11 Haziran 2014 Çarşamba

Seferihisar turgut köyü

Turgut Köyü Nerede ve Hangi İlçeye Bağlı? Doğu gps koordinatlarıdır. Seferihisar ilçesine bağlıdır.


Seferihisar turgut köyü

Kendisine has muhteşem kokusuyla bildiğimiz lavanta, son zamanlarda insan sağlığına olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yetiştiği iklim koşulları nedeniyle, Akdeniz Bölgesi. Köy ilçe merkezine km uzaklıktadır. Köy ekonomisinde narenciye ve büyükbaş hayvancılık ön plandadır.


Bunun yanında tarımda enginar yetiştiriciliği de yapılmaktadır. TURGUT KÖYÜ nasıl gidilir? Kokusu ve mor renkteki çiçekleriyle kendine hayran bırakan geniş tarlalar, fotoğraf tutkunlarına görsel şölen sundu.


Köy halkı geçimini büyük-küçük baş(özellikle keçi) hayvancılığı ve mandalina,enginar,zeytin yetiştiriciliği yaparak kazanmaktadır. Düşünsenize yurt dışındaki badbreakfast gibi, kale içindeki evlerin birer odasında konaklama imkanı olacak. Ayrıca, köy pazarı, yine konuklar için renkli ve çeşitli ürünleriyle hazır olacak. Myüzölçümlü Zeytin Ağaçlı Tarla vasfında,. Ki̇-320: seferihisar merkez izmir caddesinde 170m², otobüs durağına yakın kiralık işyeri dükkan.


Not: (yer market için çok uygundur çevrede market yok ve ihtiyaç var). Günümüzde, İzmir’in ilçesinden birisidir. Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Beyler, Orhanlı, Gödence, Çamtepe ve İhsaniye köyleri orman köyleridir.


Seferihisar turgut köyü

Bugün için göç alıp vermeyen köy tek yerleşimidir. Köyde günde ton süt toplanmakta ve satılmaktadır. Son dönemlerde ülkemizin değişik yörelerinde burada da varım diyor. Kuyucak köyünden getirilip dönüm arazide yetiştirilmeye başlayan lavanta bitkisi sonraları köyün değişik yerlerinde ekilir olmuş.


Ansiklopedi, sözlükler, haritalar ve hemen her konuda türkçe bilgi ve genel başvuru sitesi. Aynı dönemde il genelinde İzmir satılık konut fiyat artışı 33oldu. Bademler Köylüm Kahvaltı Salonu seferihisar yolu üzeri bademler köyü no. Lavanta Yağı Damıtma Atölyesi.


Köy içinde m asfalt yol cephelidönüm düz alt yapısı mevcut imar sinirinda. Trafik yoğunluğu şaşırttı. Ilçe jandarma komutanlığının aldığı bütün önlemlere karşı köy yolu trafiği kitlendi. Listede mahalleniz yoksa, harita üzerine tıklayarak. CHP’li Yıldırım’dan flaş açıklama!


Arin için posta pulu yapıldı. Sığacık gezi rehberi ve seferihisar plajları hakkında geniş rehber bu yazıda! Haziran günü, köy güzel bir etkinliğe de sahne oldu. Kar yağışı nadiren görülmekle birlikte kış aylarında bol yağmur yağışı olur. Köy merkezine 6m, İzmir karayoluna km, ilçe merkezine yaklaşık km.


Arazi düz taban, kİlli-tınlı ve derin toprak yapısındadır. Bölgenin ekolojik şartlarına uygun her türlü bitkisel üretim yapılabilir. Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bu bereketli toprakların bize sunduğu nimetlerle uyumlu bir hayat sürmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.


Hey babam hey, bunlar köylü milletin efendisi sözünü biraz yanlış anlamış. SEFERİHİSAR - SIĞACIK ve KÖYLERİ. Orman köylerine ulaşım hizmeti genişleyen hizmet alanıyla sürdürülmektedir.


Hizmet sınırlarındaki tüm orman köylerine ulaşma hedefiyle, en ücra köylerde yaşayan İzmirlileri bile her sabah okuluna ulaştıran Kurum, köylerinden ilçe merkezlerindeki okullara gitmek için daha önce büyük sıkıntılar yaşayan lise öğrencilerini, ulaşım sorunu yaşamaktan kurtarmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar