17 Haziran 2014 Salı

2017 Siber saldırılar

2017 Siber saldırılar

Toplam 9siber saldiri haberi bulunmuştur. Fidye yazılım kullanılarak siber saldırılar düzenlendiği bildirilen ülkeler arasında Ukrayna, Rusya, AB İngiltere, Hollanda ve Norveç de var. Estonya’ya karşı siber saldırılar düzenlendi, bu saldırıların Ruslar tarafından düzenlendiği iddia edildi.


Gürcistan’a yönelik siber saldırılar oldu, bu saldırıların, Rusya, Ukrayna ve Letonya kaynaklı olduğu belirtildi. Rapora göre yeni teknolojilerle birlikte saldırılar daha da karmaşık hale gelecek. Artık DDOS saldırıları için Nesnelerin İnterneti platformları da kullanılacak. DDoS saldırıları nedeniyle dünya genelinde İnternet operatörlerinin yüzde 57.


Türkiye genelinde internet erişiminde bugün saat 15. Mynet haber farkı ile bu sayfada. Haberleri için tıklayınız. Yaşanan siber saldırılar, devletlerin siber güvenliğinden kişisel.


Devletlerarası siber saldırı konusunda özellikle Amerika ve Çin arası yaşanan siber saldırı atakları bu alanda en çok göze çarpan durumdur. Bu saldırının daha geliştirilmiş, karmaşıklaştırılmış ve. Yıllar içinde siber saldırılar artıyor. Buna bağlı olarak siber saldılara karşı daha yoğun güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Sabotajlar, virüsler ve gizli askeri ve savunma bilgilerinin çalınması sıklıkla görülmektedir.


Yüzyılımızda siber terör terörün en sıklıkla kullanılan biçimi olmuştur. DNSpionage kampanyasına benzer yakın zamanda keşfedilen saldırılar, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de dâhil olmak üzere Orta Doğu bölgesini de hedef alıyor. Oracle WebLogic sunucularına yapılacak saldırılara karşı uyarıyor.


Bu yazımızda sizler için siber dünyada yılın ilk ayında gerçekleşen önemli olayları ve en çok görülen siber saldırı yöntemlerini inceledik. Mayıs ayında ülkede en az 1bin kurumun etkilendiği küresel bir saldırı. Ancak, insancıl hukuk kapsamında siber çatışmayı kapsayan daha genel yorumlar yapıldığı, günümüzdeki ve gelecekteki ‘siber silahların’ da bu hukuki değerlen-dirmeler kapsamında ele alındığı bilinmektedir. Bu zarar, Birleşik Arap Emirlikleri (3Milyar USD) ve Norveç (3Milyar USD) gibi dikkate değer ülke ekonomilerinden daha büyük. Aşamalı bir şekilde gerçekleştirilen saldırılarda, ve gibi versiyonlara ayrıldı ancak Mayıs’ta tam bir yayılma gerçekleşti.


Zira uluslararası siber saldırılar, devlet destekli gerçekleştiği görüşü yaygın. Ancak güvenlik açığı o zamandan beri İran destekli APThacker grubu tarafından kullanılmaya devam edildi. Dünyanın önde gelen siber güvenlik etkinliklerinden olan Black Hat’in sonuçlarına ait kısa bir bilgilendirmenin, sektörün nabzını tutmak açısından önemli olduğunu değerlendiriyoruz.


Bazı devletlerin siber saldırı becerilerini her geçen gün geliştirdiğini biliyoruz. Genelde siber saldırılar ile ilgili haberler “X APT grubu Y ülkesinin savunma bakanlığına sızdı” şeklinde çıkar. Bu sefer ise bir APT grubunun bir diğer APT grubunu hedef aldığını görüyoruz. Bu çok boyutlu saldırılar genellikle devlet desteklidir, bir şekilde halka sızan ve devlet kuruluşları tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanır.


Geçtiğimiz yıl birçok özel kuruluşa ve devlet kurumlarına zarar veren, milyonlarca veriyi tehlikeye atan bir dizi siber saldırı yaşandı. Türkiye’de karşı karşıya kalınan bu durum zorunlu olarak siber güvenlik farkındalığının oluşmasını sağlamıştır. Nitekim söz konusu siber saldırılar, siber güvenliğin gerçekleştirilmesi için hem kamu hem özel sektörde gerekli tedbir alınması ve girişimlerin başlatılmasını zorunlu kılmıştır. Raporda da söz edildiği gibi işletmeler, bireyler ve kurumlar yine ransomware tehdidiyle karşı karşıya kalacaklar.


2017 Siber saldırılar

Buna ek olarak sistemler yoğun bir manipülasyon riski gündemde. Siber Dünyayı Bekleyen Tehlikeler. Zeytin Dalı Harekatı’yla siber saldırılar arttı. Yapılan saldırılar, siber tehditler için bir farkındalık oluştursa da pek çok kişi böyle bir saldırıya uğrayabileceğini göz ardı ediyor. Teknoloji gelişirken siber savaşın boyutları da büyüyor.


Siber-fiziksel sistemlerin kendi kendine karar verebilmesi, özerk davranabilmesi. Forbes dergi Twitter Osmanlı Hollanda ümit özdağ twitter btk yarışma elektrik kesintisi Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov siber saldırılar ABD Trump Mariya. Sanal ve fiziksel dünyanın iç içe geçtiği Endüstri 4. Wannacry ve Petya zararlıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar