27 Haziran 2014 Cuma

Ceviziyle meşhur ilimiz

Nerenin Cevizi Meşhur Doğamızda var olan faydalı besinlerin nerelerde yetiştiği en çok merak edilen soruların başında yer alır. Bunlardan birisi de sayısız zenginliklerini içerisinde hapsetmiş olduğu ceviz geliyor. Tüm illeri yazmak zorundasınız dedi mi öğretmeniniz? Eğer demediyse sadece göze batacak illeri yazın.


Yok ödev birkaç günlükse bugün verdim ödevi yarın isterim şeklinde değilse öğretmenden özel olarak hangi illeri istediğini,max min kaç ilin bulunabileceğini,her il için ne kadar meşhur şey yazabileceğini sorun! Benim bu konuda yapabiliceğim birşey yok. Konya, maruf olan etliekmek ve fırın kebabı haricinde klasik mutfağın yegane temsilcisi olarak mutfağından, tandır kebabı,tandır ekmeği,bamya çorbası,dağ yöresi tarhanası taze ve kurutulmuş,küflü peynir,düğün pilavı ve yemekleri,bişi,maalesef hala türkiye perakende sektörünün keşfedemediği süzme yoğurt,bülbül yuvası,sacarası,su böreği,yaprak sarması. ADANA Pamuk ( Beyaz altın ), Adana Kebabı, Şalgam, Çukurova, Anavarza Kalesi, Misis Antik Kenti, Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı. Bozkır Postası Gazetesi Sayı:938.


Binlerce yıllık tarihî geçmişi ve kültür beşiği konumundaki eşsiz tarihî yapısıyla önemli turizm kentimiz Hasankeyf’iyle, on bin yıllık tarihî geçmişin kültür mozaiği Kozluk’uyla, ihtişamlı Mereto Dağı’na ev sahipliği yapan, doğal güzelliği, balı ve ceviziyle meşhur Sason’uyla, tarihi milattan önce üç. Anadolu’da kardeşlik, sevgi, saygı, hoşgörüyü ticari ahlakla birleştiren Ahilik teşkilatının başkentidir Kırşehir. Bildiğiniz üzere Haziran’da yeni bir hükümet sistemine geçtik.


Batman dün, bugün ve yarın en iyisini hak ediyor. Kastamonu ilimiz yiyecek ve içecek hususunda çok zengin bir mutfağa sahiptir. Her türlü yemek ve tatlılarda, böreklerde çeşidi çok olan illerimiz arasındadır.


Yiyecek olarak kullanılan bitkiler, mantarlar, dağ çileği ve yabani otlar her türlü sebze ve birçok meyve çeşidi Kastamonu topraklarında yetişmektedir. Search the history of over 3billion web pages on the Internet. Köyde mercimek, nohut, buğday yetişmektedir. Gördüğümüz gibi Orta Asya ülkelerinde genelde bizdeki lavaş ve pide türleri yaygındır.


Baltacı Mehmet Paşa ile olan meşhur dedikodunun kahramanı Katerina. Petro’dan önceki eşi onun çarla karşılaşmasını engellemek için elinden geleni yapmış. Bir basligi sabitlemeden once o basliga bugun entiri girildigine emin olun.


Girilmemisse de siz girin. Mevlana ile anılan bir ilimiz. Bizde İlçe Kadın Kolları Teşkilatı olarak Hz.


Seçim öncesi ve sonrası çalışmalarda İlçe Teşkilatının motivasyonunu arttırmak için bu tür geziler önemli. Bu organizasyon için İlçe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar