20 Haziran 2014 Cuma

Ankaranın akyurt ilçesinde bir mağara

Güzelhisar Piknik Alanı. Göksu parkı ankaranın 1gün gibi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçirilen en. Caracalla Hamamının Çankırı Caddesindeki girişi, sütunlu bir revak kalıntısının çevrelediği geniş bir alana, palaestraya yani bir güreş sahasına açılır.


Bu revaklı avlunun bir kenarında sütun olmak üzere bütün yüzünde 1mermer sütun bulunmaktadır. Sıcak yaz aylarında deniz özlemini bir parça da olsa gideren bir gezi ve mesire yeridir. Kıyısında bir yüzme havuzu olan göl, kayık gezileri için. Yüz ölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Kol hareketleri, karşılıklı gidiş gelişler ve kolların yukarıda olmayıp normal şekilde sarkıtılarak sallanışı göz doldurur.


Arap Oyunu : Bir kadın yüzünü siyaha boyar gözlerinin önüne un sürer, sırtına bir minder sokarak kambur yapar. Akyurt’ta bulunan mermer bir yılan. Ankara, Başkentimiz ve en kalabalık ikinci şehrimiBolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illeri ile çevrilidir. Yüzölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Karum caddenin üst başında bulunur.


Kule şehri seyretmek için müthişdir ve tepesinde bir de döner restoran bulunur. Bir işadamı, oldukça yoğun ve yorucu geçen bir seneden sonra tatile çıkmaya karar verir. Eşi de kendisi gibi meşgul olduğu için birlikte tatil yapacakları bir dönem ayarlamak zor olur.


Otele yerleşirken bir aylık bir rezervasyon yaptırır. Bu ürünler, çevresel koşullar gerek, motif, renk vb. Mağaranın önünde, dışa doğru açılan iki sütün var, bu sütunlu görüntü, mağaranın girişine anıtsal bir görünüm veriyor. Ayrıca, mağara içinde, erken Hıristiyanlık döneminin izlerini taşıyan motifler, süs olarak kullanılmış. Mağara: Yaklaşık metre yükseklikteki bir yamaç üzerinde bulunuyor.


Türkiyenin neresinde ne meşhur. Türbenin kırk elli metre kadar aşağısında, yarın altında kapı genişliğinde bir taşın arkasında bir mağara mevcut olup, bunun güzel, soğuk bir suyu kayadan sızmakta ve rivâyete göre Hüseyin Gazi’nin buradan su aldığı ve dar yerde efsanevî bir maharetle atını suladığı söylenmektedir. Bir felaket, gezegenin çoraklaşmasına neden olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar