26 Mart 2014 Çarşamba

Lena ismi caiz mi

Akrostiş şiir, isim Kuran’da geçiyor mu? Dini açıdan incelenmesi, caiz mi? Lena İsmi Caiz mi ,Konulabilir mi ? TDK’nın kişi adları sözlüğünde henüz Lina diye bir isim yoktur. Diğer güvenilir sözlüklerde Arapça kökenli bir kız ismi olarak sunulan Lina’nın manası “ Kuran’da da geçen lina ’nın anlamı hurma fidesi demektir. Daha iyi anlaşılması için Fide kelimesinin anlamına bakmakta fayda var.


Yani bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz. En güzel isim bence sena ismi. Ece Merve diye kızımız olacak gün sonra sadece size bildirmek istedim yaşında kızım var dedim ki bari arkadaşlarının var kızımın da olsun dedim allah verdi. Erkek çocuğumuza bu ismi koyabilir miyiz?


Zülâl ismi “altından üstünden ateşler geçen” manasına mı geliyor? Ebsar isminin anlamı nedir? Ağniya isminin anlamı nedir? Lena ismi caiz olmayan isimler listesinde yok.


Lina İsmi Caiz mi ,Konulabilir mi ? Malesef internette bu isim hakkında fazla bir bilgi yok ama biz sizler için “lina isminin anlamı ve kökenini,lina ismi kuranda geçiyormu,lina ismi caiz mi,lina isminin yanına yakışan isimler hangileridir” gibi pek çok sorunun cevabını araştırdık ve bulduk. Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ”Aileler çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Lina isminin anlamı, kökeni, söyleyişi vb. Türkiye’de toplam 5kişi tarafından kullanılan Eva isminden sadece İstanbul’da 2kişi var.


Eva İsminin Kişilik Analizi, Rengi ve Karakter Yorumu. Yine de çocuğa bu ismi koyup koymamak size kalmış. Tüm cevaplar haberimizde. Bebeğe Bali İsmi Konulur Mu? Henna isminin yanına ne iyi gider?


Bali isminin anlamı, kökeni, söyleyişi vb. Hamdullah İsmi Konulur Mu? Asel isminin tam anlamı nedir,kız çocuğuna koymanın sakıncası var mıdır? ASEL isminin cennette akan bal ırmağı olduğunu duydum doğru mudur? Deniz İsmi Kuranda Geçiyor mu?


Doğa unsurları arasında en güzel sözcüklerden biridir. Kızımıza hazel ismini koymak istiyoruz caiz midir ve Arapça anlamı nedir. Evet, Hazel İsmi Caizdir.


Dolayısıyla dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor. Fakat çocuklara isim takılırken anlamın esas olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Etrafınızdaki herkesi dinleyerek, sürekli olarak sevilen bir kişi olmayı her zaman başarmışınızdır.


Tuana ismi ne anlama gelir? Zümra isminin anlamı nedir? Bu ismi koymakta bir sakınca var mıdır? Sude ismini koymamız uygun mu? Buğra isminin anlamı nedir? Aleyna isminin anlamı nedir?


Demet isminin kız çocuklara verilmesinde bir sakınca var. Allah`ın rahmetini celb etmesi hasebiyle bir rahmet hazinesi veya bir cennet hazinesi demek de mümkündür. Rümeysa ismi koyulması caiz midir?


Toggle navigation Bebek İsimleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar