8 Eylül 2015 Salı

Şangay beşlisi

Şangay beşlisi

Hangi Ülkelerden Oluşuyor? Shanghai Cooperation Organization) yahut Şanghay Paktı adını teşkilâtın ilk toplandığı yer olan Şanghay’dan almaktadır. Değişen bu bölgede oluşan boşluğu doldurmak amacıyla Asya’nın iki büyük gücü olan Çin ve Rusya ilişkilerini geliştirmişlerdir. Rusya ve Çin’in yakınlaşmasıyla birlikte bölgede cereyan eden hareketlilik Şangay.


ANGAY BEŞLİSİ ÜLKELERİ – Çin – Rusya – Kazakistan – Kırgızistan – Tacikistan – Özbekistan. Kuruluş Amacı: AB’ye alternatif olarak görülmektedir. Erdoğan, “Gideceğimizi söyledik. Pakistan ve Hindistan da istiyor. Rusya, Kırgızistan ,Kazakistan ve Tacikistan bu örgütün kuruluşunda ilk ülkelerdir ve beşli olduğu.


Halk Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan olmaktadır. Beşlisi ne zaman kuruldu? Türkiye’nin bu birliğe katılması, ülke ekonomisine katkıda. Altı üye ülke, Avrasya kıtasının beşte üçünü oluşturan ve dünya nüfusunun dörtte biri olan 1. Ve Türkiye Detay Bilal YILDIRIM.


Rusya, Çin, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan ülkeleri tarafından siyasi, ekonomik, sosyal vb. Birliği AB’ye bir alternatif olarak düşünülen Asya ülkelerinin oluşturduğu bir birliktir. Bu yüzden, “Canım ne var,” diye omuz silkebiliyoruz, en kritik durumda.


Uygur’ların bu dünyadaki macerasıyla azıcık ilgilenelim. Tureng Dictionary and Translation Ltd. Kategorilere ayrılmış milyondan fazla sözcük ve sözcükleri farklı aksanlarda dinleme seçeneği. Büyük bir akıl tutulması çemberinden geçiyor Türkiye. Aynı gün AP müzakereleri dondurma kararı alıyor ezici bir çoğunlukla.


Uluslararası ilişkilerde hüsran yaşanırken ülke içinde gerilim her geçen gün tırmanıyor. Bu adı, ilk toplantılarını Çin’de bulunan Şanghay eyaletinde yapmalarından dolayı almışlardır. Amerikanın dunyada tek super guc olusuna karsı bir karşı hareket denebilir.


Hâlbuki bir açıklasa biz rahatlayacağız. Oyalayacağına bizi, açıklasın biz de işimize bakalım. Biz de AB’ye ‘allahaısmarladık’ diyelim, ayrılalım oradan. Bu kadar oyalamanın ne anlamı var? Köşe yazarları bu konuyu işlediler.


TV’lerde açık oturumlarda bu tartışıldı. Dış ekonomik ilişkilerinin yüzde ellisinden fazlasını Batı ile. Başbakan bu konuyu daha önce şaka! Baktı kamuoyundan olumlu-olumsuz bir tepki gelmedi, şimdi tekrar ısıtıyor. Doğrusu yerinde bir talep.


ABD’nin Orta Asya’daki askeri varlığına son verme çağrısında bulundu. Tablo verilerine göre Şangaya layık bir görüntüm0z var. AB liğine posta koymakta nasıl bir işgüzarlıktır çözebilmiş değilim.


Şangay beşlisi

Tabiki AB liğinin geleceği tartışma konusu o ayrı mevzu. Yakında İtalyadaki gelişmeler yakından takip edilirse adamlatında AB den çıkma planları var. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Etiket: şangay beşlisi nedir. Batı merkezli tek kutuplu dünyayı dengeleme potansiyeline kavuşan önemli bir uluslararası örgüt halini aldı.


ZET Çok eski zamanlara dayanmayan ABD-Çin ilişkilerinin gündeme gelişi yeni olsa da, dünya üzerinde bıraktığı tesir çok büyüktür. Avrupa birliği bağkur desteği bağkur kesintisi bdt berat albayrak bes bes otomatik katılım beyaz rusya bireysel emeklilik Borsa Tevkifat Borsaya kote mallar brunei destek dollar mevduat döviz mevduat E-Defter endonezya filipinler garanti bankası genç girişimci.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar