5 Haziran 2014 Perşembe

Marmara bölgesi iklimi

Marmara bölgesi iklimi

Bu bölgede üç farklı iklim tipi görülürmektedir. Marmara Bölgesi İklimi Hakkında Bilgi. Geçiş iklimi, bazı faktörler ve coğrafi konum nedeni ile iki iklim tipinin özelliklerini gösterip, ancak bu iki iklim tam olarak gösterdiği etkileri göstermeyen bir tür iklim tipidir. Kışın kar yağışı olağandır. Bölgeye ortalama 6- 7mm yağış düşmektedir.


Yaz kuraklığı azalan, ortalama sıcaklık düşer, sis olayı sıkça görülür. Bölge yılda ortalama 5– 7mm. Akdeniz’e oranla yüksektir. Bursa 6mm, Edirne 5mm. Yaz aylarında kuraklık azalır ,ortalama sıcaklık düşer ve sis olayı çok fazla görülür.


MARMARA BÖLGESİNİN İKLİMİ. Dolayısıyla, ikliminde de yer yer bu iki bölgenin özellikleri bulunur. Bu sayfada geçiş iklimi hakkında bilgi, geçiş iklimi nedir, geçiş ikliminin özellikleri, Geçiş İklimi Nedir kısaca, Geçiş İklimi hangi bölgededir, bulunmaktadır.


Marmara bölgesi iklimi

Buna bağlı olarak doğal bitki örtüsünü. Okul Veli Bilgilendirme Sistemi MEB Giriş. Genellikle yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Doğal bitki örtüsü iklim özellikleri ve yer şekillerine göre çeşitlilik gösterir.


BaWeR tarafından yazılan gönderiler. Etiket: marmara bölgesinin iklimi. En çok yağış kış mevsiminde Aralık, Ocak, Şubat. Bölgenin iç kesimlerinde ise karasal iklim görülür. Bölgede yetiştirilen başlıca tarım ürünleri.


Yarına Dair Anlatacaklarımız Var. Bugüne kadar Tuğ Medya’ya farklı alanlarda yazılarım yayımlandı. Bu yazımızda ise şehir tanıtımı yapmayı düşünüyorum. Karadeniz İkliminin Genel Özellikleri.


Yazlar Ka­radeniz iklimine göre daha sıcak , kışlar ise da­ha soğuktur. Ege Bölgesinin İklimi Ve Bitki Örtüsü. EGE BÖLGESİ’NİN İKLİMİ VE EGE.


Marmara bölgesi iklimi

Bitki örtüsü ve tarım ürünleri çeşitlilik gösterir. Nüfusu en fazla, aritmetik nüfus yoğunluğu ve şehirleşme oranı en yüksek olan bölgedir. Burada normal olarak kar yağışları olabilir. Yapay olarak ise Adıgüzel, Kemer ve Demirköprü baraj gölleri de var.


Bu alanlarda yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı bir iklim görülür. Istrancaların güneyinde Karasal İklim ve bozkır görülür. Bu dersimizde marmara bölgesinin bitki örtüsü nedir, marmara bölgesinin iklimi nedir, marmara bölgesinin bitki örtüsü kısaca, marmara bölgesinin bitki örtüsü ve iklimi gibi konuları ele alacağız. En fazla yağış sonbahar, en az yağışı ilkbaharda alır. Yaz ve kış sıcaklık farkı en az olan iklim tipidir.


En yoğun nüfus buralardadır. Kışlar ise soğuk ve karlı geçer. Diğer hususlarda görülen geçiş özelliği, bitki. Haritayı Büyütmek için Üzerine Tıklayınız. Bölge, Türkiye ayçiçeği ve pirinç üretiminde birincidir.


Zeytin, tütün, şekerpancarı, üzüm, mısır. Karasal iklimde olduğu gibi yazları çok sıcak ve kışları çok soğuk geçmemektedir. Hem Asya, hem de Avrupa kıtasında yer alır.


Kıtalar ve denizler bakımından geçit yeri olan bölge, iklim bakımından da geçit yeridir. Nüfusun en fazla olduğu alanlar verimli ovalar ve çevreleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar