci oldukları tarım ürünleri’’ Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Marmara bölgesi, sanayisi ile gelişmiş en önemli bölgemizdir.


Bitki genel özellikleri açısından yağı ve tohumu kullanılan bir bitkidir. Tohumları fabrika işçiliğinden geçerek çekirdek olarak üretilip satışa sunulmaktadır. Etiketler: turunçgiller nerede yetişir narenciye nerede yetişir mandalina hangi bölgede yetişir. Bu yazımızda elma hangi bölgelerde yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız. Bununla beraber üç farklı iklim türünün görüldüğü ülkemizde, bitki örtüsü de çeşitlidir.


Hangi bölgede meyve yetişir ? AKDENİZ, MARMARA VE EGE BÖLGESİ. Malatya’da sulanabilen alanlarda, özellikle Fırat ve Tohma kıyılarında. Artvin: Başta fındık olmak üzere dut narve üzüm meyveleri de yetişir. Bilecik: Buğday Bingöl: Ay çiçeği Burdur: Gül ve gül yağı Çankırı: Arpa ve buğday başta olmak üzere bir çok tahıl ürünü. Denizli: Pamuk buğday arpa baklagiller nohut haşhaş şekerpancarı tütün anason susam yetiştirilir Elazığ: Buğday arpa.


Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler:. Kışın 40ºC ye kadar dayanabilir. Bundan dolayı meyveler içinde yetişme alanı en geniş olanıdır. Ege Bölgesi (Manisa, İzmir, Denizli ) gelir.


Aşağıda hangi bölgede hangi tarım ürünü yetişir kısaca olarak ele alacağız. Yaklaşık yıl meyve veren bir ağaç olan kayısı ağacı, eksi derece soğuğa kadar dayanıklıdır. Fındık yetiştiriciliği bol yağışlı ve kış ayları ılık geçen yerlerde yapılmaktadır.


Bol yağışa ihtiyacı olup yağmur suları sayesinde büyümektedir. Nerede hangi meyve yetişir ? ADANA : Pamuk ( Beyaz altın ). Kuru Meyve Nasıl Toprakta Yetişir? Ayrıca Malatya, Elazığ ve Erzincan’da dut üretimi yapılır. Fasulye, yem bitkileri, mercimek, çeltik, ayçiçeği yetiştirilir.


Meyvacılık pek yaygın değilse de armut, elma, kayısı, kiraz, vişne, erik ve ceviz gibi meyvalar yetiştirilir. En çok yetiştirilen meyve üzümdür. Bölgede bin 7dekarlık alanda yetiştiriciliği yapılan ve yaklaşık 1bin 7ağacın bulunduğu kayısı da, yaz mevsiminde en çok yenilen meyvelerin başında geliyor.


Ceviz yapı itibari ile birçok bölgede yetişen bir üründür. Kültür erik çeşitleri çelik ve aşıyla üretilir. Fidanlıklarda en çok durgun göz aşısı kullanılır. Akarsu boylarında elma bahçeleri bulunur.


Kavak Ağacı Ne İşe Yarar? Borsa Derinlik Ne İşe Yarar? Mercan Otu Ne İşe Yarar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar