10 Eylül 2015 Perşembe

Tekerleme söyle

Söylemesi zor tekerleme örnekleri. Sarımsaklamasak da mı gelir zamanı Sarımsaklamasak da gelirse zamanı Niye sarımsaklayalım o zaman samanı. Adem madende badem yemiş. Al bu takatukaları takatukacıya takatukalattırmaya.


Takatukacı takatukaları takatukalamam derse takatukacıdan takatukaları takatukalatmadan al da gel. BÖREK Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? CAM Bir cam İki cam Üç cam. KARGA Karga karga gak dedi, Çık şu dala bak dedi, Karga seni tutarım, Kanadını yolarım.


MISTIK Mustafa, Mıstık, Arabaya kıstık, Üç. Bir berber bir berbere bre berber beri gel diye bar bar bağırmış. Bizde bize biz derler, sizde bize ne derler? Gül dibi bülbül dili gibi,gül dibi bülbül dili.


Anasayfa ›› tekerleme söyle. Yani tekerlemeleri dil veya. TEKİR Bir iki tombul tekir Camdan bakar Başına takar Hop hop, altın top. DÜM Üşüdüm üşüdüm,daldan. Hadi bana bir tekerleme söyle.


Güncellemeler: Takip Et. Sitemizeki birbirinden güzel yüzlerce tekerleme örneğini görüntüleyin. Tekerleme ve şekerleme eksik olmazdı hiç. Hasta Hasta mısın kardeşim?


Tekerleme söyle

Kırka çıkmış ateşin Söyle doktor nesi var? Konu bitip zilin çalmasına birkaç dk. Saksağan sek sek,kuyruğu tümsek Kuyruğuna binelim bizim köye gidelim.


Sizlere içinde en uzun, en kısa, en zor ve en güzel tekerlemeleri bulacağınız bir liste hazırladık. Karga peynir getirdi, Sıçan yedi bitirdi. Türkçe Sözlük çeviri - Fransızca Glosbe, online sözlük, ücretsiz.


Tekerleme söyle

Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın. Aşağıda gösterilen tekerlemeleri önce sesli olarak, hızlı bir şekilde okumaya çalışın. Söyle kızım kızına, o da söylesin kızının kızına, ağlatmasın kızınızın kızı, kızımızın kızını. Birbirinden farklı tekerlemeleri sizin için bu kitapta topladık.


Ayşe ve Kerem güzel bir çadır yapar. Bu çadıra girip oynayabilmek için bir kural vardır. O da tekerleme söyle mektir. Elif de arkadaşlarıyla oynamayı çok istemektedir.


Pratik bir dil kazandırır. Sözlüklerde “ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma” anlamlarına gelen tekerleme masal, öykü, bilmece, halk tiyatrosu gibi bazı edebi türler içinde veya bağımsız olarak söylenen ölçülü ve kafiyeli sözlerdir. Dereye düşme çok soğuk, söyle bana çarçabuk. Gelin bir göz atalım tekerleminin faydalarına.


Sonrada hep beraber tekerlemelerimizi söyleyelim mutlulukla. Masal tekerlemeler i, Oyun tekerlemeleri, Tören tekerlemeleri. Bana bir tekerleme söyle veya Bir fıkra anlat gibi isteklerini de yine.


Tekerleme söyle

Davet ettik ne diye Hani bize hediye? Gelme kral gelme Annem bak ı yor balkondan. Tek tek tekerleme,Üstü kaymak şekerleme, Çay düştü çok soğuk,Söyle bana çarçabuk!


Baktım postacı, bize geliyor. Tak tak tak kapı çalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar