10 Mart 2014 Pazartesi

Adli tıp kimliksiz cesetler

SAHİPSİZ VE KİMLİĞİ BELİRSİZ CESETLER : Bu bölümde, ülke genelinde bulunmuş ve kimlikleri tespit edilmemiş cesetlere ait bilgiler yer almaktadır. Ceset fotoğraflarının özellikle çocuklar tarafından izlenmemesi önemle rica olunur. Eğer yaşından küçükseniz LÜTFEN bu bölümü kullanmayın.


DNA profilleri veri tabanına aktarıldı. Emniyet kimliksiz cesetleri yayınladı. Adli Tıp’ta yakınlarını bulan pekçok aile oldu. Anketler Künyemiz Hakkımızda Bize Ulaşın.


Kimliksiz cesetler için DNA veri tabanı oluşturuluyor. Burada işlemler tamamlandıktan sonra hálá sahibi bulunamadı ise enstitü, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne başvuruyor. Kilyos’ta, kimsesizlere ayrılan özel bölümde toprağa. Kimliği belirsiz cesetlerden alınan örnekler, veri tabanı olmadığı için bir süre sonra imha ediliyor. Her açıdan zor bir görev.


Ana Sayfa Bilim-Teknoloji. Kuruçeşme sahilinde sabah saatlerinde yürüyüşe çıkan vatandaşlar denizde gördükleri cesedi emniyet birimlerine haber verdi. Anasayfa Portal Forum Kuralları Sık Sorulan.


Zarar gören diğer araçlar. Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde toprağa gömülü halde bulunan Mülkiye ve İsmail Serin çiftine ait olduğu öğrenilen cesetler ile ilgili olarak kişi adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Gözne beldesinde oturan biri özürlü kişilik Yıldırım ailesinden haber alamayan yakınları jandarmaya haber verdi.


Böğrüpek ile Kaşkol mahalleleri kırsalında ceset görenler, durumu jandarmaya bildirdi. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Gönül ve avukatı katıldı. Böyle bir cenaze bekleyen varsa gelsin” duyurusu yaptı. Adana EMEP’ten beş altı kişi bekliyoruz.


Cesetler çoğunlukla tekne ya da botlar battıktan günler hatta haftalar sonra, bozulmuş halde karaya vuruyor. Yunan adalarında yaşayanlar. Bu birimde çalışan uzmanlar parmak izi, olay yeri inceleme, adli antropoloji, adli biyoloji, adli tıp, adli diş hekimliği ve benzer alanlarda temel eğitim almış ve aktif olarak.


Yapılan çalışmalarda yabancı uyruklu oldukları belirlenen kişinin kış döneminde donarak öldükleri ve karların erimeye başlamasıyla cesetlerinin ortaya çıktığı belirtildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Üniversitesinde Prof. Hayatını kaybedenlerden 92. Arkadaşlarımla burada ayakta kalmaya çalışıyorum.


Kötü günlerin geride kaldığına güzel günlerin ise yakın olduğuna inanıyorum. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde söz konusu H. Y’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Akdoğan köyü yolu üzerindeki belediye mezarlığına defninde görev aldım. Bu cesetler bize hastane morgunda genellikle asker, bazen de polis tarafından teslim ediliyordu.


Kilyos ta, kimsesizlere ayrılan özel bölümde toprağa veriliyor. Kendilerine ‘Bıçak Timi’ diyen asker, korucu Kızıltepe’deki faili meçhulden yargılanacak. Ankara Ulucanlar Cezaevindeki siyasi tutuklu ve hükümlüler, gardiyanların tekmeli-tokatlı saldırısına uğradı. Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, hayatını kaybetti. Bu kitabı askerler dediğimiz gençler yazdı aslında.


Ahmet olmasaydı, düşünmeye başlamayacaktım. Aman komserim ne cesetler ne olaylar gördük. Bizi şaşırtacak bir cinayet düşünemiyorum artık. Adli tıp görevlileri geldiler yavasca cesedi alıp torbaya dikkatlice yerleştirdiler ve genc. Taş yatak ve yastıkların üzerine cesetler uzatılıp kapılar kilitlenmiş.


Hatta kilit mekanizmalarının yerleri de hala kapıların üzerinde, bronzdan yapıldığı için korunmuş durumda. Tekrar kapının kilidini açıp yeni mensubu odaya yatırmışlar. Bunlar, süreklilik arz eden mezarlar. Muayene sırasında İstanbul’daki adliyelerin namusunu üç kuruşluk olarak belgeleyecek durumlar, olaylar meydana geldi. O konuya sonra değineceğim.


Muayeneden sonra beni serbest bıraktılar, eve gittim. Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının yıkılmasına, bozulmasına, tahribine, yok olmasına veya her ne suretle olursa olsun zarara uğramalarına kasten sebebiyet verenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. Bir şeyler döndü ama ne!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar