25 Haziran 2014 Çarşamba

Izmirliler nasıl konuşur

Nasıl konuşur sizce izmirliler bi farklılık falan sezionusmu? Güncellemeler: Takip Et. Türkiye’nin en çok konuşulan ve konuşturan ili neresi diye bir araştırma yapsalar İzmir açık ara önde çıkar. Kemeraltı’nı, Kordonboyu’nu, Levanten ailelerini, gávur olup olmadığını, 35’unu, körfez kokusunu konuşur durur. Hele izmirin kadınları bir içim su konuşunca.


Suyundan olabilir adamım. Diğer konusu altında soruldu. Her gün yazar çizeriz ama “İzmir acaba, bizim yazdıklarımızı mı, yoksa başka şeyleri mi konuşur?


Haziran ayı boyunca İzmir’de hangi. Her insan yaşadığı şehre bağlıdır ama İzmirliler aşk ve tutku derecesinde bağlıdır. Güneşin en güzel batığı yer, güzel insanların şehri İzmir’ dir.


Her kadın güzeldir ama İzmir kızları daha bir başka oluyor nedense. Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor. Girdiği her ortamda, herkesi kucaklar. Reklamlara boğulmadan, farklı kaynaklardan tamamen tarafsız içerikleri okuyun.


Sizinle teklifsiz konuşur, sohbet eder İzmirliler, asık suratlı İstanbulluların, Ankaralıların aksine. ZMİRLİLER AK PARTİ’NİN TADINA BAKSINLAR. Belediye başkanı şehrin siyasetini belirlemez. SEÇİMDE ÖZELLİKLE İZMİR’DE İDDİALIYIZ.


Bugüne kadar İzmir hakkında çok yazı yazıldı. Son noktayı bundan yaklaşık iki ay önce yazdığı yazıyla Yılmaz Özdil. Ii geniş bakar geniş düşünür, yüksek sesIe konuşur. ZBAN grev için isyan etti.


Iar evet biraz karışığız ama kurban oIsunIar. Zuhal Olcay Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu Zuhal Olcay, Ağustos’ta, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda, en güzel şarkılarını İzmirliler için söylüyor. Nefessiz kaldığımda bu kente geliyorum’ diyerek her fırsatta - istanbul. Kültür Sanat Etkinlikleri, Konser Tiyatro Sergi Fuar Eğlence Festival Yarışma Gösteri Spor Opera Atölye Kurs Görsel Sanatlar. Ergenli Barajı son durum Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.


Baraj tamamlanınca Küçükmenderes ovasında toplam bin 4dekar zirai alan suya kavuşacak. Ya arkadaş nedir bu yok izmir şöyle izmirliler böyle izmirin kızları bilmemne çekirdeğe çiğdem simite gevrek demeler bi de bununla övünmeler falan bir de ankaralıların biz angara bebesiyiz la bize her yer angara muhabbetleri. Yolda yürümeyi bilmez bazıları, kavga edecekmiş gibi konuşur vs. Levent Üzümcü de bir İzmirli. Atatürk, cumhuriyet mitingi) bu şehirde bulacağından İzmirliler asla başka yerlere göç etmez dolayısıyla da memleket hasreti çekmezlermiş.


Onlar konuşur siz yaparsınız! Kadınlar çok konuşur diye bir yargı var. Bu hem doğru hem yanlış. Bu konuda önemli araştırmalar var.


Ev gibi özel ortamlara bakıldığında, en çok konuşan kadınlar. Bırak şu gazeteyi de iki laf et! Buda muhtemelen böyle bir ajan. Ajan değilsede bu konularda yazmaktan bir şehvet derecesinde doyum alan insan-ki siz böyle birisiylede tartışamazsınız. En iyisi siz onu boş verin.


Konuşur konuşur, belki çenesi yorulur ve susar. CHP’li Çıray: AKP konuşur, CHP yapar. Hırsızlar evine girdikleri polisi kendi silahıyla vurdu. Hiçbir sözlerini tutmadılar. Nuri Çolakoğlu-İzmir’deki diğer şehirliler hiçbir zaman biz gurbetteyiz demezler.


Ancak böyle çalçene konuşur durur. Sizin gibi lafazan çarpıtma ustalarıda, yaşanan gerçekleri çarpıtır ve sanki orta doğu bugüne kadar cennettide İsrail şu ara huzur bozuyor havasında seçim öncesi AKP şovunun reklam aracı olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar