18 Eylül 2015 Cuma

Ermeni soy ağacı

E-devlet Soy ağacını öğrenmek için giren Genç büyük bir şokla karşılaştı. Bu kitap tez ve antitezler ışığında, bir insanlık dramını masaya yatırmanın doğrultusunda hareket ediyor. Haliyle aslen nereli olduğunu merak eden birçok Sözlük yazarı bu özelliğe akın etti.


Kimi sevindi, kimi dumur oldu. Kayseri’nin Talas nahiyesinde dünyaya gelmiştir. Kastamonu İdadisi’ne (Ortaokulu’na) kaydolmuş, bu okulda bütün derslere ilgi duymakla beraber bilhassa Türkçe, Arapça ve Farsça’ya karşı kabiliyetiyle öne çıkmıştır. Bu kadar bilgiler verildikten sonra bir başka soy ile ilgili polemik konusuna daha geçiliyor.


Bu kitap Tehcir’in sosyal sonuçlarını masaya yatırırken, çarpıcı bulgularla, bilinmeyen bir Türkiye gerçeğini de ortaya çıkarıp, birçok soruya da cevap buluyor. Soy ağacı özellikle tarihi araştırmalarda ve aile köklerini öğrenmede kullanılan bir kişinin soyundan gelen tüm kişileri gösteren bir tablodur. Yukarıdan aşağıya doğru genişleyen bir biçimde hazırlanan soy ağaçları kişilerin geçmişleri hakkında önemli bilgiler verir.


Ermeni soy ağacı

Urartuların soy bağını İran ve Arap kavimlerin dışındaki kavimlere dayasalar belki kendi kendilerini inkâr edecek duruma düşmezlerdi. Türkeş kendisine olmayan bir soy ağacı uydurmuş ve sürgünün gerçek sebebini saklamıştır. Bu sürgünün ardından Sultan Abdülaziz Pınarbaşı şehrinin adını AZİZİYE olarak değiştirmiştir.


Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü’nde. Yazıyı yorumlarken baz alınması gereken ilke budur. E-Devlet soy ağacı sorgulama. Ayırca Tehcir’in siyasi sebeplerinden ziyade, sosyal.


Oda TV internet sitesinde). Dolayısıyla soy ağacı belgeleri ile vatandaşlık almak mümkün değil. Maddesi hükmüyle Yunan soyundan gelmedikleri ve geri dönüş niyeti olmadan ülkeyi terk ettikleri gerekçesiyle bin civarında Batı Trakyalı azınlık üyesi. Kendi çalışmalarımda vardığım sonuç Zaza adının Sasan ile ilişkili olduğudur. Zaza ve Sasan adları aynı adın şekilleridir.


Sason adı Arapça’da Sanasin (Senasine), Sanasun veya Sanasan şeklinde telaffuz edilir. Firdevsi’nin Şehnamesi’nde Türkler kedi gözlü (renkli) anlatılırlar. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz. Soyağacınızdaki zincirde bir kopukluk var. Eksik veya kayıp bir belge olduğunda ekleme yapılmıyor.


Ermeni soy ağacı

Bu ki­şiler TC kimlik numarası, isim ve soy isim bilgilerini ver­dikleri sitelerde, akrabalarının ya da olası akrabaları­nın izini sürüyor. TE CANAN ARITMAN’IN SOY AĞACI. E-devlet tarafından birkaç gün önce hizmete sokulan soy ağacı öğrenme özelliği sosyal medyaya da yaradı. Nüfus müdürlüğünün soy kütüklerini erişime açması büyük tartışma kopardı.


Gül, “Müslüman ve Türk’üm” açıklamasını yapmış veMüslüman ve Türklüğünü kanıtlamak için soy ağacını açıklamıştı. Atatürk karşıtı Kılıçdaroğlu. Köyümüzün geçmişini merak eden Zaman Gazetesi. Adana Nüfus Memurluğundan emekli bir memurun verdiği nüfus kayıtları kaynak olarak gösteriliyordu. Merakımı yenemedim ve adamla.


B) soy kütüğündeki kişilerin eksik kalan diğer bilgilerini (baba adı, anne adı, doğum yeri, birey sıra no) bulma: Yukarıda belirtilen işlemle aile soy kütüğünüzdeki ilk kişiye kadar ulaşılır. Bulunan şahsın adı – soyadı, doğum yeri, resim doğrulama şifresi, cilt no, aile sıra no ve birey sıra no gibi bilgiler. Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde DEHAP ve Göç-Der yöneticileri ile birlikte ‘barış ağacı’ adı altında ağaç dikmek töreni düzenlemiştir. Törende bölücü başı Öcalan’ı övücü sloganlar atılmıştır.


Asırlar önce, Bizans döneminde yaşanan Rumlaşma ve Hristiyanlaşma sürecinde de, bölgenin yerli halkı arasında muhtemelen aynı türden soy ağacı hikayelerinin farklı versiyonları revaçta idi ve yine aynı ailelerin eski dedeleri de, o dönemde de Rumca isimler kullanarak ve Rumca konuşarak, ne kadar hakikî Rum olduklarını. Soy ağacı çıkarmada ailenin özel arşivi de çok önemlidir. Her biri ailenin soy ağacını çıkarmada birer ipucu niteliğindedir. Soy Ağacı Araştırma - İnceleme.


Ermeni soy ağacı

Belki annesi yahudi babasıda ermeni olabilir kendisi araştırıpta ıslamiyeti kabul etmişse daha mukaddestir. Ben burda fetönün savunmasını da yapmıyorum ama insanlar dışlandığını fark ettikçe kim ve öfke güder bizki hz ibrahim in Hz nûh un ismailin ve ishagın nesilleriysek hak dinlerine hakaret etmeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar