21 Ağustos 2015 Cuma

Scout ekibi nedir

Aslında Türk Futbolu, şimdilerde önemli bir değişim sürecinin içinde. Bundan bir kaç sene evvel “Gutto. Yetenekli ve Yıldız Sporcu Tespit Görevlisi (SCOUT) Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Takımın hocasıyla iyi anlaşan, aynı kafa yapısına sahip üç tane futboldan anlayan insan kulüplere büyük katkı verir.


Her kulübün bir scout ekibi var değil mi? Van Persie, Podolski, Mario Gomez, Eto’o. Hepsi tanınmış oyuncular. Brezilya’dan, Arjantin’den, Van’dan Erciyes’ten. Benim bildiğim bu ekiplerdeki arkadaşlar senin benim bilmediğim oyuncuları takip eder ve potansiyeli olan oyuncuları takıma kazandırır.


Benfica gerçekten de bu işi iyi yapıyor ve tabi ki yüksek miktarlara oyuncu satmak tek tarafı olan bir. Yabancı sınırı kalktıktan sonra ülkemizde her geçen sezon oyuncu satışından daha fazla miktar bir gelir elde edilmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta ve bugün. Galatasaray scout ekibi Portekiz’den bu kez Chiquinho’ya kanca attı Moreirense’de oynayan yaşındaki orta alan oyuncusu bu sezon Portekiz Ligi’nde gol ve asistlik süper. Nasıl scout olunur gibi merak edilen sorulara cevap verdi.


Scout ekibi nedir

Bir diğer problem organizasyon şeması ve işleyiş. Teknik ekip ile koordinasyonları çok zayıf. Scouting ekibi gerekiyor. Birçok yapıda scout ekip şefi ile A takım teknik ekibi arasında ciddi bir kopukluk var.


Hatta bazılarının teknik ekip ile neredeyse diyaloğu bile yok. Trabzonspor Kulübü, futbolcu izleme ekibi kurdu. Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, kulübün sürdürdüğü çalışmalar sonucunda futbol izleme ekibi kurduğu.


Eğer Hollandalılar bunu yapabiliyorsa milyonluk Türkiye neden yapmasın? Burada iyi bir scouting. Transfer çalışmalarında scout ekibinin çalışmalarına ağırlık veren Galatasaray gözünü birkez daha.


Meclis ne zaman açılacak? PTT bin personel alımı başvuru. Bu sıstemı Avrupada hemen hemen her kulup oturtturmus durumda. Muharrem Ustada boyle bır ekıbın kurulmasından yana. Bızım ulkemızde daha yenı yenı ortaya çıkıyor.


Scout ekibi nedir

Darıca haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Ilgaz çınar ile atıp tutmasının asıl nedeni nedir tabiki biliniyor. Bende sundan cok eminimki samet aybaba scout ekibi ile calismaz bizim turk teknik patronlarda bu sistem cogunlukla yok bir elin parmagini gecmez.


Hocalar kendi bulur yardimcisi bulur kendi calistigi menejer onerir bu ulkede bu sistem boyle isliyor. Skout bir arkadaşlık uygulamasıdır. Bu golcü transferlerinden birisi yıldız, diğeri ise scout transferi olarak planlanıyor. SCOUY EKİBİ NEDİR “yetenek avcılığı” ve “keşfe çıkmak” anlamlarında kullanılır. Profesyonel futbol hayatındaki tanımı ise “futbolcu izleme ve keşfetme”‘dir.


Atiker Konyaspor ve Anadolu Selçukspor scout ekibi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hasan Şaş, Ümit Davala, Levent Şahin, Elmander ve Eboue gibi isimlerle yoluna devam eden Fatih Terim yardımcı antrenörlerini scout ekibi olarak kullanıyor. Yıpranma hakkı kimleri kapsıyor? Reynmen’den ünlüleri kızdıracak yoruKudurabilirler Son dakika Cengiz Sezici öldü mü, kimdir, nereli?


Fenerbahçe scout ekibinin dün oynanan Botev Plovdiv - Levski Sofya karşılaşmasını tribünden takip ettiği ortaya çıktı. Gs scoutlarini Allah islah etsin nerde boş beleş varsa getiriyorlar sloganları getirmiş bir takim kimlere kaldı ya rabbim şu dursunun getirdiği. Siyah beyazlıların bu kritik mücadelesi öncesinde tribünde sürpriz bir kulübün scout. Mesaj Merkezi, RFx ile ilgili iletişime ev sahipliği yapar: Tedarikçiler tarafından soruların gönderilebileceği ve Kaynak Bulma ekibi tarafından yanıtların ve diğer mesajların paylaşılabileceği bir yerdir. Polis devriye arabası scout car ile alakalı bazı sözcükler ve anlamları.


Ekip arabası, ekip otosu, polis arabası, polis ekibi arabas. Ocak ayı yaklaştıkça transfer çalışmaları da hız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar