10 Haziran 2014 Salı

Gaziantep gezilecek yerler

O yüzden biz de size asla gitmeye zamanınızın kalmayacağı bir turistik yerler listesi çıkarmak istemedik. Gezilecek Yerler  Bazı Projeler. Bölge kültürünü ve tarihini deneyimlemenin yanı sıra listemizde yer verdiğimiz alanlarda.


Gaziantep gezilecek yerler

Yemek, tarih, kültür, medeniyet, yemek, yemek ve yemek. Antep’i anlatmak için bu kelimeler yetmez tabii ki. Ardıl (Köklüce) Kanyonu: Arkadaşlar burası Araban ilcesine bağlı Köklüce köyünde bulunan Ardıl çayının binlerce yıldır yumuşak kireç taşı kayaları oyması ile oluşturduğu Ardıl (köklüce) Kanyonu. Birçok ilden ve hatta yabancı ülkelerden turistler gelip burada dağcılık yapıyorlar.


Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en kalabalık şehri. Sadece Antep Kalesi’nden bahsetmişken, kısaca diğer gezilecek yerlerden de bahsedeyim dedim. Antep gezilecek yerlerin çoğu birbirine yakın olduğu için yürüyerek bile gezilebiliyor. Anadolu şehirleri olunca hep küçük bir şehir algısı oluşuyor.


Haliyle de büyük ve kalabalık. GAZİANTEP GEZİLECEK TARİHİ YERLER LİSTESİ. Gaziantep’te gezilecek yerler birbirine çok yakın.


Gidip gezmiş ve orada yaşamış insanlar dillendirmesine göre doğunun batısı olarak nitelendiriliyor. Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya. Yani şehir merkezindedir. Zincirli Bedesten: Merkez ilçe Şahinbey sınırları içinde yer almaktadır. Biz gezilerimizde hem yiyoruz hem de geziyoruz.


Gaziantep gezilecek yerler

Sizlere ise her iki detayı da aktarıyoruz. Güzide ülkemizin her karışının ayrı bir cennet bahçesi olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Mahalle, adını ev sahipliği yaptığı Bey Camii’nden alıyor. YIL ATATÜRK KÜLTÜR PARKI ALAÜDDEVLE CAMİİ ALİ NACAR CAMİİ BAKIRCILAR ÇARŞISI BAYAZ HAN BAYAZHAN.


Bu mesafe ise yine yaklaşık olarak dakikada katedilebiliyor. Küçük maceramız Anadolu Jet Hava yollarından uçak biletlerimizi almakla başladı. Zamanımız az gezilecek yer çok olunca tercihimiz hava yolu oldu.


Havalimanın şehre uzaklığı km. Binlerce yıllık tarihin içerisinde bir lezzet gezintisi, benim için harika bir tecrübeydi. Kalenin yapılış tarihi tam. Sizin için bir liste derledik.


Yazının sonuna eklediğim haritadan bahsettiğim gezilecek yerler ve lezzet durakları dışında başlıca yerlere de ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim! Villa Tatilinin lider firmalarından olan Dreamofholiday. Gap Pavyon Fiyatları Listesi. Bizim ilgimizi çeken yerler dışında biraz da oğlumun ilgisine çekebilecek yerler için vakit ayırdık.


Gaziantep gezilecek yerler

Antepe gezi amaçlı gitmedik, o sebeple size sadece buçuk günde antep gibi hem tarihi hem de mutfak güzelliği anlatmakla bitmeyecek bir yerde neler yapılır anlatmaya çalışacağım. Umarız önerilerimizi beğenirsiniz! Türkiye’nin en iyi hayvanat bahçelerinden biri sayılır. Oldukça eşsiz bir yer olan Dülükbaba Ormanları huzurun öteki adıdır adeta.


Kule Otel’e eşyalarımı bıraktıktan sonra sordum. Zeugma Antik Kenti Ziyaret Saatleri Ve Giriş Ücreti. Sokaklarıyla, yapılarıyla, lezzetleriyle ve kültürüyle ziyaret edeni kendine hayran bırakır. Antep sokaklarında gezerken kendimizi başka bir çağda bulduk.


Antep sadece gastronomisi ile değil, tüm tarihi ile etkileyici bir atmosfer sunuyor. Zeugma Mozaik Müzesi Arkeoloji Müzesi Bakırcılar Çarşısı Elmacı Pazarı Hamam Müzesi Konaklama - Anadolu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar