22 Eylül 2015 Salı

Strtotime nedir

COOKIE değişkeni atanmış bir çerezi okumak için kullanılır. Bir önceki makalemde sql injectiondan bahsetmiştim. Bu makalemde ise ona çok benzeyen sql blink injectiondan bahsedeceğim. Sql blind injection dene. Jquery Çıktı Alma, Print.


Veri tabanından gelen saat verisini Türkçe formata çeviren kodları hazırlayalım. Değiştirgesiz çağrılmışsa dönen değer o anın yerel zamanına göre olur. Sorunun cevabı bu makalede. Web servis olarak JSON formatında karşılamakta olduğunuz bir sayfanız mevcut ise aşağıdaki fonksiyon tam olarak size göre.


Bir tarihteki haftanın başlangıcı tarihi ne zamndır? Bulmak için nasıl bir yol izlemeliyiz? Pazartesi ayın kaçı olur? Merhaba hocam, bir konuda çok zorlandım ve nasıl yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok. Strftime() fonksiyonu ile gün ve ay isimlerini istediğimiz dilde çekebileceğiz.


PHP’nin desteklediği dillerde. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. Ben şöyle bir şey buldum önce tarihi strtotime ile zaman damgasını alıyorum ve veri tabanına kaydederken de fromunix time fonksiyonu ile kaydediyorum.


Blogspot Siteyi Com Net veya Org Yapma – Kolay E-Ticaret. Tarih verilerini kullanmaya başlamadan önce yapmamız gereken bir takım ayarlar var. Bunlardan ilki doğru saat ve tarihe ulaşabilmek için hangi il, ülke ya da zaman diliminde olduğumuzu sunucuya belirtmek.


Bu dersimizde en basitinden kimler çevrimiçi uygulaması yapacaz php ile. Bir kullanıcı siteye girdiğinde o anki tarih ve saati alırız ve veri tabanında daha önce oluşturduğumuz alanlara kayıt ederiz. Kullanıcı her işlem yaptığında bu alanları güncelleriz.


WordPress intranet oluşturmak ister misiniz? PHP’de tarih ve zaman bilgisini çok esnek bir biçimde kullanabilmemize izin veren önemli fonksiyonlar vardır. Diğer düzenleme ve eklentiler. Tarihe gün ekleme işlemini strtotime() fonksiyonu ile fonksiyonun arttırma parametrelerini kullanarak kolay bir şekilde gerçekleştirebiliriz.


Bu işlem sonucunda elde edeceğimiz sonuç unix zaman damgası şeklinde saniye cinsinden değer olacaktır. Xtream Codes için kullanılan epg api. XML olarak servis edilmekte.


EPG elektronik program rehberidir. Televizyondaki kanalların gün içerisinde yayınlayacağı programların bir listesidir. Bu bilgileri alabilmeniz için çeşitli hizmetler mevcut(ücretli olarak). Bu yazımda bahsedeceğim fonksiyon strtotime() fonksiyonu olacaktır.


Bu fonksiyon girilen değer bir tarih formatında ise unix tarihine çevirir. Bunların ilki içine bir tarih olmayan ama belirli bir günü içeren bir zaman bilgisi verebiliriz. Unix formata çevirdikten sonra artık elimizdeki tarihi saf hale getirmiş oluruz ve istediğimiz gibi formatlama işlemi yapabiliriz. Nedir php unix tarih formatı ? Bugünden itibaren öğrenmek istediğiniz tarihleri aşağıda bir kaç örnekle vereceğim. Railskullanıyorum) ruby-on-rails date datetime time timestamp.


Yine post metoduyla formdan verileri alarak iki tarih arasında kaç gün, kaç saat ve kaç dakika fark olduğunu hesaplayacağız. Tarih ve Saat bir çok projede sık sık kullanılır ve bunu fonksiyonel, hızlı bir şekilde kullanmak önemlidir. Strtotime fonksiyonu ile yazılı tarihi unix zaman damgasına çevirebiliriz. Zaman ifadeleri haricinde bir takım İngilizce ifadeleri de kullanabiliyoruz. Arduino’da Analog Sinyal Üretme.


PHP Veritabanı İşlemleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar