23 Eylül 2015 Çarşamba

Urla imara açılacak yerler

Urla’nın taşı toprağı altın oldu! Egemen Urla Yaşam Dergisi’nde yayınlanan röportaj. Eskilerde İstanbul’da çevrilen filmlerin neredeyse tamamında, Yeditepeli şehrin ‘Taşının toprağının altın olmasından’ bahsedilir, herkeste bir İstanbul hayranlığı yaşanırdı.


Yeni plana göre, Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın üst bölgesinde geniş alan imara açıldı. Plana göre Dikili ilçesi iki kat büyürken Bornova Pınarbaşı’nda tarım alanlarına konut izni verildi. Bu planlara 1itiraz olmuş.


Enteresan olan yıl önce. Otobanı arasında kalan tarım alanları konuta açıldı. Seferihisar’da ise TEOS Antik Kenti’nin bulunduğu Sığacık Yat Limanı Bölgesi’nde bazı yerler turizm tesis alanı için ayrıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu.


Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi. Nazım İmar Planı” çalışmalarını tamamlandı. Bu durum bir tek Urla için değil planlama alanı sınırı içerisinde yer alan tüm.


Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz. Düzeni Planlarının ayrıntılarını son birkaç yazımda aktarıyorum. Urla İçmeler’de de tarım alanlarının imarı“kentsel gelişim alanı” ile değiştirilerek yapılaşmanın önü açıldı.


Yani sadece Karşıyaka’da imara açılan alanların toplamı 4. Bu da yaklaşık fuar kadar büyüklüğe eşit bir alan demek. Yeni imar planında hektar olan konut imarı 1hektara çıktı. Konut alanına emsal ve kat imar verildi. Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu oluru ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kaldırdı.


Buna rağmen açılan davalar işe yaramadı. Imar Planı ile ilgili tüm haberleri, son dakika Imar Planı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Imar Planı haberlerinde son durum nedir? Bunun yanında imara açılmasını beklemeyi göze alanlar tarla yatırımı da yapıyor.


Urla ve Menemen gayrimenkul açısından en değerli bölgeler haline geldi. Küçük Başkan yeşil alan istedi “Yakında çelenk sunma da kalkacak! Bağcılar kapalı çocuk oyun parkı ne zaman açılacak? Ege’nin incisi olan İzmir, gayrimenkul yatırımları açısından da son derece önemli bir kent. Emlak piyasasını daha da canlandırması öngörülen söz konusu projenin bitmesi ile birlikte arsaların da.


Stratejik Planı, İzmir’in geleceğini biçimlendirecek projeleri bir plan disiplini içinde yürütmek amacıyla hazırlandı. Ama köşemde yazıya ayrılan yer bu kadar. Gerekirse, önümüzdeki hafta devam ederiz.


Haritalarda, kıyılarda Poseidon deniz çayırlarının olduğu alanlar, tonozlama yapılacak, iskele konulacak yerler işaretlendi. Tekneler gelişigüzel demir atmasın, atılan demirler dibi tarayıp çayırları bozmasın diye oralara tonoz konuldu. Bu mu kıyıların imara kullanılıyor. Urla Belediyesi mimari projeyi kendi sundu. Bütün villa tarzı evler bir bölgede aynı formda yapıldı.


Ama hızlı olmalı çünkü şehir bu konuda sıkışmış vaziyette. Ayrıca beklemekte olan inşaat ruhsatlarını hızlı çıkarmak gerekiyor. Erzincan Merkez ilçesi yüzde ile 21. Türkiyenin arazi borsasında yer alan haberler, gelişmeler, imar durumu sorgulama ve kentsel dönüşüm projeleri burada. Yazık günah, elinizi vicdanınıza koyun” diyerek alanın imara açılmasına tepki gösterdi.


Toplum sağlığını gözeten Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların temiz ve hijyenik bir ortamda seyahat etmesi için EGO otobüslerinde dezenfekte ve ilaçlama çalışması yürütüyor. Aynı şekilde sırf kredi alınamadığı için satılamayan gayrimenkuller bu sayede satışa çıktı, satışa çıkıyor. Bitlis Merkez ve İzmir Urla takip ediyor.


Konak Belediyesinin her yıl binlerce kişiyi ağırlayan kültür merkezlerindeki kurslar sezonu tamamladı. Bu yıl da resim, heykel ve el sanatları kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler edindikleri becerileri düzenlenen yıl sonu sergisiyle görücüye çıkardı. Barışı uygulamasında yapılan teknik güncellemeler nedeniyle, yeni başvuru alınamamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar