Canlı veya cansız her şeyin içinde bulunduğu ortamda yakıştığı bir durum vardır. Canlı, cansız her şeyin yakıştığı bir durum vardır. Türkçe atasözlerinin anlamları ve anlamlarıyla atasözleri sözlüğü.
TDK atasözleri sözlüğü kısa anlamı, atasözü ve anlamı içinde geçen kelimeler ve anlamları. Aslan (arslan) postunda, gönül dostunda. Kişi gençliğinde güçlü zamanlarında büyük işlerle uğraşır, her büyük işin üstesinden gelebilmektedir. Fakat yaşlandıkça gücü eskisi kadar olmaz.
Diğer Atasözleri ve Anlamları. Güçlünün uyarı niteliğindeki bir davranışı üzerine güçsüz ne yapacağını şaşırır. Kavgasız ev çalgısız düğüne benzer atasözünün anlamı nedir?
Bir kimsenin kişiliği, oturup yattığı yerin niteliğinden, temizliğinden, düzeninden anlaşılır. Arslan yatağından bellidir atasözü ve anlamı. Arsız neden arlanır, çul da giyer sallanır. Arsızın yüzüne tükürmüşler, yağmur yağıyor demiş.
Arı, bal alacak çiçeği bilir. Arı bal alacak çiçeği bilir. Arı gibi eri olanın dağ kadar yeri olur. Güçlü kimsenin korkutucu sözleri, güçsüz kimseyi kıpırdayamaz duruma getirir. Aslını saklayan (inkar eden), haramzadedir.
Astar bol olmayınca yüze gelmez. Aşure yemeye giden kaşığını taşırır. At aralıkla, yiğit gariplikle.
Sözcüğün kökeni folk = (halk) ve lore = (bilim)’den gelmektedir; anlamı da halkbilim demektir. Anglo-Sakson ülkeleriyle İsveç, Norveç, Finlandiya, Fran sa gibi ülkelerde yaygınlık kazanan bu terim yurdumuzda da benimsenerek kul lanılmaya başlanmıştır. Nefesler, Alevi-Bektaşi edebiyatı içerisinde en yaygın ve tanınmış şiir türlerinden birisidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.