27 Ağustos 2015 Perşembe

Türkiyetarihi eserler

Osmanlı, Selçuklu, Bizans, İslam, Roma İmparatorluğu ve Helenistik devirlere ait eserler yanında, paleolitik devre kadar uzanan eserler mevcuttur. Bursa, Türkiye ve Antik mimari hakkında daha fazla fikir görün. Türkiye, Yemek ve Tarifler hakkında daha fazla fikir görün.


Türkiyetarihi eserler

Istanbul, Güzel yerler ve Antalya hakkında daha fazla fikir görün. Bu Pin, Galata Tours tarafından keşfedildi. Mudanya Mütareke Evi Müzesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti’nin siyasi alanda kazandığı ilk başarısının göstergesi olan Mudanya Mütarekesi bu evde imzalanmıştır. Anadolu Selçukluları döneminde yetişen ünlü ta­savvufçulardan Yunus Emre ve Kaygusuz Abdal öz Türkçe eserler yaz­mışlardır. Mevlana ise yapıtlarını Farsça yazmıştır.


Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz. Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz. Maximum Kart aynı zamanda Müzekart!


Bankası kredi kartınızla Müzekart ile giriş yapılan T. Coğrafya, Istanbul ve Alanya hakkında daha fazla fikir görün. Nadirkitap Instagram photos and videos - instadigg. Etnografik eserler, yöresel kadın, erkek giysileri, el yazmaları, eski telefon santralleri, manteyolu telefonlar, günlük kullanım eşyaları, bakır kap kacaklar, mutfak eşyaları, yayla yaşamını yansıtan çadır bulunmaktadır.


Murat döneminde ahşap temeller üzerinde inşa edilmiştir. Ne var ki, elimizin altındaki bu eserlerden çoğunlukla istifade edemeyiz. Düşünen, fikri olan, alanının ayrıntılarına saplanıp kalmayan bir ilim adamından söz ediyoruz. Yaşadığı döneme söylecek sözü olan bir bilgin Osman Turan.


Biliyor musun, benim hiç bisikletim olmadı. Ne çocukluğumda ne de gençliğimde. Bugün artık koca bir adamım, hâlâ bisikletim yok. Yine de bisikletli bir çocukluktu, yaşadığım. EHİTLER İÇİN ÇAKIL TAŞLARINDAN DEV TÜRK BAYRAĞI YAPTI!


Atatürk yine kazandı Ümit Ersoy Figüranlık yapmadım demem Uygur Erol Sözde Milliyetçilerin idam istismarı BarışYarkadaş Kılıç’tan belediye birimlerine ziyaret Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, farklı bir uygulamaya imza atarak Belediye. O, bu sahada yapmış olduğuçalışmalarla ün yapmış ve usûlcü kimliğiyle tanınmıştır. Asur ve Babil devletlerinde de yapılmaktaydı. Nasıl ki yaz giysilerinden kış giysilerine.


Kültürel peyzaj, “kültürel ve doğal kaynakları ve bu bağlamda yaban hayatı ve evcil hayvanları içeren, tarihi bir olay ve bir etkinlikle birlikte olan ya da çeşitli kültürel ve estetik değerler sergileyen coğrafi alanlar” olarak tanımlanmaktadır. Eserin yayınlanma sürecindeki özverili çalışmalarından ötürü. Ağustos Ayının Türk milli hayatında apayrı bir yeri ve çehresi vardır. Bir çok büyük Türk zaferi, kati neticeleriyle millet hayatımızda yepyeni ufukların açılmasına vesile olmuştur. Yazarın kişisel eşyaları ve belgelerinden oluşan koleksiyonlar ile yörenin etnografik eserleri sergilenmektedir.


Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar