1 Eylül 2015 Salı

Ankara kedisi hakkında

Ankara kedisi hakkında

Evine ve sahibine oldukça düşkün olan bu tür enerjik,oyuncu,zeki ve meraklı olurlar. Oyunculuk özelliklerinin yanı sıra araştırmacılıklarıda bir hayli yüksektir. Ankara Kedisi, ortalama – yıl arasında yaşayabiliyor. Ankara Hayvanat Bahçesi tarafından yeniden çoğaltma programına alındıktan sonra sayısı artan bu kedi ırkı, tüm dünyada tanınmakta. Uzun ve ipeksi tüyleri ince, parlak, tek tabakalıdır ve ikinci tabaka bulunmaz.


Uzun tüyleri özellikle çene altında, karın bölgesinde ve kuyrukta ihtişamlı bir şekilde kendini belli eder. Kediler bizim neşe kaynağımız. Sitemizden ücretsiz cins kedi sahiplendirme ilanlarına da ulaşabilirsiniz. Kedi Sahiplendirme İlanları yayınlanır.


Ankara kedisi ise bembeyaz ve daha uzun tüylüdür. Eski zamanlarda Fransız krallarının saraylarında dahil her yerde mevcuttu. Oyuncu, enerjik, meraklı zeki olan bu kediler insanlar ile oldukça yakındır. Genelde beyaz, duman rengi, kahverengi ve altın sarısı renginde olan cinslerin satılık ve sahiplendirme ücretsiz verilmiş ilanları ve fiyatları için.


Ankara kedisi hakkında

Angora Ankara’nın eski adıdır. Yüzyılda yolu bizim denizlerimize düşen Avrupalı denizciler. Ankara ve çevresinde görülen, ortaya çıkan kedi cinsidir.


Saf Türk kedi ırklarından bir tanesidir. Kedi severler tarafından en sevilen ve en çok sahiplenilen kedi ırklarının başında gelir. Tüy uzunlukları vücudunun çeşitli yerlerinde farklı uzunlukta olabilir. En uzun kısmı boyun bölgesi olur.


Renkleri genelde beyaz görülür ancak daha değişik renklerde de görülebilirler. Avrupa asillerinin sevgilisi haline gelmiş olan Ankara. Uzun ve kabarık tüy yapısı ile düzenli olarak taranması gereken bu sevimli dostumuz, kedi fırçası ile ölü tüylerinden kolayca arınabilmektedir. Tüyleri beyaz ve ipeksi yapıdadır. Burnu uzun ve üçgenimsidir.


Kulakları uzun sayılabilecek büyüklükte olmakla beraber tüylü, uçları dik ve birbirine yakındır. Fakat bu iki irki birbirinden ayiran özellikler mevcuttur. Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Meraklı ve araştırmacı yapısı ona oyuncu özelliğide katmıştır. Bu kategoride bulunan ankara kedisi sahiplendirme ilanları.


Konu tarih olduğunda açıkçası ben hep sıkılmışımdır ama okuyucular arasında mutlaka ilgisini çekecek kişiler olduğunu tahmin ederek birkaç tarihi bilgiyle. Ancak fiziksel özellikler bakımından iyi bir inceleme yapıldığında fark kolayca anlaşılmaktadır. Van Kedisi’nin tüyleri diken diken ya da sert olur.


Kişilerin kedi sahiplenmeden önce bilmesi gereken pek çok şey vardır. Fakat ilk akıllarına gelen şey sahiplenmek istedikleri kedinin fiyatıdır. Ancak upuzun tüylerinin olması için yaşına gelmesi gerekir.


Ankara kedisi hakkında

Kürkü tek katmanlıdır, yani uzun tüylerinin altında kısa kürkü yoktur. Bu sayede aşırı tüy dökmez ve kolay fırçalanır. Hiçbir raf ankara kedisi için yeterince yüksek değildir ve hiçbir kapı ankara kedisi için açılmaz değildir.


Akıllı ve oyuncu doğaları gereği evin hakimi haline gelip evin her noktasına erişim sağlayacaklardır. Kedi beslenmesinde kullanılan başlıca besin kaynakları yaş ve kuru mamalardır. Yemeklerde ve işlenmiş gıdalarda, kedilere zararlı olan soğan sarımsak gibi sebzelerden yüksek miktarda bulunabilir. Adından anlayacağınız üzere.


Yumuşak, gür ve yepyeni tüyleri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar