7 Ağustos 2015 Cuma

Doğruluk ve dürüstlük ile ilgili hikayeler

Dürüstlük ile ilgili hikaye. Ali arkadaşları tarafından dürüst olarak bilinirdi. Geçenlerde yolda bir cüzdan bulmuş ve sahibini arayıp cüzdanı teslim etmişti. Ali aynı zamanda yalan söylemeyen biriydi. Ucunda sıkıntı çekmek bile olsa yalana başvurmazdı.


Bunların ismi Ahmet ile Mehmet. HİKAYE 1: Zalim bir vali vardı. Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri’ni yakalatmak istedi.


O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri. Cevabı iptal etmek için tıklayın. DoĞruluk Zalim bir vali vardı. Ormanın birinde bir gün kirpinin tarağı çalınmış. Aslan hemen toplamış bütün hayvanları.


Kim aldıysa hemen yerine koysun demiş. Herkes tilkiyi suçlamış. Tilki ise evet daha önce çalmıştım ama artık yapmıyorum, tarağı ben almadım demiş. Doğruluk ile ilgili hikayeler doğruluk ile ilgili hikayeler İlgili Yazılar - Doğruluk Dini Hikayeler - Doğruluk ile ilgili ayetler - Doğruluk ile. Bazı kimseler ise tatil beldelerinde çok sayıda otelin sahibi olduğunu, farklı yerlerde yüzlerce dönüm zeytinlik arazisine malik olduğunu iddia ediyordu.


Siz de paylaşımda bulunun! EBA’da yayınlanmasını istediğiniz içerikleri paylaşmak için tıklayın. Doğruluk yolunda ilerleyen, dürüstlükten hiç ayrılmayan insanlar onurlu bir yaşam sürer ve hiç kimseye zarar vermezler. Doğruluk ve dürüstlük ile ilgili şiirler değerler eğitimi göz önünde bulundurularak yazılmıştır.


Doğruluk, dürüstlük ve yalancılıkla ilgili panoya iki köşe hazırlanır. Ek-1deki doğru ve yanlış içerikli cümle kâğıtları kesilerek karışık olarak her bir öğrenciye dağıtılır. Evvel zaman içinde, uzak bir ülkenin dürüst, iyi niyetli, cömert ve insanları seven bir padişahı varmış. Bu padişah halkının problemleriyle ilgilenir ve onları hep korumaya çalışırmış. Ancak bu padişahın bir derdi varmış.


Aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir. Yardımlaşma ve Dayanışma. Fırtınalı bir günde, anne güvercin yavrularını doyurmaya çalışıyordu. Ormanda yiyecek boldu ama rüzgar öyle şiddetli esiyordu ki yuvadan fazla uzaklaşamıyordu. Yaşasın Doğruluk Masalı Yaz mevsiminin ilk aylarıydı.


Doğruluk ve dürüstlük ile ilgili hikayeler

Okullar tatile girmişti. Bir kursa yazdırayım diyordu babam. O gün arkadaşlarla bilye oynuyorduk. Hava bulutlanmaya başlamıştı ama bizim oyunun en heyecanlı yerinde yağmur başladı. Doğrulukla ilgili hikaye örneği Doğruluk konulu hikaye Doğrulukla ilgili hikayeler Doğrulukla İlgili Hikayeler Zalim bir vali vardı.


Bir varmış bir yokmuş… Uzak mı uzak diyarların birinde bir köy, bu köyde. Eğer yalanın dürüstlük gibi sadece tek bir yüzü olsaydı, daha iyi bir durumda olurduk. Böylece yalancının söylediği şeyin tam aksini doğru olarak kabul ederdik. Bir insanın sahip olması gereken özellikleri başında doğruluk ve dürüstlük gelir. Doğru ve dürüst insanlar hayattan güzel şeyler elde ederler ve kötü bir durumla karşı karşıya kalmazlar.


Doğruluk ve dürüstlük ile ilgili hikayeler

Orhan anaokulundan eve geldiği her akşam bazı sorunlardan bahsediyordu: Can bugün bana kötü kelimeler kullandı, Hakan beni yumrukladı…Orhan’ın annesi öğretmenini aradığın-da kurumda bu tür olayların yaşanmadığını öğreniyordu. Peki evde yalana teşvik edici hiçbir ortam olmadığı halde Orhan neden bunları söylüyordu? Yalancılığın insanı huzursuz edişinden bahsedilir. Artık materyal kullanarak dürüstlük rozeti yapılır. Allah ve Resûlü, insanlardan niyetlerinde, düşüncelerinde, sözlerinde, işlerinde, ticârî muâmelelerinde, yeminlerinde, kısacası her hâllerinde doğru, dürüst ve güvenilir olmalarını ister ve buna teşvik eder.


E-postanıza bir şifre gönderilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar