18 Haziran 2014 Çarşamba

Ülke kısaltmaları

Ülke kısaltmaları

Abbreviations of Countries Ülke kısaltmaları Ülke isimlerinin kısaltmalarını buradan öğrenebilirsiniz. Daha önceleri tüm ülke kodlarını buradaki yazımızda paylaşmıştık. Bu kısaltmalar çoğu yerde karşımıza çıkabiliyor. E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Ülke kısaltmaları

Dünya genelinde ülkelerin Ulusal Dil olarak kabul ettiği İngilizce dilinde ülkelerin kısaltmaları mevcuttur. Ulusal müsabaka ve ulusal kurum işlemlerinde bu kısaltmalar sıkça karşımıza çıkmaktadır. Tanımlamaları Listesi 3. VINCENTTHE GRENADINESST. Tüm dünya devletleri hakkında detaylı bilgi edinebileceğiniz bir ülkeler atlası.


A-Alpha, B-Bravo, C-Charlie olarak tanımlanır ve harfler bir araya gelerek belirli kısaltmaları oluşturur. ACC ise area control center, yani hava sahası kontrol merkezi anlamına gelir. Bazı internet adreslerinde ise tr, uk, de, fr gibi ekler görmüşsünüzdür. Bu yazımda tüm ülke kodları ( ülke kısaltmaları ) ile ülke isimlerini tablo halinde bulabilirsiniz. Aşağıda gösterilen harfli kodlar ISO ( International Organization for Standardization ) tarafından sağlanmaktadır.


Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan isimler listesinde ülke adları ve kısaltmalarının temelini oluşturmaktadır. BM ayrıca, ulusları belirlemek için harfli kodlar ve sayısal kodlar kullanır ve bunlar aşağıda gösterilmiştir. Kısaltmaları kategorisindeki kısaltmaların 1. Net IOS ve Android Uygulamaları Yayında!


Gümrük Müşaviri mi Arıyorsunuz? Yasal Uyarı ve Kullanım Şartları: T. Dışişleri Bakanlığı bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmemekte ve yasal olarak hiçbir garanti vermemektedir. Hazırsanız sadece kişiden birinin bütün soruların yanıtlarını bilebildiği testimize başlıyoruz. Bermuda , Belize, Belçika.


Ülke kısaltmaları

Farklı para birimi kullanan ülkeler arasında en çok tercih edilen yani en çok kullanılan para birimi Dolar olarak öne çıkıyor. Dil Derneği, Bakanlar Kurulunun 24. Amerika, ülke çapında birçok eyalete sahiptir. Daha önce İnternet’te Site Adreslerinin Uzantıları ve Anlamları başlıklı bir yazı yazmıştık.


Merhaba Sevgili Arkadaşlar bu videomuzda sizlere internet adresleri,internet adres yapısı,internet site uzantıları ve ülke kısaltmaları hakkında bilgiler ver. Türkiyenin isim kısaltması TR dir. LKE: ÜLKE KODU: ÜLKE: ÜLKE KODU: A. D: 1: Küba: 53: Afganistan: 93: Lao Dem. AFGANİSTAN TRAFİĞİ VE PLAKA İŞARETİ. Bu ekler domainin hangi ülkeye hitap ettiğini gösterir.


Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Internet adresi, eğer özel amaçlı bir servise ( ftp, gopher, www gibi ) aitse, genellikle, bu durum, adresin başında kullanılan bir kısaltmayla verilir.


Araç plakalarında ülke kısaltmaları da BM tarafından belirlenmiş. Okurun verdiği örneklere baktığımızda Mısır ve. Dünyada faal olarak yolcu taşımacılığı yapan Havayolları kısaltmaları. Diğer, İnternet dil kodları, dil kodları bernstein, dil kodları tablosu, nokia dil kodları, opencart dil kodları, ülke dil adı, ülke dil kodları, ülke dilleri listesi, ülke dilleri ve bayrakları, ülke dillerinin kısaltmaları, ülkeler dilleri ve milletleri almanca, ülkeler dilleri ve milletleri ingilizce, ülkelerin dilleri. IOC ülke kodları listesi ülke kodları kullanıyor.


Her kod ise bir Ulusal Olimpiyat Komitesi’ni belirliyor. Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır. Ama bunların dışındada kullanılan birçok uzantısı olan sayfalar vardır. Bu uzantıların bir nevi soyadı gibi görüldüğünü öğrenmek eminim şaşırmanız için yeterli olacaktır. Kod Ülke AD Andorra LB Lübnan AE Birleşik Arap Emirlikleri LC Saint Lucia AF Afganistan LI Liehtenşteyn AG Antigua ve Barbuda LK Sri Lanka AI Anguilla LR Liberya AL Arnavutluk.


Bazı ülkelerde döviz büroları sadece bu kodları kullanarak işlem yaparlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar