17 Eylül 2015 Perşembe

Izmit saat kulesinin özelliği

Izmit saat kulesinin özelliği

Osmanlı Padişahı Sultan II. Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Mimarı, Mimar Vedat Bey olan saat kulesi, Kazım Bey tarafından 34. Saat kulesinin üç tarafında bulunan sebillerin alınlığında ve. Saat Kulesi’ne gidebilmek için ESHOT otobüslerini kullanabilirsiniz.


Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılan kule metre boyundadur. Güneş, kum, mum derken 13. Etrafı kırmızı, pembe ve beyaz güllerle ve asırlık ağaçlarla çevrilidir. Bu güzel yer yapı devrin padişahının kullanımı için özel olarak inşa edilmiştir.


Buranın en büyük özelliği: İstanbul dışında yapılan tek saraydır. Brok stilindeki yapı, katlıdır ve cephesi mermer kaplıdır. Mimarı Balyan kardeşlerden, Amira Karabat Balyan. Mimarının Vedat Tekin ya da bazı kaynaklarda da Mihran Azaryan olduğu yazmaktadır.


Yazıya konu olan iki ayrı saat kulesinin ortak özelliği ise, ayrı ayrı kentlerde aynı usta tarafından yapılmış olmalarıdır. Kasr-ı Hümayun, İzmit’in merkezinde müştemilatı ile birlikte geniş bir alanda yer alır. Murat döneminde ahşap temeller üzerinde inşa edilmiştir. Ancak yangın ve deprem nedeni ile yıkıldığı anlaşılmıştır.


Hereke taşlarının kullanıldığı kulenin saat odasına çıkış döner demir merdivenle sağlanmış. Kaide üzerindeki katlar dikdörtgen olarak yapılmış ve her kenara yuvarlak kemerli birer pencere yerleştirilmiştir. Ve ilk gezi İzmit Eveet, uzun zamandır beklenen günlerin ardından bugun kendimi sokağa atıcaktım.


Izmit saat kulesinin özelliği

Merhabalarr, Ilk defa bir blog sitesiyle karşınızdayım. Biraz heyecanlıyım, hiç ziyaretçim olucak mı yoksa kendim yazıp kendim mi okuyacağ. Kocaeli İzmit Kemalpaşa Mahallesi adresi, nerede, konumu, çalışma saatleri, nasıl giderim, yol tarifi. Kasr-I Hümayun Saray Müzesi haritası, telefonu ve uydu görüntüsü. Türkiye’nin en uzun saat kulesi olma özelliği bulunan saatin herbir kenarında saat kadranı bulunur.


Yıldönümü nedeniyle yaptırmıştır. Bunun logodaki sembolü ise şehrin tarihi ve turistik fonksiyonunu göstermektedir. Atatürk heykeli de İzmit ilçe merkezinde saat kulesinin yanında bulunmakta ve yine şehrin simgesini oluşturmaktadır. Mutasarrıfı Musa Kazım Bey tarafından yaptırıldığı belirtilen çeşme üstü kitabeleri görülebilir. Kule üç pencereli üzeri kurşun kaplı saçaklı bir çatı.


Abdülhamit in tahta çıkışının 25. Elimizde siyah poşet, saat kulesinin hemen altında yer tutmuşuz. Bu yönüyle belgesel özelliği de vardır bu filmin.


Kısacası gişede ne yapar bilemem ama biz sinema tarihimize bir not bıraktık, buradayız, merhametsizlikle ve hakkaniyetle çarpmak için gerçekleri hepimizin yüzüne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2. You can leave a response, or trackback from your own site. Dolmabahçe Sarayının küçük bir örneğini andıran yapının en büyük özelliği İstanbul dışında yapılan tek saray olması. Cumhuriyet döneminden de eski tarihe sahip olan konak meydanı, İzmirin simgesi olan saat kulesinin bulunduğu meydandır.


Meydanın doğu yönünde İzmir valiliği ve il emniyet müdürlüğü binaları, kuzey yönünde İzmir büyükşehir belediye ve ardındaki binada başbaanlık çalışma ofisi yer alır, güney kısmında büyük bir park ve dinlenme alanı olup, batıya baan. Su Kemeri görülmeye değer yerlerdendir. Safranbolu merkezine 4km. Kanyon içerisinde yürüyüş parkuru mevcuttur. Bu ‘Koridor’ Tarihî İzmit’i Ortaya Çıkaracak.


Eski Gar ve Ambar Binaları bir bütün halinde değerlendirilmiş, restorasyon çalışmaları tamamlanarak Eski Gar. The epicenter was located very close to the south shore of the Bay of Izmit , an eastward extension of the Marmara Sea.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar