17 Ağustos 2015 Pazartesi

Facetime açığı

Facetime açığı

Aramayı yaptıktan sonra ise kişi ekleme kısmından kendi numaranızı ekliyorsunuz. Dünyaca ünlü Guardian gazetesinin de doğruladığı iddiaya göre, iOS 12. Facetime açığı kullanıcıların fark etmeden konuşmalarının dinlenmesine neden olabilir. Dahası Apple çocuğun uyarısını dikkate almamış. Arama yaptığınız esnada diğer ekranda kişi ekleyin ve kendi numaranızı girin.


Apple’dan konu ile ilgili açıklama henüz gelmedi. Daha önce haberlerimizde de yer verdiğimiz konuya göre uygulamanın içerisinde bir açık yer aldığı ortaya. Kullanıcıların fark ettikleri açık, bir nevi arama alan kişilerin dinlenmesine neden oluyor. FaceTime Açığı için Resmi Açıklama Geldi. Açık nedeniyle gelen aramayı kabul etmeseniz bile karşı tarafa ses gönderiliyor.


Güncelleme neleri içeriyor? Peki, açığı kapatmak için yama ne zaman gelecek? Bu haberde Thompson ailesinin grup görüşmesi yaparken yakaladığı bir güvenlik açığını tespit etmeleri üzerine Apple‘a başvurmaları ve güvenlik açığını bildirmelerini aktardık. Bu güvenlik açığı şuydu. Bir görüntülü arama başlattığınızda, karşı taraf.


Haberin detayları için tıklayınız. Hatırlarsanız, Apple son günlerde 12. Yaşanılan bu güvenlik açığı ile beraber iOS 12. Fakat yeni keşfedilen bir güvenlik açığı sizin izniniz olmadan mikrofon ve ön kameranın sizi arayan herhangi biri tarafından kullanılabilmesine izin veriyor.


Apple’ın haziran ayında kullanıma sunduğu grup görüşme özelliğiyle ortaya çıktı. Bu açık hemen hemen tüm iOS cihazları etkiliyor. Geçtiğimiz haftalarda iOS 12. Apple, iOS işletim sisteminde yer alan bir açık ile gündemde.


Facetime açığı

Arama devam ederken alt taraftan konuşmaya kişi ekle seçeneğine basıyorsunuz ve kişi ekle kısmında kendi telefon numaranızı seçiyorsunuz. Böylece kendiniz ve aradığınız kişiyle beraber grup konuşması açmış oluyorsunuz. ABD merkezli teknoloji devi Apple bir kez daha. Apple konu ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.


Açığı hızlı bir şekilde düzeltmediği için suçlanan firma, şu an sadece iOS’te keşfedilen güvenlik açıkları için geliştiricilere ödeme yapıyor. Grant, hatayı annesine söyledi ve anne Michele Thompson Apple’a e-posta ve sosyal medya vasıtasıyla güvenlik açığını raporladı. Açığı ortaya çıkaran kullanıcıların yaptığı paylaşımlarla sorunun ne kadar büyük olduğu da ortaya çıktı. Fakat hemen herkes bunun aslında bir güvenlik açığı yarattığından habersizdi. Fakat bu esnada aradığınız kişinin hem sesi hem de görüntüsü ekranlara geliyordu.


Teknolojinin gelişmesi ile geçmişten gelen birçok alışkanlıkta değişimlere uğradık. Mektup, telfgraf gibi kağıda dayalı iletişim şeklinden telefona geçişimiz büyük bir devrimdi. Branding Türkiye, bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği, dijitalin dinamiklerine uygun bir yayın politikasına sahip ve fayda odaklı yeni nesil bir mecradır. Branding Türkiye’de akademik ve sektörel makalelerin yanı sıra sektörün duayen isimleriyle gerçekleştirilen röportajlar, profesyoneller için. Yazı etiketleri “facetime güvenlik açığı” İOS 12.


Facetime üzerinden arayan herhangi birinin, siz daha telefonu açmadan mikrofonuzundan sizi duyabildiği ortaya çıktı. Son Dakika Haberler Aziz Nesin kimdir? Karşı taraf aramalara cevap vermese bile telefonun mikrofonu açık konuma getiriliyor ve karşı tarafa. Apple firması açığı bu hafta düzelteceğini duyurdu. O zamana kadar telefonlarınızdaki ve iPadlerinizdeki Facetime özelliğini tamamen kapatmayı düşünebilirsiniz.


Facetime açığı

Aranılan kişi daha görüşmeyi kabul etmeden dinleyebiliyordu. Güvenlik açığını Apple’a Michele Thompson iletmişti, ancak açığı fark eden kişi Thompson’ın liseye giden yaşındaki oğlu Grant oldu. Apple yetkilileri, Grup Facetime Özelliğin de izinsiz dinleme açığı bulan yaşındaki Grant Thompson`ı ziyaret etti.


Apple, Big Bounty programı kapsamında, bulunan hata düzeyiyle orantılı olarak 20. Henüz net olarak ne kadarlık bir ödül verileceği belli olmasa da, ismi gerçekleştirilen ziyarette. Bu, mikrofonun açık kaldığı anlamını taşıyor. Daha da kötüsü, karşı taraf çağrıyı reddetse bile sesi duymak mümkün oluyor. Nokia delikli olmayabilir!


Facetime haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın! Dinleniyor olabilirsiniz iOS 12.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar